Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Να λοιπόν που για μιλήσω πάλι για το ποδόσφαιρο.


Να λοιπόν που για μιλήσω πάλι για το ποδόσφαιρο. Εδώ δικαίωνεται απόλυτα η θέση του κόμματος όσον αφορά την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο στοίχημα.

Τι έγινε σήμερα στην Αγγλία; Κάτι που ο πωρωμένος οπαδός,δεν θα μπορέσει ποτέ να το αντιληφθεί.

Ξεκινάμε λοιπόν.

Τελευταία αγωνιστική της Premier League και το πρωτάθλημα διεκδικούσαν στα ίσα Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ,με την πρώτη να προηγείται μόλις ένα βαθμό από την δεύτερη. Της αρκούσε απλώς η νίκη επί της αδύναμης Άστον Βίλα,άσχετα το τι αποτέλεσμα έφερνε η Λίβερπουλ. Κι εδώ αρχίζει ο τραγέλαφος. Μέχρι το 80' η Σίτι έχανε από τους χωριάτες με 0-2,ενώ η Λίβερπουλ ήταν στο 1-1 με την Γούλβς. Ισοβαθμία,αλλά η Σίτι,λόγω διαφοράς τερμάτων εξακολουθούσε να είναι πρώτη. Στο 80' μειώνει σε 1-2 και καπάκι η Λίβερπουλ παίρνει κεφάλι στο σκορ και στη βαθμολογία επίσης. Σε περίπτωση νίκη της,άσχετα αν η Σίτι ισοφάριζε,θα στεφόταν αυτή πρωταθλήτρια. Έλα όμως που μέσα σε τρία λεπτά η Σίτι προηγούνταν με 3-2 κι έριχνε πια στο καναβάτσο τους κόκκινους διάβολους.

Εντάξει θα μου πείτε,μπάλα είναι και γυρίζει και όλα μπορεί να συμβούν. Δεν λέω όχι,αλλά μπορεί να συμβούν ακόμα περισσότερα, εφόσον βάλουν το χεράκι τους οι στοιχηματικές. Και γιατί το λέω αυτό. Γιατί μέχρι το 83' όταν η Λίβερπουλ είχε πάρει κεφάλι στην βαθμολογία,ο στοιχηματικός τζίρος σχετικά με τον νικητή του πρωταθλήματος και μάλιστα η επιλογή της Λίβερπουλ,είχε φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια. Θα πλήρωναν για τα καλά,αν μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά που ήταν να λήξουν τα παιχνίδια,η Σίτι δεν πετύχαινε τα δυο γκολ. Και η Σίτι τελικά πέτυχε τα γκολ και τα εκατομμυριάκια που ξόδεψαν στο live οι τζογαδόροι,μείναν στο πορτοφόλι των στοιχηματικών.

Συμπέρασμα: Στον καπιταλισμό,όπου κυριαρχεί το κέρδος, η βρωμιά και η αγυρτία,όλα είναι σικέ. Παίζουμε το παιχνίδι τους,θέλοντας και μη. Δεν αρκεί να υποστηρίζεις μέτρα κατά της βρωμιάς. Πας να την καθαρίσεις και το σύστημα την ξαναφέρνει στην επιφάνεια. Για αυτό επιβάλλεται να αγωνίζεσαι ενάντια στο σύστημα εκείνο που την γεννά και την αναπαράγει. Και το σύστημα αυτό είναι ο καπιταλισμός.

ΥΓ. Όλα τα παραπάνω προέκυψαν μετά από συζήτηση με φίλο Γάλλο δημοσιογράφο.

Ernesto Morales

 Tι ποδόσφαιρο και για ποιον;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου