Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Το Κατάρ μιλά για επιπτώσεις στο φυσικό αέριο προς την ΕΕ


Το Κατάρ προειδοποιεί την ΕΕ ότι η υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο θα μπορούσε να βλάψει τον διάλογο με την ΕΕ για το φυσικό αέριο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Η Ντόχα διαφωνεί με τις κατηγορίες για δωροδοκία και κάνει λόγο για διακρίσεις λόγω των σχεδίων της ΕΕ να αναστείλει την πρόσβαση της Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο μέχρι το τέλος της νομικής διαδικασίας.

Ένας διπλωμάτης του Κατάρ, ανέφερε σε δήλωση ότι η Ντόχα είχε προειδοποιήσει την ΕΕ για τις συνέπειες των πράξεών της και ότι ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον περαιτέρω διάλογο για την προμήθεια φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Η απόφαση να επιβληθεί ένας τέτοιος μεροληπτικός περιορισμός, που περιορίζει τον διάλογο και τη συνεργασία με το Κατάρ προτού τελειώσει η νομική διαδικασία, θα επηρεάσει αρνητικά την περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για την παγκόσμια ενεργειακή φτώχεια και ασφάλεια», είπε ο διπλωμάτης του Κατάρ χωρίς να κατονομαστεί. 

Δήλωσε ότι «απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που συνδέουν την κυβέρνησή μας με ανάρμοστη συμπεριφορά» και πρόσθεσε πως «είναι βαθιά απογοητευτικό το γεγονός ότι η βελγική κυβέρνηση δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την κυβέρνησή μας για να αποδείξει τα γεγονότα μόλις έλαβε γνώση των καταγγελιών».

2 σχόλια:

  1. 1
    Είχαμε τον Τράγκα, είχε 130 εταιρίες με έδρα το σπίτι του, είχε ακίνητα σε όποια πόλη μπορεί να φανταστεί κανείς, στήριζε το τραπεζάκι στο σαλόνι με ράβδους χρυσού, πού να σκεφτεί παράνομη δραστηριότητα η ελληνική δικαιοσύνη; Πού να πάει το έρμο το μυαλό της στο μαύρο χρήμα;

    Είχαμε τον Αβραμόπουλο, κάθε μέρα πήγαινε η πεθερά του του ακουμπούσε 50 ευρώ στο λογαριασμό του, να κάτι αδιευκρίνιστα ποσά, να ένας «δημοσιογράφος» καμένος στο αμάξι του, «σκευωρία» φώναξε η ελληνική δικαιοσύνη, «σκευωρία» και τα ελληνικά μέσα μαζικής εξημέρωσης. Πήγαν να χώσουν φυλακή και την πρώτη εισαγγελέα που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

    Είχαμε τον Τσουκάτο, το παραδέχτηκε ότι τα άρπαξε από τη Siemens, ηρωικό «ΟΧΙ» του φώναξε η ελληνική δικαιοσύνη, «αθώοι όλοι» φώναξαν με σπαραγμό κι οι 4 εξουσίες που υπηρετούν την αστική δημοκρατία μας.

    Κι έχουμε τώρα σε μια εβδομάδα σύλληψη Καϊλή κι άρση ασυλίας της Σπυράκη; Πώς την έχετε δει ρε Βέλγοι; Δεν ξέρει η ελληνική δικαιοσύνη που δεν έχει καταδικάσει ποτέ Έλληνα πολιτικό, που έχει να καταδικάσει ισχυρό επιχειρηματία από τον Κοσκωτά, που μια φορά που έκανε το λάθος να καταδικάσει τον Λαυρεντιάδη του ‘πε «παιξ’το ετοιμοθάνατος κι εγώ είμαι εδώ», που αλλάζουν κι εξαφανίζονται οι εισαγγελείς στην υπόθεση του Noor 1 μέχρι να πεθάνει από ατύχημα κι ο τελευταίος τριτοξάδερφος των μαρτύρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2
      Όχι, κυρ-Βέλγοι. Ήρθαμε εμείς να σας πειράξουμε τις σοκολάτες σας; Ήρθαμε εμείς να σας αγγίξουμε τα λαχανάκια σας; Σας ακουμπήσαμε μήπως τον Λουκάκου; Σας πειράξαμε τον Ντε Μπρόινε; Εσείς γιατί αγγίζετε το εθνικό μας προϊόν, τα λαμόγια; Τόσα χρόνια κάναμε να στήσουμε τόσους μηχανισμούς παραγραφής, παίζαμε καθυστερήσεις στις υποθέσεις σαν να ήμασταν επαρχιακή ομάδα που είναι 0-0 στο 90’ στο «Γ. Καραϊσκάκης», κάναμε τη δικαιοσύνη λάστιχο, φτιάξαμε τόσο παραθυράκια, ψηφίζαμε νόμους κι υπονόμους, διορίζαμε ένα σωρό δικά μας παιδιά σε όλες τις κομβικές θέσεις, τους κάναμε και προέδρους της δημοκρατίας μετά, βάζαμε τους δημοσιογράφους να λένε λαϊκιστές, αμόρφωτους συνωμοσιολόγους κι εχθρούς του πολιτεύματος όποιους τολμούσαν να αμφισβητήσουν στο ελάχιστο και μια απόφαση κι έρχεστε εσείς να κάψετε την σπορά μιας τέτοιας δουλειάς;

      Βέλγοι, μόνο τους ευρωβουλευτές μας έχετε, πόσοι είναι 20; 21; Σας τους προσφέρουμε ρε, αφού είστε τέτοιοι. Όμως να ξέτε οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι εισαγγελείς, είναι όλοι δικοί μας κι αυτούς ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ.
      Κυκλοθυμικός

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου