Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

«Έχουμε πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια και τα διεκδικούμε στο ακέραιο»


Οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει πάρα πολλά όλα τα χρόνια, τα διεκδικούν στο ακέραιο και θα συνεχίσουν τους αγώνες το επόμενο διάστημα, το μήνυμα των συνταξιουχικών οργανώσεων μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η αντιπροσωπεία έθεσε στον πρωθυπουργό όλα τα αιτήματα των συνταξιουχικών οργανώσεων, οι οποίοι για 13 χρόνια υποφέρουν από τις περικοπές που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις.

Συγκεκριμένα έθεσαν τα ζητήματα που έχουν σχέση με την καταβολή της προσωπικής διαφοράς, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί τώρα σε όλους τους συνταξιούχους, ως ενσωματωμένη σύνταξη και πάνω σε αυτή, να δίνονται οι αυξήσεις.  Ακόμη έθεσαν το ζήτημα της καταβολής των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προαπαιτούμενα και τα ζητήματα των λειτουργικών δαπανών των συνδικαλιστικών οργανώσεων.


Συνεχίζουν στο δρόμο του αγώνα για την επιστροφή των κλεμμένων

«Θέσαμε τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη ζωή μας, με τις περικοπές που έχουμε δεχθεί και με εκείνα που πρέπει να αποδοθούν στους συνταξιούχους για να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια» επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Απαιτήσαμε να δοθούν λύσεις στα αιτήματα μας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «τα διεκδικούμε όλα, γιατί είναι πληρωμένα από τον αγώνα μας, από τη δουλειά μας και από όλη την προσπάθεια που έχουμε κάνει στον εργασιακό βίο».

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του ισχυρίστηκε πως «για πρώτη φορά θα έχουμε ουσιαστικές αυξήσεις συντάξεων» από τον νέο χρόνο, «μετά από πολλά χρόνια». Ωστόσο το ποσοστό αύξησης ύψους 6% - 7% (στην καλύτερη των περιπτώσεων), δεν καλύπτει ούτε κατ' ελάχιστο την χιονοστιβάδα των ανατιμήσεων. Χώρια βέβαια που δεν θα δοθεί σε όλους τους συνταξιούχους, ενώ θα αφορά μόνο τις κύριες και όχι τις επικουρικές συντάξεις.

Ο Δ. Κουμπούρης είπε ότι η απάντηση που πήραν είναι πως «η προσωπική διαφορά θα συνεχίσει να δίνεται, αλλά τα ποσοστά αύξησης που θα δίνονται, θα αφαιρούνται», γεγονός που επιβεβαιώνει πως δεν θα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι αυτές τις αυξήσεις. Για τα αναδρομικά, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να αποδοθούν, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των ομοσπονδιών θα δοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραμε» δήλωσε ο Δ. Κουμπούρης και υπογράμμισε ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν.


 

Πειραιάς 2022-10-14

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη ΣΕΑ Συνταξιούχων

Ύστερα από τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης, μετά από αρκετές πορείες και υπομνήματα, αποφάσισε ο πρωθυπουργός να δεχτεί τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, ώστε να του εκθέσουν τα προβλήματα και τα αιτήματα των 2.500.000 συνταξιούχων, που τα τελευταία 13 χρόνια έχουν υποστεί τα πάνδεινα, ενώ το εισόδημά τους έχει κατακρεουργηθεί, με αποτέλεσμα πλέον να τίθεται ζήτημα επιβίωσης για την πλειοψηφία. Με αλλεπάλληλους νόμους από το 2011 έως και σήμερα, έχει κλαπεί πάνω από το 50% των συντάξεων για τις οποίες πληρώσαμε σε όλο τον εργάσιμο βίο μας.

Όμως και πάλι, από τις 5 πανελλαδικές ομοσπονδίες και τα 5 πανελλαδικά κλαδικά σωματεία που ζητούσαν συνάντηση, με υπομνήματα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων, ο πρωθυπουργός αποφάσισε και, μάλιστα, με «αυστηρά προσωπικές προσκλήσεις» να δεχτεί τις 4 ομοσπονδίες και 1 πανελλαδικό σωματείο. Ο αποκλεισμός των υπολοίπων, που εκπροσωπούν δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους η καθεμία, τους στερεί τη δυνατότητα να εκθέσουν τα ειδικά προβλήματα που απασχολούν τους κλάδους τους και να απαιτήσουν λύσεις. Είμαστε σίγουροι ότι οι συνάδελφοι που θα συμμετάσχουν θα μας εκπροσωπήσουν επάξια, αλλά είναι αδύνατον να γνωρίζουν όλα τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξής μας.

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου καταγγέλλει τη στάση του πρωθυπουργού και του διαμηνύει ότι, εάν με αυτήν τη στάση του φιλοδοξεί να διασπάσει την ενότητα των συνταξιούχων είναι βαθειά γελασμένος. Θα μας βρίσκει διαρκώς μπροστά του με αγώνες πιο μαζικούς και συντονισμένους, μέχρι τη λύση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν.

Να μην τολμήσει να μας πει ότι είμαστε πολλοί για να μας δεχτεί, γιατί, όταν συναντιέται με τα αρπαχτικά του δημοσίου χρήματος, του χρήματος δηλαδή που πληρώνουμε με τους φόρους και τις υπόλοιπες κρατήσεις, και τα οποία ονομάζει «επενδυτές», αυτοί συνοδεύονται από δεκάδες παρατρεχάμενους, όπως διαπιστώνουμε από τις τηλεοράσεις.

Τέλος, ο πρωθυπουργός απαιτεί την έγκαιρη προσέλευση των εκπροσώπων, καθώς θα προηγηθεί και rapid test, την ώρα που ο ίδιος και η κυβέρνηση κήρυξαν το τέλος της πανδημίας, αφήνοντας χωρίς επιτήρηση σχολεία, ΜΜΜ, εργασιακούς χώρους κ.λπ. Αλήθεια θεωρεί ότι έχει περισσότερη αξία η υγεία του ίδιου και των υπουργών του από την υγεία των παιδιών και των εγγονιών μας!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου