Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Russia Today: Αφιέρωμα στην παραστρατιωτική εταιρεία μισθοφόρων «Wagner Group»

 
Αφιέρωμα στην ιδιωτική παραστρατιωτική εταιρεία μισθοφόρων «Wagner Group» είχε πρόσφατα το κρατικό ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Russia Today (RT).

Στο — αποκλειστικό όπως αναφέρεται — δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος του RT είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης που συμμετέχουν αυτήν την περίοδο στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό της κυβέρνησης του Βλ. Πούτιν.

Οι μισθοφόροι αυτοχαρακτηρίζονται χιουμοριστικά ως «η ορχήστρα του Βάγκνερ» ή, απλά, «οι μουσικοί», καθώς η εταιρεία έχει πάρει το όνομα της από τον διασημο γερμανό συνθέτη του 19ου αιώνα Ρίτσαρντ Βάγκνερ.

Ωστόσο, η πραγματικότητα πίσω από την ύπαρξη και δράση της μισθοφορικής οργάνωσης κρύβει πολλές μαύρες πτυχές όπως, για παράδειγμα, οι σχέσεις του «Wagner Group» με ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο απόστρατος αξιωματικός των ρωσικών ειδικών δυνάμεων Ντμίτρι Ούτκιν, που φέρεται να έχει ιδρύσει την εταιρεία, φέρει τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα (Waffen SS), ενώ αρκετά μέλη της μισθοφορικής οργάνωσης έχουν φωτογραφηθεί με ναζιστικές στολές.

Δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκαλέσει την «Wagner Group» ως «προσωπικό στρατό του Πούτιν» που λειτουργεί υπό τις οδηγίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η μισθοφορική εταιρεία φέρεται να ιδρύθηκε το 2014 όταν και έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς, ενώ η δράση της επεκτάθηκε και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Λιβύη και Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι το ειδησεογραφικό δίκτυο «Russia Today», όπως και άλλα ρωσικά μέσα, έχουν απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο η πρόσβαση σε αυτά είναι εφικτή μέσω άλλων ιστοσελίδων.

atexnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου