Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Από σήμερα σε εφαρμογή το μέτρο - κακόγουστο αστείο για το «καλάθι του νοικοκυριού»


Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το... κακόγουστο κυβερνητικό αστείο, το «καλάθι του νοικοκυριού». Πρόκειται για μία ακόμα κοροϊδία που όχι μόνο δεν ενισχύει τις λαϊκές οικογένειες, όχι μόνο δεν θα πωλούνται φτηνότερα τα προϊόντα του καλαθιού, αλλά αντίθετα δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες των σούπερ μάρκετ να ξεστοκάρουν προϊόντα, αφού μέσα στο καλάθι μπορούν - εάν θέλουν βέβαια - να εντάξουν προϊόντα πέρα από τα 51 που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Και ενώ η ακρίβεια θερίζει και τα στοιχεία δείχνουν ότι τα νοικοκυριά κόβουν διαρκώς από βασικές τους ανάγκες σε διατροφή, αυτό που διαφημίζει η κυβέρνηση με μεγαλοπρέπεια είναι κάποια προϊόντα που απλά θα πωλούνται με... σχετικά μικρότερες ανατιμήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την περίοδο Γενάρη - Αυγούστου 2022 οι πωλήσεις γαλακτοκομικών και κατεψυγμένων έπεσαν κατά 5%. Ταυτόχρονα, όμως, οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ θησαυρίζουν. Ο συνολικός τζίρος για τα ταχυκίνητα καταναλωτικά αγαθά στην εξεταζόμενη περίοδο ανήλθε στα 5,41 δισ. ευρώ, κινούμενος ανοδικά κατά 3,5% σε σύγκριση με τα 5,23 δισ. ευρώ που ήταν οι πωλήσεις οκταμήνου του 2021.

Επιπλέον, τα στοιχεία για την ακρίβεια δείχνουν ποια είναι η πραγματικότητα και γιατί τα εργατικά νοικοκυριά περιορίζουν όλο και περισσότερο τα ψώνια τους. Σε σχέση λοιπόν με τον Σεπτέμβρη του 2021, φέτος έχουμε αυξήσεις στις τιμές βασικών διατροφικών προϊόντων ως εξής:

Αλεύρι κατά 40%. Πουλερικά κατά 25,7%. Τυριά 25,53%. Γάλα φρέσκο 23,13%. Ψωμί 22,23%. Ζυμαρικά 20,26%. Μοσχάρι 17,54%. Καφές 15,6%. Ελαιόλαδο 11%. Παιδικές τροφές 10,24%. Λαχανικά 8,7%.

Πρόκειται λοιπόν για εμπαιγμό, αφού τα νοικοκυριά, που έχουν ματώσει και συνεχίζουν να ματώνουν οικονομικά, ούτε φτηνά ούτε επαρκή εμπορεύματα θα βρουν από το «καλάθι» της κυβέρνησης και των σουπερμαρκετάδων, ενώ ταυτόχρονα υποδεικνύεται στον κόσμο τι θα καταναλώσει και τον στέλνουν από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ για να βρει το πιο φτηνό. Έτσι, η κυβέρνηση οδηγεί στη συμπίεση των αναγκών του λαού, να βολεύεται με το πιο φτηνό, εάν και εφόσον το βρει, και να μην μπορεί να αγοράσει με κριτήριο το ποιες είναι οι ανάγκες του αλλά το αν είναι φτηνό ή όχι.

 

4 σχόλια:

  1. .. Σε σχέση με τον Σεπτέμβρη του 2021, φέτος έχουμε αυξήσεις στις τιμές βασικών διατροφικών προϊόντων ως εξής:
    Αλεύρι κατά 40%. Πουλερικά κατά 25,7%.
    Τυριά 25,53%. Γάλα φρέσκο 23,13%.
    Ψωμί 22,23%. Ζυμαρικά 20,26%.
    Μοσχάρι 17,54%. Καφές 15,6%.
    Ελαιόλαδο 11%. Παιδικές τροφές 10,24%.
    Λαχανικά 8,7%.
    ... Οι πωλήσεις γαλακτοκομικών και κατεψυγμένων έπεσαν κατά 5%, και ο συνολικός τζίρος για τα ταχυκίνητα καταναλωτικά αγαθά, ανήλθε κατά 3,5% ....!!!
    Βασίλης Γιανέλλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Αρχ@@ια καπαμά» σχολίασε ο άνδρας εξερχόμενος του σούπερ μάρκετ στην ερώτηση του δημοσιογράφου πώς είδε τις τιμές.

    Όταν ο δημοσιογράφος εμφανώς αμήχανος ζήτησε από τον άνδρα να του εξηγήσει τι εννοεί, ο ηλικιωμένος απάντησε σχετικά με τις τιμές:

    «Τρίχες, καμία διαφορά».

    H ατάκα του παππού έγινε σύνθημα στα ΜΚΔ καθώς φαίνεται να συνοψίζει το συναίσθημα των πολιτών για την κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Αρχ@@ια καπαμά» σημαία στα ΜΚΔ
      Εκτόνωση στα ΜΚΔ και στην Απεργία, τρεις και ο κούκος ενα ταξί γεμάτο ετσι για την τιμή των όπλων.
      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    2. Ακόμα χειρότερο ειναι που θα καπηλευτούν την επιτυχία της απεργίας.
      Prodromidis Kyriakos Prod

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου