Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Νεκρανάσταση της Β’ Διεθνούς και των «καλών ιμπεριαλιστών»


 Πόλεμος ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Διαβάζω διάφορα άρθρα, σχόλια και αναρτήσεις «αριστερών» και «κομμουνιστών» που επιλέγουν την… στρατηγική κατά των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και την τακτική υπέρ της Ρωσίας. Όχι δεν λένε υπέρ του λαού της Ρωσίας, πολύ δε περισσότερο υπέρ του, εν συνόλω,  λαού της Ουκρανίας, αλλά θεωρούν αυτονόητο ότι αυτοί οι λαοί, μαζί με τους λαούς του κόσμου, προστατεύονται με νίκη της Ρωσίας, καθότι θεωρούν πως χωρίς αυτή τη νίκη, δεν θα υπάρχουν λαοί της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλοι!  Τόσος απύθμενος μηδενισμός της δύναμης των λαών!

 Μετά από αυτό αρχίζουν τις εκβιαστικές θεωρίες περί αφανισμού των πάντων χωρίς νίκη της Ρωσίας κλπ, κλπ, και θεωρούν τους κομμουνιστές που ξέρουν καλά να ξεχωρίζουν τα καπιταλιστικά ταξικά καθεστώτα από τους λαούς και να τάσσονται με τους τελευταίους χωρίς παραβίαση αρχών και κολοτούμπες τακτικής, ως συνυπεύθυνους της επερχόμενης καταστροφής, ως σιωπηρό «πλυντήριο» του ΝΑΤΟ, ως στήριγμα των… ναζί της Ουκρανίας και κάποιοι, πιο προχωρημένοι, ως στρατευμένους στη γραμμή του… ΝΑΤΟ!!! Εννοείται πως δεν σκέφτονται ότι αυτή η σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει, δήθεν για την Ουκρανία, στον Γ΄ΠΠ και δισεκατομμύρια νεκρούς και τότε όλα τα επιχειρήματα «νίκης» θα θαφτούν μαζί τους. Μάλλον η λέξη ειρήνη ως όπλο και δύναμη πάλης των λαών κατά του πολέμου έχει εξαφανιστεί από τον ορίζοντα και αντικαταστάθηκε με τη λέξη «νίκη».

«Μιλάνε για νίκες που το μέλλον θα φέρει...» (Μπρεχτ)!

Βυθίζονται στα βαθιά νερά του «ντε φάκτο» ιμπεριαλιστικού δικαίου της δύναμης και αφού διαπιστώνουν το πασιφανές σε όλους, ότι μεταξύ ιμπεριαλιστών η Ρωσία βρίσκεται σε θέση περικύκλωσης και ιμπεριαλιστικού δικαίου άμυνας, βαφτίζουν τη νίκη της Ρωσίας σωτηρία των λαών από τους ιμπεριαλιστές και στρατεύονται μαζί της! Κυνικός καιροσκοπισμός που τον λένε και… μαρξισμό! Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα καπιταλιστικά – ιμπεριαλιστικά καθεστώτα από τους λαούς, καταγγέλλοντας όσους τα ξεχωρίζουν ως… ισαποστάκηδες από το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ και το ολιγαρχικό μονοπωλιακό καπιταλιστικό (ιμπεριαλιστικό) καθεστώς της Ρωσίας!

 Πίσω από όλα αυτά, νάσου και η καθηκοντολογική επίθεση κατά του ΚΚΕ για την ταξική θέση του έναντι του πολέμου στην Ουκρανία: «Είμαστε με τους λαούς και όχι με τους ιμπεριαλισμούς». Αυτό το λένε… «ίσες αποστάσεις»! Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, ισχυρίζονται ότι το ΚΚΕ πάει κόντρα στον Λένιν και στον Στάλιν γιατί αυτοί… διάλεγαν τον «καλό ιμπεριαλιστή» για το καλό της… επανάστασης και του σοσιαλισμού!

 Τα κόκαλα των προδοτών δευτεροδιεθνιστών, «αριστερών» εθνικιστών, σοσιαλδημοκρατών του 1914, ξεπεσμένων τροτσκιστών  κ.ά. θα τρίζουν γιατί βρέθηκαν άλλοι μεγαλύτεροι  προδότες από αυτούς και τους παίρνουν την… «πρωτιά» στην ιστορία!

 Αριστερά και Πολιτική

5 σχόλια:

  1. Η "κομμουνιστές" του Ντούγκιν, του Ιλιν και του ...Σολζενίτσιν! Για τους "αριστερούς" δε συζητάω, αλλά το πρόβλημα είναι με πολλά κκ. Την Κοινή Ανακοίνωση των κκ για την Ουκρανία υπέγραψαν μόνο 42 κκ. Τα άλλα, που βόσκουν και τι φρονούν;
    Μέγα χάλι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειαζούμενη και η πολεμική (χρειάζεται κι αυτή στην ταξική πάλη) του "Οδηγητή" σε κάποιες νεόκοπες οπορτουνιστικές πουτινοφωνές.
    Αλλά προσοχή λίγο στο ύφος. Και αυτή η τελευταία φράση "Άλλωστε, ράμματα για τη γούνα τους, έχουμε πολλά…", θάλεγα, πως δεν ταιριάζει σε κομμουνιστές, ακόμη και νεολαίους. Ιδεολογικά παζάρια (εκεί παραπέμπουν τέτοιοι υπαινιγμοί), κάτω από το τραπέζι δεν κάνουν οι κομμουνιστές με κανέναν. Ετσι, τουλάχιστον, ξέρουμε οι παληότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει επίσημη σχετική δήλωση της Επιτροπής Νεολαίας του ΚΕΚΡ και ελληνική μετάφρασή της. Οπωσδήποτε το ακροτελεύτιο "Άλλωστε, ράμματα για τη γούνα τους, έχουμε πολλά…" ηχεί σαν έμμεση απειλή και προς την κατεύθυνση του ΚΕΚΡ, με τις θέσεις του οποίου υπάρχει κάθε λόγος να διαφωνεί κάθε συνεπής μαρξιστής-λενινιστής, αλλά οι διαφωνίες δεν λύνονται με απειλές…
    β. μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ..."Επιτροπή Νεολαίας του ΚΕΚΡ", που προφανώς έχει μείνει χωρίς "Νεολαία", σφραγίδα σε ένα χαρτί, καταγγέλλει την Νεολαία της, γιατί δεν την ακολούθησε στον οπορτουνιστικό της κατήφορο! Με την άθλια ανακοίνωση, που παραπέμπεις και μπορεί κανείς να δει μεταφρασμένη εδώ, από τους βαζιουλινικούς του "Ομίλου". To ποιός είναι πράγματι "προβοκάτορας" θα τους το πεί σύντομα και ο Ρωσσικός Λαός. Εκτός από την Νεολαία τους και κάποιους συντρόφους τους, που φρόντισαν να διαγράψουν με τις πλάτες του Ζιουγκάνωφ και του Πούτιν.
      Και η επίμαχη κατακλείδα με τα "ράμματα", μακάρι να ήταν απειλή. Εγώ τα καταλαβαίνω σαν "βούλωστο, γιατί θα στα βγάλω στη φόρα" και προφανώς στους εγχώριους "πουτινίστας" απευθύνεται. Αλλά, έτσι που το γράφει ο "Ο", είναι καλύτερα να τα βγάλει στη φόρα. Ο κόσμος δε συμπαθεί τα υπονοούμενα.

      Διαγραφή
  4. Νέα υποχώρηση στη Χερσώνα αυτή τη φορά!
    Ετσι, που πάει ο Πούτιν, θα του μείνουν οι προσαρτήσεις και τα διαγγέλματα στα χαρτιά!
    Μέχρι να φτάσουν οι επίστρατοι, ...δε θα υπάρχει πόλεμος!
    Και τι να κάνουν 300.000 λιπόψυχοι, που το βλέπουν σαν αγγαρεία, απέναντι σε διπλάσιους η και τριπλάσιους φανατισμένους μπαντερικούς/αζοφικούς, που έχουν και την πεποίθηση ότι "είναι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας" δηλαδή ...με τους ισχυρούς, αυτούς, που θα νικήσουν;! Και, επιπλέον, είναι και οπλισμένοι σαν αστακοί;! Ο ηλίθιος αστός Πούτιν (άλλος "άριστος" κι αυτός, που του φταίει και ο ...Λένιν!) και οι στρατηγοί του της συφοράς, τους έδωσαν χρόνο να ανασυνταχτούν, να εκπαιδευτούν και να επιστρατεύσουν εφεδρείες.
    Τώρα;
    Θα φύγουν και από την Κριμαία;!
    Θα χρησιμοποιήσουν το πυρηνικό οπλοστάσιο, όπως κοκορεύτηκε ο καραγκιόζης;
    Η μάλλον, "θα το βάλουν στον κ$&ο τους", κατά τη γνωστή αμερικάνικη παροιμία;
    Καραγκιόζηδες "ολιγάρχες", καπιταλιστές της ξεφτίλας και του κώλου, ανίκανοι και χαραμοφάηδες, που η μόνη "ικανότητά" τους, ήταν να διαγουμίσουν τα έτοιμα, που βρήκαν από την ΕΣΣΔ!
    Τι έχει γίνει ο σοβιετικός ρωσσικός Πατριωτισμός, που κάποτε σήκωσε την εποποιϊα της "Μεγάλης Νίκης";
    Τι έγινε αυτός ο περήφανος Λαός;
    Τι περιμένει;
    Τι σχέδια έχουν οι "επαναστάτες" "κομμουνιστές" του ...ΚΕΚΡ;
    Που αφέθηκαν στην ...καθοδήγηση(!) των ηλιθίων "ολιγαρχών";
    Το 1917, μέσα στην ρωσσική κατάρρευση βρέθηκε ένα μικρό αλλά συμπαγές μπολσεβίκικο Κόμμα, που ήξερε τι ήθελε, όταν όλοι τάχαν χαμένα και παραδέρναν.
    Τώρα, τι υπάρχει να σώσει τη Ρωσσία από τη μεγαλύτερη ιστορική ξεφτίλα, που μπροστά της ακόμη και οι τσαρικές θα είναι απλές ιστοριούλες;
    Ποιός θα διαχειριστεί την κατάρρευση του νεορωσσικού τζάμπα-μάγκικου Καπιταλισμού, που θα πάρει μαζί του στα αζήτητα της Ιστορίας και τον Ρωσσικό Λαό και τα απομεινάρια του δικού του σοβιετικού έθνους, που με αίμα και θυσίες προσπάθησε να χτίσει;
    Ο νεορωσσικός Καπιταλισμός, θα μείνει σαν η μεγαλύτερη ιστορική φάρσα, που εξελίσσεται σε τραγωδία;
    Και αν είναι έτσι, τότε θα ακολουθήσουν κι άλλες φάρσες, όπως ο κινέζικος Καπιταλισμός του ..Μάο;
    (Που μην ξεχνάμε, οι βάσεις του μπήκαν το 1972 με την συμφωνία Νίξον-Μάο... Ο Ντενγκ-Χσιάο-Πινγκ το 1978 απλά βάδισε σε ανοιχτό δρόμο.)
    Και καρτεράτε και τον ....ελληνικό! Αλλη φάρσα κι αυτή.
    Πασόκικη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου