Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Σχετικά με τον πόλεμο


Πριν από 30 χρόνια, όταν κορυφώθηκαν οι αντεπαναστατικές ανατροπές στα κράτη που οικοδομούσαν τον σοσιαλισμό, οι αστοί και οπορτουνιστές υπόσχονταν μια εποχή διαρκούς ειρήνης και ευημερίας.

Δεν είναι απλά ψεύτες και υπόλογοι. Εχουν εγκληματικές ευθύνες. Μόνο στο έδαφος της πρώην Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) έχουν ξεσπάσει 8 πόλεμοι. Βομβάρδιζαν για μήνες και διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία. Ακόμα ψάχνουν να βρουν τα χημικά στο Ιράκ σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες. Βρήκαν βέβαια αυτό που πραγματικά ήθελαν, τις πετρελαιοπηγές. Εχουν αφήσει το αιμάτινό τους στίγμα παντού.

Εκατομμύρια οι ξεριζωμένοι, νεκρά και υποσιτισμένα παιδιά, δουλεμπόριο ανθρώπων και βία ιδιαίτερα κατά των γυναικών, ενεργειακή φτώχεια και εξαθλίωση, πολιτιστική παρακμή και φαινόμενα σήψης. Αυτό είναι το αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού.

Η εποχή μας στιγματίζεται από την αντιπαράθεση ΗΠΑ και Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η ιμπεριαλιστική Κίνα ενισχύεται και διεκδικεί πλέον ευθέως την πρώτη θέση απέναντι στις ΗΠΑ. Το ευρωατλαντικό μπλοκ, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, συγκρούεται με το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό, Ρωσία - Κίνα, σε έναν τεράστιας διάστασης οικονομικό πόλεμο, που πολλές φορές, ειδικά στις μέρες μας, η «ισχύς των όπλων» δυναμώνει. Από την Ανταρκτική μέχρι το νότιο άκρο της Αφρικής και από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μέχρι τη Μεσόγειο πληθαίνουν οι εστίες της σύγκρουσης, υπάρχει η πιθανότητα γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης.

Οικολόγοι και πράσινοι, οπορτουνιστές ή ροζ σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθεροι πρωτοστατούν στη γιγαντιαία αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, καλούν τους λαούς σε νέες θυσίες για «τ' αφέντη το φαΐ».

Η συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία την μετατρέπει σε θύτη αλλά και θύμα, εμπλέκει τον λαό σε κινδύνους, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις των ίδιων των Ρώσων αξιωματούχων οι οποίοι λένε καθαρά ότι οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ στη χώρα μας αποτελούν στόχο. Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στη θάλασσα της Αδριατικής, στο Αιγαίο, σε όλη τη Μεσόγειο, μαζί με τα κρουαζιερόπλοια της τουριστικής ανάπτυξης αρμενίζουν και στρατιωτικά πολεμικά πλοία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που διάφοροι παρατρεχάμενοι σπεύδουν να καλωσορίσουν ως δύναμη που διασφαλίζει δήθεν τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού.

Η συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους επιδρά και στις ελληνοτουρκικές διαφορές. Η αστική τάξη της Τουρκίας κλιμακώνει την προκλητικότητά της. Καθημερινές είναι οι υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών, ενώ διαμορφώνονται συνθήκες που δεν αποκλείουν θερμό επεισόδιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, με βάση τη γνωστή θεωρία περί «ΝΑΤΟικού εδάφους», στρώνουν τον δρόμο για τα σχέδια συνεκμετάλλευσης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Συνεκμετάλλευση σημαίνει παζάρι ανάμεσα σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά ενεργειακά μονοπώλια. Ενα παζάρι που με μαθηματική ακρίβεια θα δημιουργήσει το έδαφος για νέα, μεγαλύτερη σύγκρουση.

Οι αγορές πολεμικού εξοπλισμού και οι δαπάνες από τα χρήματα των φόρων μας με κριτήριο τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και όχι την αμυντική θωράκιση της χώρας, η διαπραγμάτευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων με κριτήριο τη ΝΑΤΟική συνοχή, η αποστολή στρατευμάτων και όπλων εκτός συνόρων, στην Ουκρανία, με το κριτήριο να «ματώσουμε ξανά δίπλα στους Αμερικανούς φίλους» της αστικής τάξης, δείχνουν ότι οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαριές ευθύνες. Από τη μια κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση, με βαριές συνέπειες στη ζωή του λαού, και από την άλλη συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Διεκδικεί τη «γεωπολιτική αναβάθμιση» της χώρας, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, συμμετέχοντας σε επιθετικές κινήσεις σε βάρος άλλων λαών.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ πίνουν νερό στο όνομα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ψήφισαν την ένταξη των Σουηδίας - Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Τα έχουν δώσει όλα. Στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα. Ελληνικά εδάφη και θάλασσες, πολεμικό υλικό, ακόμα και στρατιωτικές δυνάμεις. Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές και ασκήσεις εκτός συνόρων, σε χώρες στα Βαλκάνια, στη Μαύρη Θάλασσα, στον Περσικό Κόλπο. Η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, δυνάμεις στο Μάλι. Συνεργάζεται με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Διαθέτει τη Σούδα και πολλές άλλες βάσεις στις ΗΠΑ, ώστε από εκεί αεροσκάφη και στρατεύματα να συμμετέχουν στην περικύκλωση της Ρωσίας. Στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία και αδυνατίζει έτσι ακόμα και την άμυνα στα νησιά του Αιγαίου.

Με την πολιτική αυτή η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο επιθέσεων σε ενδεχόμενη εξάπλωση της πολεμικής σύγκρουσης.

Για να πετύχει όλα αυτά τα ΝΑΤΟικά της κατορθώματα η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να δαπανά τεράστια ποσά, πάνω από το 2% του ΑΕΠ, που ενισχύουν την επιθετική ικανότητα του ΝΑΤΟ και όχι την ασφάλεια και άμυνα της χώρας.

Ενώ η χώρα ξοδεύει τεράστια ποσά για το ΝΑΤΟ, οι φαντάροι υποχρεώνονται να αγοράσουν από την τσέπη τους είδη, ακόμη και σεντόνια, που έπρεπε να παρέχει η υπηρεσία. Επιβαρύνονται με τεράστιο κόστος για μετακινήσεις στις άδειες. Πολλοί που είναι «εξοδούχοι» δεν βγαίνουν ούτε για βόλτα, αφού το μηνιάτικο του φαντάρου δεν φτάνει παρά για δύο σουβλάκια ή τρεις καφέδες. Η λαϊκή οικογένεια τελικά επιβαρύνεται εκτός όλων των άλλων και με το κόστος της θητείας των παιδιών της.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση η κυβέρνηση να πρωτοστατεί στην αποστολή πολεμικού υλικού στο πεδίο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, αδυνατίζοντας ακόμη και την άμυνα των νησιών του Βόρειου Αιγαίου και γενικότερα. Ηδη πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα για απόσυρση επιπλέον οχημάτων μάχης και από δεύτερο νησί.

Το ΚΚΕ εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσε τον ελληνικό λαό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, σε αντίθεση με τις εκάστοτε κυβερνήσεις που φρόντιζαν να τον εφησυχάζουν.

Να απορρίψουμε τις θεωρίες για ΝΑΤΟικά σύνορα και τα μοιράσματα του Αιγαίου.

Η καλλιέργεια απατηλών προσδοκιών ότι ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ μπορούν να εξασφαλίσουν ειρήνη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ανάγκη να απορριφθεί από τον λαό, καθώς πρόκειται για ένα ακόμη ψέμα των ελληνικών κυβερνήσεων. Πρόκειται για ένα αφήγημα που συντρίφτηκε από την πραγματικότητα που ζούμε.

Ο λαός της Ελλάδας, των νησιών, οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, κάθε άνθρωπος που εμπνέεται από τα αισθήματα ενός γνήσιου λαϊκού πατριωτισμού, μπορεί μαζί με το ΚΚΕ να χαράξει νικηφόρα πορεία. Να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Μας εκφράζει επιστολή φαντάρου ο οποίος υπηρετεί σε νησί του Αιγαίου, που λέει: «Η γνώμη μου είναι ότι οι νέοι στρατευμένοι έχουμε ευθύνη να υπερασπιστούμε και να πέσουμε και στη φωτιά αν χρειαστεί για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Από την άλλη, έχουμε ευθύνη να παλέψουμε απέναντι σ' αυτούς τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Αποτελεί εγγύηση για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, για την εναντίωση στην αμφισβήτηση των συνόρων της χώρας και ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, συνολικά από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Ταυτόχρονα αποτελεί καθήκον: Καμία στήριξη των κυβερνήσεων και των κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων, που στηρίζουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Είμαστε αντίθετοι στον πόλεμο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ουκρανίας, από τη μία, και Ρωσίας, από την άλλη. Οι λαοί αυτών των χωρών, της Ευρώπης, του κόσμου βγαίνουν χαμένοι.

Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να στείλει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία ή οπουδήποτε αλλού εκτός συνόρων.

Να ακυρωθεί η ελεεινή Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Παλεύουμε άμεσα για τη ζωή μας. Ενάντια στην ακρίβεια και τους πολέμους. Δυναμώνουμε την ηλιαχτίδα που δείχνει τον δρόμο, φωτίζει, εμπνέει για μια άλλη κοινωνία, τον σοσιαλισμό, για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και πολέμους.


Ο Μαρκόνης

 

3 σχόλια:

  1. ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ πίνουν νερό στο όνομα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ψήφισαν την ένταξη των Σουηδίας - Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Τα έχουν δώσει όλα. Στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα. Ελληνικά εδάφη και θάλασσες, πολεμικό υλικό, ακόμα και στρατιωτικές δυνάμεις.

    Αυτές ειναι μερικές απο τις διάφορες μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές απο τις διάφορες, δες την ομιλία του σ. Θ. Παφίλη στο 48 Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

      Διαγραφή
  2. Ξύπνησε κι ο Γρ.Γ. μας, και θυμήθηκε ένα δημοσίευμα του Πατέλη, από τον Μάρτη:
    https://globalnews.ilhs.gr/2022/03/18/%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82
    Συγκλονιστικές αλήθειες σχεδόν όλα όσα μας θυμίζει εδώ ο Ιβάν Ν., καθώς κι εκείνα, που και ο ίδιος αποσιωπά για τη σημερινή Ρωσία, ...ενώ για τα ίδια ...κατηγορεί(!), και ορθώς, του "ουκρανούς συμπατριώτες"!
    Γιατί κι αυτός, π.χ., σιώπησε η συμβιβάστηκε, ακόμη και στο φινάλε, όταν ο Γιέλτσιν πολιορκούσε με τα τεθωρακισμένα το πρώην Ανώτατο ΣοΒιέτ!
    Αλλά το κλείσιμο είναι τραγικό, και κάπως ακτινογραφεί το πως κατεδαφίστηκε ο Σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ:
    "...για να χτίσουν μια νέα δημοκρατική Ουκρανία σε ενότητα με τη Ρωσία."
    Η ...πίστη στις "ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις";!
    Τα ίδια, που τσαμπουνάγανε και οι δικοί μας, ακόμη και στις τελευταίες μέρες του Γράμμου....
    Μου θυμίζει το πρώτο γράμμα του Ζαχαριάδη για τον Αλβανικό Πόλεμο, αλλά καθόλου το δεύτερο και το τρίτο, που φροντίζουν ακόμη και σήμερα όλοι οι καιροσκόποι να καταχώνουν.
    Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι πως η Ιστορία θα προχωρήσει μόνο με ένα ιστορικό λάθος του Καπιταλισμού: Να γκρεμίσει και να διαμελίσει τη σημερινή, "ολιγαρχική" και καθόλου "δημοκρατική" Ρωσσία. Αυτό, που φρονίμως (για την πάρτη τους...) απέφυγαν το 2008, λέτε να το κάνουν τώρα;(*)
    Αλλά χρειάζεται ένα γερό ταρακούνημα για να ξυπνήσουν οι διάφοροι "Ιβάν" των πρώην Σοβ. Σοσ. Δημοκρατιών (και οι βαζιουλινικοί "Πατέληδες") και να πάψουν να αναμασάνε τις ίδιες βλακείες, που μας έφεραν μέχρι εδώ.
    ---------------------------------------------
    (*) Ενα χαρακτηριστικό λάθος, που διαχρονικά κάνουν όλα τα υπό κατάρρευση ιστορικά ξεπερασμένα καθεστώτα: Ταυτίζουν το κοινωνικό σύστημά τους με τον εαυτό τους, επιταχύνοντας έτσι την πτώση του.
    Σήμερα οι δυτικοί ταυτίζουν τον Καπιταλισμό με τις ΗΠΑ.
    Λάθος τους και θα το πληρώσουν ...μέσα από τη "νίκη" τους.
    Θα μπορούσαν να παρατείνουν τη ζωή του Καπιταλισμού, αποδεχόμενοι, αυτό, που τους προτείνουν οι Ρώσσοι "ολιγάρχες" και οι ομόλογοι τους Κινέζοι: Τον "πολυπολικό" Καπιταλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου