Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Κινούμενο στις ίδιες ράγες αναζητά ρόλο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Σε αναζήτηση κυβερνητικού ρόλου, πορευόμενου στις ίδιες ράγες μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ όπως διαφάνηκε και στο τριήμερο συνέδριό του.

Ο πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης κατέδειξε ότι -έως τις εκλογές τουλάχιστον- θα προσπαθήσει να μπει «σφήνα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να επαναφέρει στις τάξεις του παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Στη δευτερολογία του την Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι το κόμμα του είναι στην απέναντι όχθη με «αυτούς που μας καλούν σε προοδευτικά μέτωπα και έλεγαν στο λαό ότι κέρδισαν την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία, αναδεικνύοντας πως βλέπουν τη διάκριση των εξουσιών και το κράτος δικαίου. Είμαστε στην απέναντι όχθη με αυτούς που μας καλούν σε μέτωπα της λογικής ενώ στηρίζουν την ηγεμονία τους στην πλήρη άλωση του κρατικού μηχανισμού και μετατρέπουν τις ευκαιρίες των ευρωπαϊκών πόρων σε ευκαιρίες για λίγους»

Ωστόσο η κοινή στρατηγική που έχει το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδεικνύουν τα κυβερνητικά πεπραγμένα των κομμάτων αυτών, δείχνει πως είναι δύσκολο το εγχείρημα της αυτόνομης πορείας. Η συμμετοχή στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, το μοίρασμα των πακέτων του Ταμείου Ανάκμψης της ΕΕ στο κεφάλαιο και η «πράσινη μετάβαση» είναι κοινό “ευαγγέλιο”.

Για αυτό άλλωστε ο Νίκος Ανδρουλάκης κινήθηκε στην συνθηματολογία για να διαφοροποιηθεί λέγοντας ότι το μέταλλο της παράταξης του «είναι ισχυρό και δεν μπορεί να το λιώσει η Δεξιά και η Αριστερή συντήρηση».

Οι ρηχές διαφοροποιήσεις δείχνουν ότι μετεκλογικά τα σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας θα αναζωπυρωθούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου