Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογές


 Τα κηρύγματα «αναμονής» μέχρι τις κάλπες δίνουν και παίρνουν.

Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ βομβαρδίζουν καθημερινά τον λαό με κάλπικα διλήμματα, γιατί θέλουν τον λαό «συμμέτοχο» στις επιδιώξεις της αστικής τάξης.

Συμμετοχή που στην πορεία μετατρέπεται σε συνενοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, προκειμένου να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά η καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Σπέρνουν αυταπάτες ότι η εναλλαγή μιας ακόμη αντιλαϊκής κυβέρνησης θα δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του λαού.

Η Ιστορία μάς διδάσκει ότι, με όποια κυβέρνηση ή κυβερνητικό συνασπισμό και αν προκύψει, το κράτος ήταν και είναι εχθρικό απέναντι στον λαό.

Η περιβόητη «επιστροφή στην κανονικότητα» που προπαγανδίζουν η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία, έχει στόχο να θωρακίσουν ακόμα παραπέρα τη συνέχεια της πολιτικής για την κερδοφορία του ντόπιου κεφαλαίου, σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας και όξυνσης των ανταγωνισμών στην παγκόσμια οικονομία.

Αξίζει να φωτίσουμε πόσο απατηλές ήταν και είναι οι υποσχέσεις για επιστροφή στην κανονικότητα:

  • «Κανονικότητα» είναι τα ράντζα στις εφημερίες και το αποδεκατισμένο υγειονομικό προσωπικό, γονατισμένο από την εξαντλητική προσπάθεια;
  • H επιχειρηματική δράση στην παροχή του κοινωνικού αγαθού της Υγείας, την οποία φυλάνε ως «κόρη οφθαλμού» όλες οι αστικές κυβερνήσεις και η ΕΕ;
  • Η παραπέρα φτωχοποίηση του λαού με πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία και κατασχέσεις σε βάρος εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών;
  • Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, με περικοπές στις συντάξεις, τη φοροληστεία, την ακρίβεια, τις περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, κ.ο.κ.;
  • Η ένταση της ενεργειακής φτώχειας, που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα;
  • Τα εκκενωμένα χωριά, πλημμυρισμένοι δρόμοι και σχολεία, εκατοντάδες σπίτια χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση από μια κακοκαιρία;
  • «Κανονικότητα» είναι όταν αφήνουν τον κόσμο στην τύχη του, απροστάτευτο απέναντι σε πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, χωρίς μάλιστα το κράτος να βάζει σε προτεραιότητα τα αναγκαία μέτρα προστασίας;
  • «Κανονικότητα», και όταν θωρακίζουν με νόμους την καταστολή και τον αυταρχισμό σε βάρος του λαού και της νεολαίας, ή η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων;

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος, ενώ την ίδια στιγμή πακτωλός δισεκατομμυρίων και νέα προνόμια κατευθύνονται για τη στήριξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αρα η «επιστροφή στην κανονικότητα» είναι εφιάλτης για τον λαό, σημαίνει συμβιβασμό με την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ταυτόχρονα, τα ψίχουλα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση με τα διάφορα «pass» δεν αντιμετωπίζουν ούτε στο ελάχιστο τις αιτίες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας. Επιπλέον η κυβέρνηση εμπαίζει τον λαό, λέγοντας ότι η ακρίβεια είναι φυσιολογική.

Επομένως επιβεβαιώνεται ότι για να πάρει ο λαός ανάσες απαιτούνται μέτρα όπως αυτά που διεκδικούν συνδικάτα και φορείς, με τη στήριξη του ΚΚΕ, όπως είναι η κατάργηση του ΦΠΑ, του ειδικού φόρου στα καύσιμα, με παράλληλες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Ετσι ενώ το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνο και αναμένεται τους επόμενους μήνες να υπάρξει και νέα κλιμάκωση στην ακρίβεια, τα αστικά κόμματα απορρίπτουν από κοινού τις τροπολογίες του ΚΚΕ, με τις οποίες μεταφέρει τα αιτήματα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων στη Βουλή.

Παράλληλα, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία που δεν φαίνεται να κοπάζει και εξελίσσεται όλο και πιο φανερά σε αναμέτρηση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μια και Ρωσίας από την άλλη, διαμορφώνει για τους λαούς ένα όλο και πιο εκρηκτικό μείγμα για τη ζωή τους.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και των μεγάλων αντιθέσεων του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο.

Αντιθέσεις που έχουν να κάνουν με τη σύγκρουση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τη μοιρασιά του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, για τον ορυκτό πλούτο, την Ενέργεια, τους δρόμους διακίνησης των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, για γεωπολιτικά στηρίγματα.

Η διαπάλη για το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα όλων αυτών είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, όπου κουμάντο κάνουν τεράστιες μονοπωλιακές εταιρείες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι το 28% της ουκρανικής γης, του λεγόμενου «σιτοβολώνα της Ευρώπης», έχει αγοραστεί από τρεις αμερικανικούς πολυεθνικούς κολοσσούς, «Cargill», «Dupont» και «Monsanto».

Χωμένη μέχρι τα μπούνια στον πόλεμο η κυβέρνηση

Στο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» που επιχειρείται μεταξύ των ιμπεριαλιστών στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κυβέρνηση θεωρεί «επιβεβλημένη» την εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα δίνει όλα ώστε η αστική τάξη να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά, να διασφαλιστούν οι μπίζνες του κεφαλαίου.

Επιβεβαίωση αυτής της στρατηγικής επιλογής αποτελεί η νέα κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις του θανάτου.

Συμφωνία που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που υπογράφηκε και εφαρμόζεται στην πράξη από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Σε εφαρμογή της κατάπτυστης Συμφωνίας για τις βάσεις έχουν μετατρέψει τη χώρα σε κέντρο αμερικανοΝΑΤΟικών «διερχομένων» και «εφαλτήριο» για νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως αυτός στην Ουκρανία.

Βάσεις που απογειώνουν την εμπλοκή και τους κίνδυνους για τον λαό όπως:

Η Αεροπορική Βάση Λάρισας, Βάση Αεροπορίας Στρατού Στεφανοβικείου (Αεροδρόμιο Στεφανοβικείου), Στρατόπεδο Γεωργούλα (Βόλος), Πεδίο Βολής Λιτόχωρου, Στρατόπεδο Γιαννούλη (Αλεξανδρούπολη), Ναυτική Βάση Σούδας, με τον Αραξο να είναι πάντα σε ετοιμότητα προκειμένου να φιλοξενήσει εκ νέου πυρηνικά.

Ενώ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, «η μικρή Σούδα», λειτουργεί σε «πρωτόγνωρα» υψηλά επίπεδα, καθώς αποτελεί κλειδί για τη συμμετοχή στον πόλεμο. Το λιμάνι σε συνδυασμό με το οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο του Εβρου εξυπηρετούν στην ταχεία μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ προς την Ανατολική - Κεντρική Ευρώπη και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με τα μάτια στραμμένα προς τη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, προϊδεάζοντας για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή, το ΓΕΕΘΑ επιμένει ότι έτσι «αναδεικνύεται η γεωστρατηγική σημασία της περιοχής της Αλεξανδρούπολης και της Ελληνικής Επικράτειας εν γένει». Σε σχέση όμως με τη «γεωστρατηγική σημασία της περιοχής» να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η Ελλάδα προστέθηκε στη λίστα των «μη φιλικών χωρών» από τη Ρωσία, παράλληλα με τις προειδοποιήσεις Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων πως η Αλεξανδρούπολη αποτελεί στόχο των πυραύλων τους.

Η αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών υποδομών συνοδεύεται με συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων «υπό το πρίσμα των διεθνών συνεργασιών» όπως είναι:

  • Οι ΝΑΤΟικοί σχηματισμοί SNMG-1 και SNMG-2
  • Η άσκηση - μαμούθ με την επωνυμία «Defender Europe»
  • Η «Atlantic Resolve» (επιχείρηση που από το 2014, μετά τα γεγονότα στην Κριμαία, φέρνει κάθε χρόνο πρόσθετες αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη)
  • Πληθώρα άλλων ασκήσεων όπως η πρόσφατη Διμερής Διακλαδική Συνεκπαίδευση Ελλάδος και ΗΠΑ «POSEIDON'S RAGE 22». Στη σχετική μάλιστα ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ γίνεται λόγος για «σενάρια κλιμακούμενης έντασης και πολυπλοκότητας σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής, για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και τη βελτίωση του επιπέδου διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ». Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της άσκησης μεταστάθμευσαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα 10 F-35 και 14 F-15 των Αμερικανών, μαζί με το προσωπικό υποστήριξής τους.

Αλλωστε, μετά την πρόσφατη Επίσημη Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ, σημειώνεται ότι «έκανε ιδιαίτερη μνεία στη χρήση των υποδομών της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και της Συμμαχίας», δήλωση που σφραγίζει την παραπέρα εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Την ίδια στιγμή η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ αυξάνει ακόμη περισσότερο την επιθετικότητά της, χρησιμοποιώντας ως αιχμή τη «Στρατηγική ΝΑΤΟ 2030».

Η περαιτέρω οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας και η ανάπτυξη ακόμα περισσότερων ετοιμοπόλεμων δυνάμεων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, καθώς και η αύξηση της Δύναμης Ταχείας Ανάπτυξης με πάνω από 300.000 άτομα και η περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ με Σουηδία, Φινλανδία, είναι κινήσεις - φωτιά σε βάρος των λαών.

Εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΝΑΤΟ, δαπανά σε εξοπλισμούς το 3,76% του ΑΕΠ, κοντά 7,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας πρωτιά ακόμα και μπροστά από τις ΗΠΑ αναλογικά, αναθέτοντας ταυτόχρονα στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ρόλο ευρωατλαντικού δερβέναγα, ενώ ετοιμάζεται να χρεώσει τον λαό με μια νέα «αγορά του αιώνα» με τα F-35.

Η πιο πάνω πολιτική όμως δεν είναι προνόμιο μόνο της κυβέρνησης της ΝΔ. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, αντί να διαθέσουν επαρκή κονδύλια για τις ανάγκες του λαού, δίνουν δισεκατομμύρια σε όπλα και εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Και φυσικά, διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις ενέπλεξαν τη χώρα και τις Ενοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, παλαιότερα στον Περσικό, στον Ινδικό και στα Βαλκάνια, σήμερα συνεχίζοντας στα Βαλκάνια, επεκτείνεται η εμπλοκή στη Σαουδική Αραβία και στην Ουκρανία, με την αποστολή οπλισμού και πυρομαχικών πρώτης γραμμής εκτός συνόρων.

Ελληνοτουρκικά

Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει επικίνδυνο εφησυχασμό σε σχέση με τον ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που δίνουν «αέρα στα πανιά» της τουρκικής επιθετικότητας.

Την ίδια στιγμή όμως η Τουρκία με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αμφισβητεί ανοιχτά το μισό Αιγαίο, την κυριαρχία ελληνικών νησιών, με παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου, στο πλαίσιο της στρατηγικής της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Καταρρίπτεται συνεπώς ο μύθος ότι τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη και οι συμμαχίες μαζί τους μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, να υποστηρίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Οι πρόσφατες εξελίξεις ξεμπροστιάζουν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, που παρουσιάζουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως «εγγυητές» της ασφάλειας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής ότι στην περιοχή μας εκτυλίσσονται επικίνδυνες εξελίξεις.

Η νέα δήλωση τριών τέως πρεσβευτών για την ειρήνη στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι χαρακτηριστική, καθώς διαπιστώνουν ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται και λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις...», παράλληλα «νέες εστίες κρίσεων εμφανίζονται που ξεπερνούν τη γηραιά μας ήπειρο...». Επίσης δεν κρύβουν την ανησυχία τους, λέγοντας ότι «φοβόμαστε ότι η ανθρωπότητα θα σταθεί και πάλι μπροστά στο αίμα, την πείνα, την ανέχεια, ενώ, παράλληλα, μεγαλώνει ο κίνδυνος ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος...».

Ο λαός μας όπως και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να επαγρυπνούν και να μη δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στην αστική τάξη και στα κόμματά της.

Με πυξίδα τα δικά τους συμφέροντα, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να βρεθούν με όλους τους τρόπους απέναντι στην πολιτική της εμπλοκής, γιατί ο πόλεμος και ο ξεριζωμός είναι τα «δώρα» της αστικής τάξης στον σύγχρονο κόσμο.

Και όπως εύστοχα ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας: «Τα αστικά κόμματα θα βρουν την άκρη, το θέμα είναι να τη βρει και ο λαός με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».

Ολοι εμείς εν ενεργεία και απόστρατοι συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων, προερχόμαστε από λαϊκές οικογένειες που έχουν υποστεί, όπως όλος ο λαός μας, τις επιπτώσεις από την κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων.

Τους καλούμε να αφουγκραστούν με προσοχή, χωρίς προκαταλήψεις, τις θέσεις του ΚΚΕ.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε κάθε καλοπροαίρετο, δημοκράτη και πατριώτη συνάδελφό μας από τις Ενοπλες Δυνάμεις και τον καλούμε, χωρίς ενδοιασμούς, να ψηφίσει παντού ΚΚΕ στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, γιατί μόνο αυτό ως κόμμα, όπως φανερώνουν οι αγώνες του, αντιστάθηκε απέναντι σε κατακτητές και δικτάτορες, με ειλικρινή και γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό.

Είναι προφανές ότι για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τις οικογένειές τους και όλο τον λαό η πραγματική σωτηρία μπορεί να προέλθει μόνο από την πραγματική τους δύναμη, που βρίσκεται στον αγώνα για δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Εκεί πρέπει να αναζητήσουν διέξοδο.

Γιατί τίποτα δεν έχουν να ελπίζουν από τους σημερινούς και αυριανούς «σωτήρες», αυτούς που από τώρα ετοιμάζουν τους εξαθλιωμένους του μέλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Γιατί η βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν δεν μπορεί να είναι προοδευτική.

Στις μεγάλες δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά μας, ασπίδα για το σήμερα κι ελπίδα για το αύριο είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η πολύπλευρη ενίσχυσή του, για να δυναμώσει η πάλη για τους «σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν».

-- Γιατί το ΚΚΕ πιστεύει στη δύναμη και στην ικανότητα της εργατικής τάξης.

-- Γιατί ο λαός μπορεί να ζήσει όπως του αξίζει, όπως ορίζει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

-- Γιατί η πρόταση του ΚΚΕ πατάει γερά στην πραγματικότητα.


Τριαντάφυλλος ΦΩΤΙΑΔΗΣ
Αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου