Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

          Συνεχή ενημέρωση

 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

«Οι εργαζόμενοι παραμένουν ενωμένοι και αποφασισμένοι. Η εργοδοτική βία δεν θα περάσει!», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα».

Καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά εναντίον τους και εναντίον όσων τους συμπαραστέκονται.

Οι εργαζόμενοι, με απόφαση του Σωματείου τους, συνεχίζουν τον αγώνα τους με 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως τις 15 Σεπτέμβρη, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων 15 εργαζομένων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, με κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Video

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον Νομό Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Από την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, κατ' εντολή της εργοδοσίας, τραυματίστηκαν εργαζόμενοι της επιχείρησης και άλλοι εργαζόμενοι που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους έξω από το εργοστάσιο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου της «Μαλαματίνα», Γιάννης Φραγγίδης, θα παραμείνει για νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Δύο ακόμα εργαζόμενοι παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα στη βραχεία νοσηλεία και εξετάζονται.

Δύο εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» πήραν εξιτήριο και πήγαν στην απεργιακή φρουρά στο εργοστάσιο.

Ωστόσο πολλοί ήταν και οι εργαζόμενοι που δέχθηκαν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχαν αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη χημικών.

Μετά τη βίαιη καταστολή συνελήφθη ο Γ. Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου, ενώ έγινε και μια προσαγωγή. Video

Το Σωματείο των Εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» καταγγέλλει τη νέα ιδιοκτησία του εργοστασίου ως υπεύθυνη «για τη σημερινή χρήση βίας και χημικών από τα ΜΑΤ». Επισημαίνει ότι οι νέοι ιδιοκτήτες από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν, «με πρόσχημα την εξυγίανση της» εταιρείας «απέλυσαν δεκαπέντε εργαζόμενους και προσέλαβαν στη θέση τους άλλους άσχετους, για να τους χρησιμοποιήσουν ως απεργοσπαστικό μηχανισμό».

Σημειώνει ότι μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες ποινικοποίησης της απεργίας (η εργοδοσία έκανε δύο προσφυγές που έπεσαν στο κενό, καθώς κρίθηκαν νόμιμες από τα δικαστήρια), «η εργοδοσία φαίνεται ότι αποφάσισε να αιματοκυλίσει την απεργιακή συγκέντρωση με πρόσχημα την είσοδο στο χώρο ελάχιστων απεργοσπαστών (μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού), οι οποίοι δεν έχουν καν αντικείμενο εργασίας. Σκοπός τους είναι να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε τους 15 απολυμένους συναδέλφους μας και τον αγώνα μας για την ανάκληση των απολύσεων. Σκοπός τους είναι να καταργήσουν τις ΣΣΕ και να προχωρήσουμε σε εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας. Αλλά κάνουν λάθος υπολογισμούς. Οι παράνομες και αντεργατικές πρακτικές τους δεν θα περάσουν. Παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί όσο ποτέ άλλοτε».

Πηγή: Eurokinissi

Το Σωματείο καλεί «τους αρμόδιους υπουργούς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στην επιχείρηση και για τη συμπεριφορά της νέας ιδιοκτησίας, με δεδομένο ότι οι τελευταίοι απολύουν, ενώ με εντολή της κυβέρνησης διαγράφηκαν τα χρέη της επιχείρησης προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, με δέσμευση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα εξυγίανσης της επιχείρησης. Η νέα εργοδοσία όχι μόνο παρανομεί, αλλά προσπαθεί, εκτός των άλλων, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε να αποφύγει τις δεσμεύσεις της και τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ελληνική πολιτεία».

Την κυβερνητική επίθεση με ΜΑΤ, βία και χημικά ενάντια στους απεργούς καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Στο πλευρό των απεργών της «Μαλαματίνα» τάσσονται δεκάδες εργατικά σωματεία και φορείς, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Ως δεξί χέρι της εργοδοσίας λειτούργησαν τα ΜΑΤ έξω από την ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη με την κυβέρνηση να φέρνει μεγάλες ευθύνες!

Αφού πρώτα επιτέθηκαν τρεις φορές κατά των απεργών, τραυματίζοντας τουλάχιστον πέντε εργαζόμενους, στη συνέχεια τα ΜΑΤ «μπλόκαραν» τους βουλευτές που ήταν μπροστά στο λεωφορείο και ανοίγοντας τις πόρτες έβαλαν του απεργοσπάστες μέσα στο εργοστάσιο.

Ολα αυτά γίνονταν υπό το βλέμμα και την καθοδήγηση του υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας που διακρίνεται με το λευκό πουκάμισο δίπλα στα ΜΑΤ.

Και νέα επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς που αρνούνται να υποχωρήσουν

Και νέα επίθεση δέχονται αυτή την ώρα από τα ΜΑΤ οι απεργοί που αρνούνται να υποχωρήσουν. 

Τα ΜΑΤ βίαια έχουν απωθήσει τους απεργούς από την πύλη του εργοστασίου της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ για να μπει το λεωφορείο με απεργοσπάστες.

Ωστόσο, αυτή την ώρα έχουν μπει μπροστά στο λεωφορείο βουλευτές και συνδικαλιστές. 


Οι απεργοί διεκδικούν ανάκληση 15 απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση να «σπάσει» τον αγώνα τους με απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Τραυματίσθηκαν εργαζόμενοι από την επίθεση των ΜΑΤ

Ούτε με τα ΜΑΤ ούτε με τα χημικά κάμπτονται οι απεργοί στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» που δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση στην πύλη του εργοστασίου.

Υπάρχουν τραυματίες εργαζόμενοι από την επίθεση για την οποία φέρει ευθύνη η κυβέρνηση που έστειλε ξανά αστυνομικές δυνάμεις για να υποστηριχθεί η εργοδοσία. 

Τουλάχιστον πέντε είναι οι τραυματίες από χημικά και ξυλοδαρμούς.

Δείτε εδώ τη μαρτυρία ενός τραυματία.

Ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε από την ασπίδα αστυνομικού, ενώ όταν έπεσε κάτω δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα. 


Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν χημικά και βίαιη απώθηση από τα ΜΑΤ ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Στολτίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελος. 

Βουλευτές και συνδικαλιστές του εργατικού Κέντρου έχουν μπει μπροστά από το λεωφορείο που μεταφέρει απεργοσπάστες.

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» το σύνθημα που ακούγεται στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» με τους απεργούς να διεκδικούν ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ. 




Η κυβέρνηση ξυλοφορτώνει εργάτες για τα συμφερόντα των επιχειρηματιών

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά εναντίον των απεργών στη “Μαλαματίνα” και όσων τους συμπαραστέκονται, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διστάζει, μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών, να ξυλοφορτώνει τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, σε αξιοπρεπή μισθό και συλλογικές συμβάσεις.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Να παρέμβει η κυβέρνηση για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά τους και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

Το ΚΚΕ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή με τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του έξω από το εργοστάσιο στο πλάι των απεργών. Θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των απεργών της “Μαλαματίνα”

 
Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο!

 

Η Κυβέρνηση της ΝΔ  ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα σήμερα το πρωί καθώς από τα χαράματα λειτουργεί ως προσωπικός "μπράβος" της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Έργο που έχουμε ξαναδεί στην ΚΟΣΚΟ.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ως Εδώ!

ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

Οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούμε να μας φορέσουν νέες αλυσίδες Κυβέρνηση, Χατζηδάκης, Σκρέκας, Εργοδοσία!

 Η τρομοκρατία και η καταστολή στη Μαλαματίνα δε θα περάσουν!

 Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα σήμερα το πρωί καθώς από τα χαράματα λειτουργεί ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Χτυπούν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στη δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Την ίδια τακτική ακολούθησε η κυβέρνηση και στην COSCO, έφαγε όμως τα μούτρα της μπροστά την ενότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του σωματείου τους, στο κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε! Το ίδιο θα γίνει και τώρα!

Υπάρχουν τραυματίες εργαζόμενοι από την επίθεση των ΜΑΤ, για την οποία φέρει ευθύνη η κυβέρνηση που έστειλε ξανά αστυνομικές δυνάμεις για να υποστηριχθεί η εργοδοσία. 

Ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε από την ασπίδα αστυνομικού, ενώ όταν έπεσε κάτω δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα. 

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν ακόμα τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας, ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους, αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών!

3 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια σας εύχομαι για τις αποφάσεις σας, κύριοι της Κυβέρνησης.

    Για άλλη μια φορά αποδείξατε ποιανών τα συμφέροντα υπηρετείτε.

    Αλλά τα συγχαρητήρια είναι για άλλη δουλειά που πετύχατε και πραγματικά μέσα από την καρδιά μου σας ευχαριστώ.

    Διότι με τη σκληρή πολιτική σας το μόνο που καταφέρνετε είναι να δυναμώνετε την εργατική πάλη και πού θα πάει -όσο κι αν βαράτε και πνίγετε με τα χημικά τους εργάτες- το ποτάμι φουσκώνει.

    «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», φωνάζει παντού η εργατιά.

    «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε», φωνάζουν στην πατρίδα μου, τη Σαλονίκη, οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» με τη συμπαράσταση όλων των συναγωνιστών που πιστεύουν στη δύναμη του Αγώνα.

    Τι κι αν νομίζετε πως με τη βία θα καταστείλετε όσα σας μπαίνουν στο μάτι.

    Τι κι αν στείλατε αγωνιστές στα νοσοκομεία.

    Οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα νικήσουν και στη «Μαλαματίνα» και παντού.

    Εσείς τη «δουλειά» σας κι Εμείς τη δικιά μας.

    Ελένη Γερασιμίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» Τα ΜΑΤ με κυβερνητική εντολή υλοποιούν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας

    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/305017/ta-mat-me-kyvernitiki-entoli-ylopoioyn-tis-apaitiseis-tis-ergodosias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» Απάντηση της εργατικής τάξης στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/305014/apantisi-tis-ergatikis-taxis-stoys-shediasmoys-kyvernisis-kai-ergodosias

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου