Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Παύση πλειστηριασμών, πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων


 ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις»


Θέμα: Παύση πλειστηριασμών, πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με πλειστηριασμούς της πρώτης-κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων απειλούνται χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για χρέη προς τις τράπεζες, και τα “κοράκια” τα funds που έχουν αγοράσει τα κόκκινα δάνεια, αλλά και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Η εξέλιξη αυτή δεν προέκυψε τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που είναι πολιτικές στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου που έχει σαν αποτέλεσμα να βυθίζονται τα λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ενώ ταυτόχρονα με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενίσχυαν το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενίσχυση της καταστολής κλπ. για να υλοποιήσουν αυτούς τους σχεδιασμούς.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ


Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις»

Προστίθεται άρθρο ως ακολούθως:


ΑΡΘΡΟ


Από την ψήφιση του παρόντος παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια – funds, του Ελληνικού Δημοσίου και των ΟΤΑ, σε βάρος της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων για οφειλές τους προς αυτούς.

Τα μέτρα αυτά αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρω για κάθε παιδί .


Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2022


Οι προτείνοντες Βουλευτές

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΚΑ

ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ

ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

....

Απέρριψαν όλοι μαζί ασυζητητί τις τροπολογίες του ΚΚΕ για παύση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού και συντάξεων κ.ά.

4 σχόλια:

  1. Ζυγισμένοι - στοιχισμένοι κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
    απέρριψαν χθες όλοι μαζί στη Βουλή ασυζητητί τις τροπολογίες νόμου του ΚΚΕ για παύση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, επαναφορά 13ου-14ου μισθού και συντάξεων
    Να το τρίψετε στα μούτρα νυν και πρώην κυβερνώντων που έσπευσαν πριν λίγες μερες χωρίς τσιπα στου Ζωγράφου να συμπαρασταθούν δήθεν στην μικροσυνταξιούχου που έχανε το σπιτι της! Η πολτική τους αλητεία και η υποκρισία αποκαλύφτηκε για αλλη μια φορά περίτρανα χθες στη Βουλή

    Konstantinos Mpourxas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα καμιά αυταπάτη, οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε τις τροπολογίες του ΚΚΕ, το εχει ξανακάνει.
      Στο κάτω κάτω, "δικό του" ειναι ο νόμος.
      https://gkagkarin.blogspot.com/2022/11/blog-post_419.html

      Διαγραφή
  2. Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες του ΚΚΕ που δίνουν ανάσα στο λαό
    https://www.902.gr/eidisi/voyli/313119/aporrifthikan-oi-tropologies-toy-kke-poy-dinoyn-anasa-sto-lao

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη συνεπή, ξεκάθαρη και χωρίς «αστερίσκους» στήριξη στους δίκαιους αγώνες και τις διεκδικήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων σηματοδοτούν οι τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης - κύριας κατοικίας και την επαναφορά 13ου - 14ου μισθού και σύνταξης.
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11913878

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου