Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Σκάνδαλο υποκλοπών- Δημοσίευμα «Politico»: ΕΛΚ και Καϊλή μπλοκάρουν τη διερεύνησή του από επιτροπή της ΕΕ


 Η ενδοαστική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην χώρα μας έχει πάρει… πανευρωπαϊκές διαστάσεις, με εμπλοκή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για προσπάθεια να μπλοκαριστεί η προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου επίσκεψη στην Ελλάδα της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα λογισμικού ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων (spyware PEGA) κάνει λόγο το αμερικανικό περιοδικό «Politico».

Όπως αναφέρει, πρωταγωνιστές στην προσπάθεια αυτή είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η ΝΔ, καθώς και η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή.

Η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο επρόκειτο να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να ερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, στο οποίο μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται ως «ελληνικό Watergate».

«Η κ. Καϊλή είπε ότι ”η Επιτροπή να πάει πρώτα σε χώρες που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν spyware”, ότι, “αν μια χώρα λέει ότι δεν το χρησιμοποιεί, τότε δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω έρευνα” και ότι, ”εν πάση περιπτώσει, Ανδρουλάκης και Κουκάκης μπορούν να κληθούν αφότου ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα», επισημαίνει στο δημοσίευμά του το «Politico».

«Ο Μητσοτάκης επιδιώκει να εκτρέψει τις κοινοβουλευτικές επιθέσεις που δέχεται για το σκάνδαλο της ελληνικής κατασκοπείας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνείται ότι εμπλέκεται σε τηλεφωνικές παραβιάσεις και λέει ότι ξένες δυνάμεις επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν το έθνος», προσθέτει το αμερικανικό περιοδικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον ελληνικό Τύπο, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένα για την στάση της Ε. Καϊλή.

 atexnos

1 σχόλιο:

  1. Εντάξει ρε παιδιά,το κορίτσι δικαιολογείται. Αφού,όπως όλοι ξέρετε,τον παππού της τον σκότωσαν οι κομμουνιστές. Ευτυχώς όμως για αυτήν που του έκοψε του παππού της και πριν τον αποτελειώσουν τα κομμούνια,τους παρακάλεσε να του κάνουν μια τελευταία χάρη. Να καταψύξει τα σπέρμα του,έτσι ώστε να μην φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο χωρίς να αφήσει απογόνους. Και έτσι το 1955 γεννήθηκε ο μπαμπάς της και λίγα χρόνια αργότερα η μαμά. Γίνονται και αυτά. Αμ πως;
    Ο Ernesto Morales

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου