Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Συγκέντρωση στο υπ. Οικονομικών ενάντια στις απολύσεις και το ξεσπίτωμα


Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» φωνάζουν οι εργαζόμενοι.

«Με αίμα και ιδρώτα δένουμε τ' ατσάλι, θα τους σταματήσουμε μ' ενότητα και πάλη»: Με το σύνθημα αυτό οι εργαζόμενοι που ταξίδεψαν από νωρίς το πρωί, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους και φορείς της περιοχής, έφτασαν στο Σύνταγμα. Άνοιξαν τα πανό τους και πήραν θέση στην είσοδο του υπουργείου όπου στις 12 μ. θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Οι εργαζόμενοι κατέφθασαν στην Αθήνα με λεωφορεία και αυτοκίνητα που αναχώρησαν το πρωί από τα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και από τα μεταλλεία στα Ψαχνά Εύβοιας και στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας.

Μαζί τους ενώθηκαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, δεκάδες Σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, αλλά και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ανάμεσα σε αυτούς οι λιμενεργάτες της COSCO που δίνουν σκληρή μάχη για την υπογραφή Σύμβασης.

«Στης COSCO την προβλήτα, στης ΛΑΡΚΟ το καμίνι, αυτή η πολιτική τα σπίτια μας τα κλείνει» καταγγέλλουν οι συγκεντρωμένοι. «Από τη ΛΑΡΚΟ μέχρι το λιμάνι, μ' οργάνωση κι αγώνα η εργατιά δε χάνει», το μήνυμα που στέλνουν.

Πηγή: Eurokinissi

Με θερμό χειροκρότημα απάντησαν οι συγκεντρωμένοι στην ανακοίνωση ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει ο Γιάννης Τσιούτρας, από το μπλόκο της Νίκαιας, εκπροσωπώντας τους φτωχούς αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. «Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», φώναξαν.

Πηγή: Eurokinissi

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Γιώργο Μαρίνο, Κώστα Παρασκευά, Γιάννη Πρωτούλη και Θοδωρή Χιώνη.

Ακόμη παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι δίνουν συνέχεια στον αγώνα και δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν μέχρι τέλους για τη ζωή και το δικαίωμα στην εργασία, για τις οικογένειές τους. Απαιτούν από την κυβέρνηση τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας των δικαιωμάτων και του μόχθου τους, διατρανώνοντας: «Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

«Εχουμε φωνή και είναι δυνατή, εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου