Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Εύκολος... χειμώνας


Αντιγράφουμε από ειδησεογραφική ιστοσελίδα: «Η Motor Oil ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο του 2022 υπερτριπλάσια καθαρά κέρδη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με τις ενδιάμεσες καταστάσεις του ομίλου τα καθαρά κέρδη στο γ' τρίμηνο ανήλθαν στα 321,34 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 4,76 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, από 2,98 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 405,2 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο, εμφανίζει τζίρο ύψους 12,66 δισ. ευρώ από 7,1 δισ. ευρώ πέρυσι, με τα καθαρά κέρδη να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, στο 1,007 δισ. ευρώ από 205,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2021. Παράλληλα η εταιρεία ''φουλάρει'' μηχανές για την ''πράσινη μετάβαση'' με τα σχέδια για ΑΠΕ, διαχείριση αποβλήτων αλλά και το υδρογόνο σε συνεργασία με τη ΔΕΗ».

Οι σημερινές ανακοινώσεις του ομίλου έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι τα διπλά πουλόβερ, η προσαρμογή ως αντιστάθμισμα του θανάτου και οι συστάσεις της Κομισιόν και των κυβερνήσεων για θερμοστάτες στους 17 βαθμούς και σβηστά φώτα (ακόμα και σε ογκολογικά Νοσοκομεία!) έχουν μοναδικούς αποδέκτες τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Γιατί για τους ομίλους της ενέργειας ο χειμώνας προμηνύεται όχι απλά εύκολος αλλά... καυτός από τα κέρδη!

Δεν θα ξεπαγιασουμε οι πολλοί για να κερδίζουν οι λίγοι! Απάντηση στην ενεργειακή φτώχεια του λαού μπορούν να δώσουν μόνο οι προτάσεις και οι διεκδικήσεις του ΚΚΕ για αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ενέργεια, άρση των κυρώσεων προς τη Ρωσία, τις οποίες πληρώνουν πάλι οι λαοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου