Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Κατάρ Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου


 Κατάρ Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.

Μια διοργάνωση ποτισμένη με θάνατο.  6.500 νεκροί κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής των γηπέδων.

Το ποδόσφαιρο το λαικοτερο των αθλημάτων,που συνεγειρει, διασκεδάζει και αποτελεί τον κύριο τρόπο άθλησης πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο το κόσμο, πέρα από το απαράδεκτο γεγονός ότι τα τελευταία 50 χρόνια έχει μετατραπεί σε μία σκανδαλώδη οικονομική ,αδιαφανη επιχείρηση, προκλητικής διακίνησης δισεκατομμυρίων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο ποτίστηκε με το θάνατο.

Το θάνατο 6.500 φτωχοδιαβολων εργαζομένων στα έργα.λογω έλλειψης μέτρων προστασίας και αντιμετώπισης τους ως αναλώσιμο υλικό.Αυτο δεν είναι μια από τις #αξιες#του καπιταλισμού,να μην υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή; . Δεν τη συναντάμε καθημερινά στη ζωή;

Μετά από αυτό το θανατικο έχουν το θράσος και το κυνισμό να κάνουν και γιορτή έναρξης και να μας τη παρουσιάζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα Αυτό δεν συμβαίνει και στην χώρα μας με τη πανδημία με τους πάνω από 33 χιλιάδες νεκρούς και περίπου άλλους τόσους από τη λεγόμενη πλεονάζουσα θνησιμότητα και για το αστικό κράτος καί τούς πολιτικούς του εκπροσώπους δεν  συμβαίνει τίποτα.Το παν στο καπιταλισμο είναι να κινείται η #λεγομενη οικονομία #  τα κέρδη δηλαδή των κεφαλαιοκρατων.

Αισχος και ντροπή Δεν πρέπει να εθιστουμε και να δικαιολογουμε το θάνατο , τον πάσης φύσεως θάνατο, φυσικό και μη . Δυστυχώς το θανατοβαμενο αυτό παγκόσμιο κύπελλο θα το παρακολουθήσουν κυρίως εκατομμύρια νέοι και παιδιά.     

 Βασιλόπουλος Θάνος παιδίατρος εντατικολογος

Ερπετόπουλος στα ΝΕΑ

 

1 σχόλιο:

  1. Κώστας Κάππας
    Για την κα Καϊλη η οποία ανακάλυψε «πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα» στο Κατάρ:
    Ας μην μείνουμε στις απορίες, στα ειρωνικά σχόλια και στο βρίσιμο. Ας το ψάξουμε λίγο βαθύτερα.
    Η κα Καϊλη είναι μορφωμένη και ενημερωμένη. Γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στο Κατάρ. Γνωρίζει ότι χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στα κάτεργα και δεκάδες χιλιάδες άλλοι έφυγαν με πενταροδεκάρες στην τσέπη και αναπηρίες στο σώμα. Η κα Καϊλη καθόλου δεν ενοχλείται για το μαρτύριο των σκλάβων στο Κατάρ. Το θεωρεί φυσιολογικό και στηρίζει τους δυνάστες.
    Η κα Καϊλη αντικαθρεπτίζει στο Κατάρ αυτό που αισθάνεται για τους ιθαγενείς στην Ελλάδα. Η κα Καϊλη θα στηρίξει άμα χρειαστεί τους γκάγκστερ φραουλοπαραγωγούς της Μανωλάδας, τους εργοδότες που δίνουν 500 ευρώ τον μήνα για δεκάωρη δουλειά, αυτούς που δεν αποδίδουν ένσημα, αυτούς που πάνε στο ATM και παίρνουν πίσω το δώρο. Η κα Καϊλη είναι αντικομμουνίστρια γιατί οι κομμουνιστές και οι αριστεροί της χαλάνε το σκηνικό.
    Η κα Καϊλη δεν έχει συναίσθηση. Ο κόσμος της είναι ο Εαυτός της και κάθε τι έξω από αυτόν είναι αναλώσιμο, εκμεταλλεύσιμο ή στην καλύτερη περίπτωση ανάξιο για να απασχολήσει το Εγώ της...
    Η κα Καϊλη δεν είναι ειδική περίπτωση. Είναι ένα εντελώς φυσιολογικό στέλεχος της καπιταλιστικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου