Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Διαδοχικά βίασαν τη 19χρονη στο ΑΤ Ομονοίας — κατέγραφαν με κάμερα GoPro


 Προσφέρθηκαν να ξεναγήσουν τη 19χρονη στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, την οδήγησαν στα «αποδυτήρια» του ισογείου και τη βίασαν διαδοχικά. Αυτό αναφέρεται στη δικογραφία για τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Μάλιστα ο ένας από αυτούς φορούσε φορητή κάμερα GoPro!

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν αυτοψία στο εν λόγω δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως χώρος αποδυτηρίων και μέσα σε αυτό υπήρχε μόνο ένα τραπέζι, όπου εντοπίστηκαν σωματικά υγρά και αίμα.

Στο διπλανό δωμάτιο βρίσκονταν άλλοι αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας, οι οποίοι όπως ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους ούτε άκουσαν, ούτε αντιλήφθηκαν το παραμικρό από τα όσα καταγγέλλει η 19χρονη.

Χωρίς λειτουργικές κάμερες το ΑΤ Ομονοίας

Την είσοδο και έξοδο της 19χρονης και των αστυνομικών από το αστυνομικό τμήμα επιβεβαιώνει βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξε η ΕΛ.ΑΣ. από το ξενοδοχείο με την επωνυμία «DAVE» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βερανζέρου 25 και Κοτοπούλη, απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας διότι «όπως προέκυψε, το ΑΤ Ομονοίας δεν διέθετε λειτουργικές κάμερες και καταγραφικό μηχάνημα».

Όπως κατέθεσε η 19χρονη, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους αστυνομικούς φορούσε στη στολή του ψηφιακή κάμερα μάρκας «GO PRO» με κάρτα μνήμης, η οποία βρέθηκε στον φωριαμό του ενός εντός της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, επί της οδού Μεσογείων και κατασχέθηκε. Ωστόσο δεν είναι σαφές κατά πόσο η κάμερα κατέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στο ισόγειο του ΑΤ Ομονοίας.

Η 19χρονη κατέθεσε συμπληρωματικά παρουσία της πραγματογνώμονας-ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., και σύμφωνα με τη σχετική έκθεση διενέργειας Ψυχολογικής Πραγματογνωμοσύνης «δεν παρατηρήθηκαν διαταραχές περιεχομένου σκέψης, ούτε αντίληψης, βρισκόταν σε πλήρη εγρήγορση και η συγκέντρωση, η μνήμη και η κρίση της ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια».

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό σε βάρος των δύο αστυνομικών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε βάρος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, εκτός από την κατάθεση της κοπέλας υπάρχει και η μαρτυρία γιατρού στον οποίο απευθύνθηκε η 19χρονη.

Στο μεταξύ σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας Δίας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους.

 ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δυο λογάκια για το ΑΤ Ομονοίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου