Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Πρόκληση: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Κώστα Φραγκούλη


Πρόκληση η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη σε καταδίωξη επειδή δεν πλήρωσε για 20 ευρώ βενζίνη. 

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών τάχθηκε υπέρ του Ανακριτή στη διαφωνία που είχε με τον Εισαγγελέα σε ότι αφορά την προφυλάκιση ή όχι του ένστολου. Ετσι ο αστυνομικός δεν προφυλακίζεται και παραμένει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πρόκληση και οι δηλώσεις του δικηγόρου του αστυνομικού Αλέξη Κούγια ο οποίος υποστήριξε ότι ο νεκρός 16χρονος Κώστας Φραγκούλης «θα πρέπει να αποτελεί ένα παράδειγμα ώστε στο μέλλον αντίστοιχα ανώριμα παιδιά να αρνούνται την εφαρμογή του νόμου». 

....

Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο αστυνομικός που πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη, προκαλεί μόνο οργή και αγανάκτηση.

Αποδεικνύεται -για άλλη μια φορά- ότι η όξυνση της καταστολής και η αστυνομική αυθαιρεσία μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν είναι. Είναι συστατικά στοιχεία ενός κράτους που είναι εχθρικό προς τον λαό. Το ίδιο ισχύει και για την αστική δικαιοσύνη, που την ίδια ώρα που ελευθερώνει με συνοπτικές διαδικασίες τον αστυνομικό, δικάζει εργάτες και συνδικαλιστές που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, σέρνει μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε "διαδηλωτοδικεία" κ.ά.

Απαιτούμε την άμεση τιμωρία όλων των ενόχων για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά.


2 σχόλια:

  1. Για την Γάτα

    Ποινή φυλάκισης δύο ετών και πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλε σε 57χρονο το Αυτόφωρο Τριμμελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου, ο οποίος σκότωσε την γάτα 89χρονης γειτόνισσάς του.
    ....
    Στον διδάκτωρ στο ΑΠΘ που σκότωσε το γατάκι έχει επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ , και τον περιμένει ποινή μεχρι 10 χρόνια.
    ...
    υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ".. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση..."

    Αυτά για τα ζώα, για τον άνθρωπο, ελεύθερος, ο συνεργός στην εκτέλεση του Αλέξη και μάλλον θα ξαναπιάσει δουλειά, ο εκτελεστής του 16χρονου,Κώστα, ελεύθερος.

    Η τυφλή δικαιοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν από λίγη ώρα, έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από την χώρα ως την δίκη, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη» αναφέρει και συμπληρώνει πως «παρότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ούτως ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, ως Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ” δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε τη βαθιά απογοήτευσή μας για την σημερινή εξέλιξη».

    Επισημαίνει πως «το γεγονός ότι ένας αστυνομικός που πυροβόλησε έναν ανήλικο, παραβλέποντας κάθε κανόνα εμπλοκής δεν θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων, όπως επίσης και η μη διερεύνηση, για ακόμα μια φορά, του ρατσιστικού κινήτρου είναι σημεία που μας προβληματίζουν και στα οποία θα συνεχίσουμε να επιμένουμε».

    Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει ότι «στεκόμαστε δίπλα στην οικογένεια αλλά και σύσσωμη την κοινότητα, της οποία πάγιο αίτημα είναι η απόδοση δικαιοσύνης.

    Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασέ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου