Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Μήνυμα αλληλεγγύης στο Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ιταλίας


Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών της Ιταλίας. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ιταλίας, στα μέλη και τους φίλους του, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των μαθητών στην Ιταλία, που απλώνονται τις τελευταίες μέρες σε πάνω από 30 πόλεις της γειτονικής χώρας, πυροδοτήθηκαν από το νέο εργοδοτικό έγκλημα που είχε ως θύμα, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας, τον μαθητή Λορέντσο Παρέλι, που έκανε τη μαθητεία του σε εργοστάσιο μεταλλουργίας. Ο 18χρονος καταπλακώθηκε από σιδερόβεργα κατά την τελευταία μέρα της μαθητείας του στις 21 Γενάρη.

Οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα των νέων στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Η μαθητεία χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα είναι υποχρεωτική στην Ιταλία για όλους τους μαθητές, μετά από τη νομοθεσία που ψήφισε η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Ρέντσι το 2016.

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών δέχτηκαν την κρατική καταστολή. Μάλιστα, στο Τορίνο, πάνω από 40 μαθητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όπως κι αν ονομαστεί η αστική κυβέρνηση - "δεξιά", "αριστερή" ή "τεχνοκρατών", όπως στην περίπτωση της Ιταλίας- το αστικό κράτος "δουλεύει ρολόι" όταν πρόκειται για τα κέρδη του κεφαλαίου και την καταστολή του λαού, ακόμα και μαθητών, ενώ "μένει μετεξεταστέο" όταν πρόκειται για την εξασφάλιση των λαϊκών αναγκών και της ίδιας της ζωής της νεολαίας.

Η αποφασιστικότητα των μαθητών, με μπροστάρηδες τα μέλη του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας, δίνει την καλύτερη απάντηση στην κρατική καταστολή με νέες, πιο μαζικές κινητοποιήσεις για ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

 ΚΣ της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου