Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Ακόμα λιγότεροι


 Ανησυχία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς προκαλούν οι λιγότερες σε σχέση με πέρσι προσλήψεις σχολικών καθαριστριών, που κάνουν αυτήν την περίοδο οι δήμοι.  

Με δικαιολογία ότι... δεν ισχύουν τα πρωτόκολλα της πανδημίας, το κράτος χρηματοδοτεί με ακόμα μικρότερα ποσά την πρόσληψη καθαριστών/στριών, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών, ενώ για όσους/ες πιάσουν τελικά δουλειά, η εντατικοποίηση προμηνύεται ανυπόφορη.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δήμος Ιωαννίνων: Ενώ το προηγούμενο έτος στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων δούλευαν 166 συμβασιούχοι πλήρους απασχόλησης, αποφασίστηκε για τη νέα σχολική χρονιά η πρόσληψη μόλις 101 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 25 με ημιαπασχόληση. 

Δηλαδή, λιγότεροι - κατά 40 - άνθρωποι θα πρέπει να φέρουν σε πέρας την καθαριότητα σε 138 σχολικές μονάδες με περισσότερους από 18.300 μαθητές! Αν συνυπολογίσει κανείς ότι σε 8 νηπιαγωγεία και σε 16 δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά το πιλοτικό ολοήμερο πρόγραμμα μέχρι τις 17.30, γίνεται φανερό ότι τέτοιες «περικοπές» θα έχουν αντίκτυπο στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων και οι καθαριστές θα γίνουν «λάστιχο».

 Αφού εξαφάνισε πρώτα την πανδημία, η κυβέρνηση προσαρμόζει τώρα και τον αριθμό των καθαριστριών στη «μαγική εικόνα» που παρουσιάζει για τα σχολεία, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής που αποτιμά με όρους «κόστους - οφέλους» ακόμα και την υγιεινή στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου