Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Αστυνομοκρατία και πάλι στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

               Συνεχή ενημέρωση


 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

 Την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εκφράζουν συνδικάτα, που βρίσκονται έξω από την «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» για να στηρίξουν τον αγώνα για ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Καταδικάζουν το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Το ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η ΟΓΕ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, η ΠΕΟ, η Πανελλαδική Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, η ΟΛΜΕ.

Το ΣΕΤΕΠΕ, η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, το Σωματείο εργαζομένων ομίλου Σκλαβενίτη Β. Ελλάδας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η ΟΕΚΙΔΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας, τα Ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού ν. Αττικής, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας - Αργοσαρωνικού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγειρίων Χανίων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας, το Σωματείο εργαζομένων ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΑΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αργοσαρωνικού, ο Σύλλογος ΠΕ Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η ΠΕΝΕΝ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δυτ. Αττικής, η ΠΕΣ - ΝΑΤ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης, ο Σύλλογος Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, η ΕΝΙΘ, η Ά ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ), ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Εργατικό Κέντρο Χίου, το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων Χίου, η Ομοσπονδία και Σωματεία από τον κλάδο γάλακτος, τροφίμων και ποτών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ Λήμνου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου. 

Στο πλευρό των απεργών στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ βρέθηκε ο Αλι Ριζά Κουσμάνογλου, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταφορών Τουρκίας (Naklyat Is). 

Έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα όπως «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι» και «η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών». 


Ο Αλι Ριζά Κουσμάνογλου εξέφρασε τη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και σημείωσε πως και σε πολλές χώρες γίνονται ανάλογοι αγώνες.Video  Video

 

 Την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εκφράζουν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Αστυνομοκρατία από το πρωί μέσα και έξω από το εργοστάσιο της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ· στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση των απεργών που συνεχίζουν τον αγώνα τους για την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τους δρόμους προς το εργοστάσιο και έχουν τοποθετηθεί στις πύλες του εργοστασίου για να εξυπηρετήσουν και σήμερα την εργοδοσία και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει. 

Χθες εξαπολύθηκε επίθεση στους απεργούς με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί. 

 

 Nα αποχωρήσουν τα ΜΑΤ ζητούν οι απεργοί που συνεχίζουν τον αγώνα τους

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη που και σήμερα είναι «ζωσμένο» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Nα αποχωρήσουν τα ΜΑΤ ζητούν οι απεργοί και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανάκληση όλων των απολύσεων που έχουν γίνει. 

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς έστειλε στους συγκεντρωμένους ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται από χθες τραυματισμένος από τα ΜΑΤ. 

Θα είμαστε εδώ μέχρι να πάρουν πίσω τις απολύσεις και να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας διαμηνύουν οι απεργοί.

Αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης - Συκεών διάβασε στους συγκεντρωμένους ψήφισμα συμπαράστασης που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο μετά από πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης». 

Video

 


Το είδαμε και αυτό

Από το πρωί οι δυνάμεις καταστολής, ΜΑΤ, ασφαλίτες έπιασαν δουλειά στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα. Πέταξαν έξω τους εργάτες και κατέλαβαν το εργοστάσιο. Μέχρις εκεί έφτασαν οι μπράβοι της εργοδοσίας, που με εντολή της κυβέρνησης υλοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις της. Ακόμη απαγορεύουν την είσοδο στο εργοστάσιο του προσωπικού ασφαλείας που έχει οριστεί από το Σωματείο.

Έξω από το εργοστάσιο δυναμώνει η αλληλεγγύη από συνδικάτα και εργαζόμενους που διεκδικούν να υλοποιηθούν τα αιτήματα του σωματείου:

  • Να επιστρέψουν στη δουλειά οι απολυμένοι

  • Να υπογραφεί ΣΣΕ με αυξήσεις.

Nα φύγουν τώρα οι δυνάμεις καταστολής από το εργοστάσιο.


 

2 σχόλια:

  1. Πάγωσ' η τσιμινιέρα
    κι απ' έξω από την πύλη
    εργάτες μαζεμένοι συζητάνε
    Προχώρησε η μέρα
    με δαγκωμένα χείλη
    σηκώνουν τα πανό και ξεκινάνε

    Πέντε καμιόνια στείλαν
    στου φεγγαριού τη χάση
    και γύρισαν γεμάτα απεργοσπάστες
    Γεμάτα ξαναφύγαν
    κανείς δε θα περάσει
    κάλλιο να πάμε όλοι μετανάστες

    Πέρασε ένας μήνας
    οι μηχανές σκουριάζουν
    και τα παιδιά κρυώνουν και πεινάνε
    στους δρόμους της Αθήνας
    φέιγ βολάν μοιράζουν
    εργάτες κι υποστήριξη ζητάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στίχοι: Φώντας Λάδης
      Μουσική: Μάνος Λοΐζος
      https://youtu.be/bAKkK2j-Zbo

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου