Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

«Μαλαματίνας συνέχεια»


Πώς συνδέεται η ζωή μας με κάποιες στιγμές χαράς και γλεντιού ακούσματα, μυρωδιές, γεύσεις κι αμέσως έρχονται φευγαλέα οι εικόνες. ένα αυτοσχέδιο γλέντι στη γειτονιά μετά τον μόχθο της μέρας, τα χρώματα του φτηνού κρασιού στο ποτηράκι και πάνω απ' όλα εκείνο το λυτρωτικό «Άντε να πάνε κάτω τα φαρμάκια και να πεθάνει ο Χάρος αδέρφια!».

Κι αύριο πιο δυνατοί κι αισιόδοξοι ξανά στο μεροδούλι επειδή «πολλά δε θέλει ο άνθρωπος να 'ναι ήρεμος...», όπως λέει κι ο μεγάλος Ελύτης.

Θέλει τη δουλειά και τη σχόλη του, να τα βγάζει πέρα με τα τρέχοντα και να μπορεί να πιει κι ένα ποτηράκι, βρε αδερφέ. Μια «Μαλαματίνα», που έφτασε με τα χρόνια να είναι συνώνυμο της ρετσίνας.

Την τίμησε ο λαός μας στις καλύτερες στιγμές του τη «Μαλαματίνα» του.

Κι όσοι δούλεψαν στην παραγωγή, την τίμησαν όπως ξέρει να τιμάει η τιμημένη εργατιά τον άρτον τον επιούσιον που λέει και το Ευαγγέλιο, που λέει και κάτι άλλο όμως, «Ευλογητός ει Κύριε δίδαξόν με τα δικαιώματά σου»!!!

Η Εργατιά διδάσκεται τα δικά της δικαιώματα και κανενός άλλου. Κι όταν ο άλλος... είτε Θεός, Αφέντης κι ό,τι διάολο κοστούμι φοράει, με όλα τα μέσα που διαθέτει πάει να τη συντρίψει, βλέπει μπροστά του τη Δύναμή της!

Και όλοι εμείς να σταθούμε σφιχτά δεμένοι κοντά τους για να πάμε κι άλλα βήματα μπροστά.

Για να τρομάξουν όσοι φοβερίζουν την Εργατιά με απεργοσπάστες, χημικά και απολύσεις. 

AVANΤΙ Συναγωνιστές.

 ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ

 


Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις από τη 1 έως και τις 15 Οκτώβρη ενάντια στις απολύσεις

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνας», μετά από έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρων απεργιών από το Σάββατο 1η Οκτώβρη μέχρι το Σάββατο 15 Οκτώβρη «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πέντε εκβιαστικές και τρομοκρατικές απολύσεις, καθώς επίσης και για την κατάργηση του τμήματος διανομής».

«Η Γενική Συνέλευση απαιτεί από τη διεύθυνση της εταιρείας να ανακαλέσει άμεσα τις παράνομες απολύσεις και την απόφασή της για το κλείσιμο του τμήματος διανομής», τονίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου.

24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη κήρυξη η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).

Παράλληλα με την απόφαση κλιμάκωσης του απεργιακού τους αγώνα οι εργαζόμενοι της εταιρείας στέλνουν αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της απόλυσης από την εργοδοσία της «Μαλαματίνα» των δύο συνδικαλιστών που πρωτοστατούν στον αγώνα κατά των απολύσεων. Και συγκεκριμένα του πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγκίδη και του πρόεδρου του Συνδικάτου Οδηγών - Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη.

Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη που έχει καλέσει το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», με Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και εργαζόμενους, με θέμα τον συντονισμό της δράσης ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία.

 Συγκέντρωση στη «Μαλαματίνα» τη Δευτέρα

«Δε θα περάσουν οι απολύσεις στη Μαλαματίνα» το μήνυμα στο υπ. Εργασίας

1 σχόλιο:

  1. Απορρίφθηκε,απο το δημοτικό συμβούλιο,του Δήμος Θεσσαλονίκης, πρόταση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους εργαζομένους στη «Μαλαματίνα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου