Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Με αστείες δικαιολογίες προσπαθεί να κρύψει το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο

 
Ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί, πίσω από αστείες δικαιολογίες περί «λάθους» και «ολισθήματος», να κρύψει τη βασική πλευρά του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, που δεν είναι άλλη από την απόλυτη προσήλωσή του στη διαμόρφωση ενός σκοτεινού κι επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου που σταθερά υπονομεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού.

Αυτό το θεσμικό πλαίσιο, όχι μόνο δε ρίχνει «άπλετο φως», αλλά είναι αυτό που οδηγεί στο απόλυτο «σκοτάδι» τη δράση των διάφορων κέντρων, μηχανισμών και υπηρεσιών, επίσημων και ανεπίσημων, εγχώριων και ξένων. Είναι αυτό ακριβώς το πλαίσιο που, αξιοποιώντας ως «λάστιχο» την έννοια της «εθνικής ασφάλειας», νομιμοποιεί και διευκολύνει πρακτικές παρακολουθήσεων, οδηγώντας στην αλματώδη αύξηση των εισαγγελικών διατάξεων για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Είναι αυτό το πλαίσιο, το οποίο εδώ και χρόνια καταγγέλλει και καταψηφίζει το ΚΚΕ, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Δίπλα, λοιπόν, στην ανάγκη διαλεύκανσης της υπόθεσης παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και της υπόθεσης των «συνακροάσεων» στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ -όσο αυτό είναι δυνατόν μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που προβλέπονται- προκύπτει μια ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη, αυτή της κατάργησης όλης αυτής της νομοθεσίας, των ευρωενωσιακών οδηγιών και των διακρατικών συμφωνιών που έχει οδηγήσει στον σημερινό «βούρκο».

Αυτό φυσικά δεν μπορεί να το εγγυηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με προτάσεις περί «εγγυήσεων», «φίλτρων» και «βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών», ούτε κανένα από τα κόμματα που έχουν συνδιαμορφώσει το σημερινό καθεστώς. Είναι υπόθεση του ίδιου του λαού, με τη δράση του και τις πολιτικές επιλογές του, να υπερασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του, κόντρα στη «νομιμότητα» της καταστολής, του αυταρχισμού, των παρακολουθήσεων, κόντρα στην ίδια τη δικτατορία του κεφαλαίου.

  Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

....


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ
Αφήνουν εκτός κριτικής το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ

Εξω από το κάδρο της κριτικής προς την κυβέρνηση αφήνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ το σκοτεινό και επικίνδυνο -για τις λαϊκές ελευθερίες- θεσμικό πλαίσιο των υποκλοπών που οδήγησε σε ένα ακόμα σκάνδαλο με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. 

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησης μου από την ΕΥΠ, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζετε με περίσσιο θράσος νόμιμη κατά παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου ως ευρωβουλευτή και υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής». Ανέφερε πως «ο Πρωθυπουργός σήμερα προσπάθησε να κερδίσει χρόνο. Όμως ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για αυτόν. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια» και το όλο θέμα «είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «δεν είχε το θάρρος να πράξει το αυτονόητο για κάθε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δηλαδή να παραιτηθεί», πως «εμφανίστηκε αλαζόνας και αμετανόητος εκτός από ψεύτης» και ότι «ζήτησε ελαφρυντικά λόγω μειωμένου καταλογισμού...». Αναφέρει ακόμα πως «είναι ένοχος» και ότι «δεν διστάζει μπροστά σε κανένα ψέμα, καμιά υποκρισία, καμιά διαστρέβλωση για να διασώσει τον εαυτό του».

Το ΜΕΡΑ25 αναφέρει ότι ήρθε η ώρα «για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη» για τον οποίο αναφέρει ότι «προΐσταται μιας διαδικασίας αποψίλωσης βασικών ελευθεριών και επιβολής καθεστώτος τύπου Ορμπάν-Ερντογάν».

2 σχόλια:

  1. Ποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα» για τις υποκλοπές;
    https://gkagkarin.blogspot.com/2022/08/blog-post_6999.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ
    ....''ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΡΓΑΣΜΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου