Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

«Με τη δύναμη της φαντασίας και του ονείρου, παίζουμε, τραγουδάμε, αλλάζουμε τον κόσμο!»


Ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραστάσεις για βρέφη από 10 μηνών έως παιδιά ...105 ετών, με καλλιτεχνικά εργαστήρια και διαδραστικά παιχνίδια, καθώς και νέες μορφές έκφρασης και επικοινωνίας για παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ στον Παιδότοπο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

Έχοντας καθιερωθεί ως το ετήσιο ραντεβού των μικρών επισκεπτών του Φεστιβάλ και των νέων γονιών, και φέτος ο Παιδότοπος επιφυλάσσει δημιουργικές και διασκεδαστικές στιγμές. «Με τη δύναμη της φαντασίας και του ονείρου, παίζουμε, τραγουδάμε, αλλάζουμε τον κόσμο!» είναι το φετινό σύνθημα, που διαπνέει ένα ευρύ, γεμάτο, ψυχαγωγικό, πολύχρωμο και σχεδιασμένο για τα παιδιά πρόγραμμα, με παραστάσεις, κατασκευές, ομαδικές δραστηριότητες, μουσική, χορό και φυσικά παιχνίδι. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη

20.00: Μία παράσταση μαγείας για μικρούς και μεγάλους με τον μάγο Τριστάν.

20.30: Δημιουργία ομαδικής καλλιτεχνικής σύνθεσης για την ειρήνη και έναν κόσμο χωρίς αδικία.

21.00: «Το Παντζαράκι» από το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «White Puppet». Μία παράσταση για παιδιά 3 - 6 ετών, με ηθοποιούς και κούκλες, όπου τα παιδιά μέσα από το κοινό φορούν τα κοστούμια και συμπρωταγωνιστούν!

Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη

19.00: «...και βγαίνω» από την Ομάδα «Artika»: Θέατρο με χορό και ζωντανή μουσική για παιδιά από 10 μηνών.

20.00: Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Θανάση Λιούνη.

21.00: Παράσταση μαριονέτας από τον Χρήστο Τζίκα.

Σάββατο 24 Σεπτέμβρη

18.30: Μουσικοκινητικό παιχνίδι (για παιδιά 3 έως 6 ετών).

19.00: «Ο μαγικός κόσμος της σαπουνόφουσκας». Παράσταση με μικρές, μεγάλες και τεράστιες σαπουνόφουσκες από τη «Fundastick Performing Arts».

21.30: «Ερωτόκριτος» για παιδιά, από τους Ηλία Καρελλά, Αρετή Κετιμέ και String Demons (για παιδιά 5 έως 105 ετών). Ενα παραμύθι με ζωντανή μουσική, σκιές και ηθοποιούς, βασισμένο στο αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Με μια ολοκαίνουργια ματιά, ο «Ερωτόκριτος» ζωντανεύει σε μία παράσταση με ταλαντούχους ηθοποιούς και μουσικούς που μας αφηγούνται το πιο διάσημο παραμύθι για την αγάπη, με φόντο ένα ευρηματικό σκηνικό, περίτεχνες γιγαντοφιγούρες και μαγικές σκιές! Η μοναδική Αρετή Κετιμέ θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της, ενώ με πρωτότυπη μουσική και ανατρεπτικές διασκευές το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων String Demons παίζει και τραγουδά ζωντανά στη σκηνή, δίνοντας νέα πνοή στην κρητική μουσική παράδοση και όχι μόνο. Ο Ηλίας Καρελλάς, με έμπνευση από τον κόσμο του θεάτρου σκιών, παίζει και σκηνοθετεί. Η γνωστή χορογράφος Αντιγόνη Γύρα ζωντανεύει με μαγικό τρόπο επί σκηνής εικόνες του έργου, σε μια παράσταση με έντονες εναλλαγές και υπέροχους φωτισμούς.

  • Και τις τρεις μέρες στον Παιδότοπο θα υπάρχουν:

- Καλλιτεχνικό εργαστήρι της Ιρίνα Μπόικο, με μαριονέτες και νήματα.

- Χειροτεχνίες με θέμα τα ζώα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου