Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Σήμερα η αποχαιρετιστήρια τελετή στον Κώστα Καζάκο


Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Κώστας μας, ο Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους. Η οικογένειά του και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλούν όλους τους φίλους του, όλο τον κόσμο που τον αγάπησε για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, στον άνθρωπο και τα ιδανικά του, στην αποχαιρετιστήρια τελετή που οργανώνεται στο Αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 19.00.

  Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

 Αποχαιρετιστήρια τελετή στον Κώστα Καζάκο στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ


Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, με πλήθος κόσμου να κατακλύζει το αίθριο στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, έγινε η τελετή αποχαιρετισμού του αξέχαστου συντρόφου μας, του σπουδαίου ηθοποιού Κώστα Καζάκου

Ηταν όλοι παρόντες. Ημασταν όλοι παρόντες... Η οικογένειά του, η αγαπημένη του Τζένη, τα παιδιά του Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος, Ηλέκτρα και Μάγια, τα εγγόνια του Τζένη και Ιάσωνας, οι ομότεχνοί του, οι μαθητές του, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι σύντροφοί του και πολύς κόσμος που τον αγάπησε.

Το «παρών» έδωσε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η εκδήλωση άνοιξε με τη φωνή του Καζάκου να μας «ταξιδεύει» σε αγαπημένα του ποιήματα, το «Mal du depart» του Νίκου Καββαδία και τον «Ανθρωπο με το Ταμπούρλο» του Τάσου Λειβαδίτη και ολοκληρώθηκε με ένα απόσπασμα από την τελευταία παράσταση που συμμετείχε, το «Πώς να σωπάσω» της Τζένης Κόλλια και του ίδιου. Από την τελετή δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν και τα αγαπημένα του ρεμπέτικα τραγούδια...

«Με βαθιά θλίψη, Κώστα, σε αποχαιρετά η ΚΕ, τα μέλη, οι φίλοι του Κόμματος, ο λαϊκός κόσμος που τον αγάπησες πολύ. Σε αποχαιρετάμε ως τον σπουδαίο κομμουνιστή καλλιτέχνη, τον αγαπημένο, τον πολύτιμο σύντροφό μας στα μικρά και τα μεγάλα, στα εύκολα και τα δύσκολα, στις χαρές και τις πίκρες της ζωής και του αγώνα», όπως σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, αποχαιρετώντας τον εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ.

 Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καζάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου