Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

 
Ζεσταίνει η συζήτηση για αποστολή ελληνικών «Leopard» στην Ουκρανία
 
Ζεσταίνει η συζήτηση για αποστολή στην κυβέρνηση Ζελένσκι ελληνικών αρμάτων μάχης «Leopard», σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, μετά και τη συμφωνία για παραχώρηση 40 αρμάτων BMP1 και έχοντας στείλει ήδη τα πρώτα 20.

Θυμίζουμε, την προηγούμενη βδομάδα η «Καθημερινή» έγραφε ότι Ουάσιγκτον και Κίεβο ασκούσαν πιέσεις προς την Αθήνα να εκδηλώσει, έστω, την προθυμία παραχώρησης «Leopard» στις ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις. Η εφημερίδα διευκρίνιζε ότι σε επαφές που έγιναν τελευταία ζητήθηκε από την Αθήνα να παραχωρήσει έναν «συμβολικό» αριθμό (2 ή 3) αρμάτων, ώστε να ασκηθεί πίεση στο Βερολίνο να επιτρέψει τις παραχωρήσεις αυτών των όπλων γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία.

Καθότι αυτό επιτράπηκε, τώρα μπαίνει θέμα πού θα βρεθούν οι αριθμοί που ζητά ο Ζελένσκι. «Η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των Leopard» είναι ο τίτλος της γερμανικής «WELT» επί του θέματος. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα τανκς αυτού του τύπου στην Ευρώπη». «Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν διαθέτει τόσα άρματα μάχης τύπου Leopard, όσα η Ελλάδα: Περίπου 350 τύπου Leopard 2 και 500 τύπου Leopard 1. Ανάμεσά τους και 183 τύπου Leopard 2A4, ενός παλαιότερου μοντέλου, για το οποίο οι ειδικοί λένε ότι θα ήταν ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήση στην Ουκρανία». Κάνοντας αναφορά σε όσα άρματα ζητά το Κίεβο, η «WELT» επιμένει ότι «η Αθήνα από μόνη της θα μπορούσε να προμηθεύσει ένα μεγάλο μέρος τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος το ειδησεογραφικό δίκτυο «Redaktions Netzwerk Deutschlands» τονίζει για την Ελλάδα ότι «με 853 τανκς η χώρα διατηρεί τον μεγαλύτερο αριθμό αρμάτων μάχης Leopard στην Ευρώπη. Στα μέσα Ιανουαρίου, η Ουκρανία απηύθυνε έκκληση σε διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ, καθώς και στη Σουηδία και τη Φινλανδία, να της παράσχουν άρματα μάχης Leopard. Μέχρι στιγμής, η Αθήνα δεν έβλεπε άμεση ανάγκη για δράση, ιδίως από τη στιγμή που και το Βερολίνο δίσταζε, όμως η νέα απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης αλλάζει το σκηνικό». Βάζει βέβαια ένα θέμα ότι ενόψει εκλογών και με εντάσεις στα Ελληνοτουρκικά, «για τον Ελληνα πρωθυπουργό, οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν πολιτικά μόνο εάν τα άρματα μάχης αντικατασταθούν σταδιακά από πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Αλλά αυτό δεν φαντάζει εφικτό στο εγγύς μέλλον».

Χαρακτηριστικό είναι και το δημοσίευμα του ουκρανικού kyivpost.com, όπου συγκαταλέγει την Ελλάδα μεταξύ των χωρών από τις οποίες η Ουκρανία περιμένει «Leopard». «Μία από τις προϋποθέσεις του Βερολίνου για να επιτρέψει την αποστολή Leopard στην Ουκρανία ήταν να μην τα στείλει μόνο η Γερμανία. Αξιωματούχοι από την Πολωνία, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Φινλανδία, τον Καναδά, τη Σουηδία και την Ολλανδία άφησαν να εννοηθεί τις τελευταίες βδομάδες ότι ενδέχεται να στείλουν Leopards στην Ουκρανία μαζί με τη Γερμανία», τονίζει παραπέμποντας σε μυστικά διαβούλια, όπου - κατά τους Ουκρανούς - μετείχαν και στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις.


Μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ζητά τώρα το Κίεβο

Μετά την απόφαση να σταλούν δεκάδες ΝΑΤΟικά άρματα μάχης από τις ΗΠΑ και χώρες της Ευρώπης

 Με το Κίεβο και ορισμένα ΝΑΤΟικά κράτη να θέτουν στο «τραπέζι» την παράδοση δυτικών μαχητικών αεροσκαφών και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος και τη Μόσχα να χαρακτηρίζει την αποστολή σύγχρονων αρμάτων μάχης από ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία κ.ά. «άμεση εμπλοκή» στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία, ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται σε μια ακόμη πιο σκληρή και επικίνδυνη φάση κλιμάκωσης.

Πριν ακόμη ολοκληρωθούν, προχτές, οι επίσημες ανακοινώσεις των ΗΠΑ - Γερμανίας για την έγκριση της αποστολής αρμάτων μάχης «Abrams» και «Leopard», αξιωματούχοι του Κιέβου προχώρησαν σε απανωτές δηλώσεις για την ανάγκη παράδοσης δυτικών μαχητικών αεροσκαφών, όπως F-16, «Tornados Eurofighters» κ.ά., πυραύλων με μεγάλο βεληνεκές που φτάνει ως το ρωσικό έδαφος, πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα («Politico», «Financial Times» κ.ά.), ορισμένα κράτη του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε εσωτερικές συζητήσεις για τη δυνατότητα παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, αλλά υπάρχουν φόβοι για σοβαρή κλιμάκωση και άμεση σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας.

Οπως αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες από Δυτικούς διπλωμάτες και στρατιωτικούς εκπροσώπους, η Ουκρανία και οι χώρες της Βαλτικής πρωτοστατούν σε αυτό το αίτημα. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμ. Κουλέμπα, μετά από προχτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πολωνό ομόλογό του, Ζμπ. Ράου, ευχαριστώντας τον για τον ρόλο της Πολωνίας στην αποστολή «Leopards», τόνισε πως τώρα «έχουμε μπροστά μας νέα καθήκοντα», όπως «αποστολή δυτικού τύπου μαχητικών αεροσκαφών».

«Το επόμενο φυσικό βήμα θα ήταν τα μαχητικά», δήλωσε στο «Politico» διπλωμάτης από χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει τοποθέτηση του Ολλανδού ΥΠΕΞ, Β. Χούκστρα, στο Κοινοβούλιο της χώρας του την περασμένη βδομάδα, ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16, εάν το ζητήσει το Κίεβο. «Είμαστε ανοιχτόμυαλοι, δεν υπάρχουν ταμπού», σημείωσε.

Ο δε Πολωνός πρωθυπουργός, Μ. Μοραβιέτσκι, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είναι πιο τολμηρό και ότι εάν αυτό σκόπευε να εγκρίνει την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, η Βαρσοβία θα ψήφιζε υπέρ της κίνησης αυτής.

Από την πλευρά του, ανακοινώνοντας την Τετάρτη την αποστολή των γερμανικών «Leopards» στη Βουλή, ο καγκελάριος Ολ. Σολτς απέκλεισε «τώρα και στο μέλλον» την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «αυτό έγινε σαφές πολύ νωρίς, μεταξύ άλλων και από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ».

Ωστόσο, διπλωμάτης είπε στο «Politico» ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών «απαγορευμένη, προς το παρόν». «Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή εκεί - αλλά το περασμένο καλοκαίρι είχαμε κόκκινη γραμμή στους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS και τελικά ξεπεράστηκε. Στη συνέχεια η κόκκινη γραμμή ήταν στα άρματα μάχης και πάλι μετακινείται», πρόσθεσε ο ίδιος, αποτυπώνοντας τη διαρκή κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει συζήτηση για μαχητικά αεροσκάφη «σε δύο ή τρεις εβδομάδες», ενώ άλλοι αξιωματούχοι πιστεύουν πως η επόμενη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την ενίσχυση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην αμερικανική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία θα επικεντρωθεί σε «ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που χρειαστούν επειγόντως μαχητικά αεροσκάφη στο μέλλον, παρά στην επίτευξη συμφωνίας για άμεσες παραδόσεις».

Σε κάθε περίπτωση, όλοι συμφωνούν ότι η Δύση θα εντείνει τις αποστολές επιθετικών drones και πιθανόν θα προχωρήσει σε αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, λέει το «Politico».

Κίεβο: «Δεν υπάρχει εξοπλισμός που δεν θα πάρουμε»

«Ο επόμενος μεγάλος σκόπελος θα είναι τα μαχητικά αεροσκάφη», όπως τα F-16 κ.ά., είπε ο Γιούρι Σακ, σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Αμυνας, Ολέξι Ρέζνικοφ, μιλώντας στο πρακτορείο «Ρόιτερς».

«Αν τα πάρουμε τα πλεονεκτήματα στο πεδίο της μάχης θα είναι τεράστια (...) Οχι μόνο τα F-16: Αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, αυτό θέλουμε», εξήγησε ο Σακ.

«Δεν ήθελαν να μας δώσουν βαρύ πυροβολικό, μετά το έδωσαν. Δεν ήθελαν να μας δώσουν συστήματα HIMARS, μετά μας τα έδωσαν. Δεν ήθελαν να μας δώσουν άρματα, τώρα μας δίνουν άρματα. Εκτός από πυρηνικά όπλα, δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα πάρουμε», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υφυπουργός Εξωτερικών και πρώην πρέσβης της χώρας στο Βερολίνο, Αντρ. Μέλνικ, κάλεσε τη Δύση να συστήσει τώρα μια «δυνατή συμμαχία» με μαχητικά αεροσκάφη όπως F-16 και F-35 για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας διαθέτει έναν στόλο γερασμένων μαχητικών της σοβιετικής εποχής. Τα αεροπλάνα αυτά χρησιμοποιούνται για αποστολές αναχαίτισης και για επιθέσεις εναντίον των ρωσικών θέσεων. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει καταστρέψει περίπου 380 ουκρανικά αεροσκάφη από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ευρωπαϊκή χώρα επιδιώκει να παραδώσει βόμβες διασποράς στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Αξιωματούχος ευρωπαϊκής κυβέρνησης, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν ούτε ο ίδιος ούτε η χώρα του, εξήγησε πως η κυβέρνησή του έχει ήδη εγκρίνει την παράδοση και πλέον έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να εξασφαλίσει τη συναίνεση της Γερμανίας, που εμπλέκεται στην παραγωγή και άρα πρέπει να δώσει άδεια για την επανεξαγωγή τους.

Τα πυρομαχικά διασποράς αποτελούνται από έναν φορέα (βόμβα, οβίδα) μέσα στον οποίο βρίσκονται «υποπυρομαχικά», που διασκορπίζονται σε μεγάλη έκταση σκορπώντας τον θάνατο και μεταξύ αμάχων. Η χρήση και η μεταβίβασή τους θεωρητικά απαγορεύτηκαν με τη Σύμβαση του Οσλο (2008), που έχει υπογράψει μεγάλο μέρος των χωρών της Δύσης.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι βόμβες διασποράς «έχουν βελτιωθεί» και η Δύση πρέπει να στρέψει το βλέμμα «στο μέλλον» δίνοντας στο Κίεβο όπλα ικανά να αποτρέψουν κάθε προέλαση του ρωσικού στρατού.

Σχετικά με τα δυτικά άρματα μάχης, τα 14 βρετανικά «Challenger 2» και τα 14 «Leopards 2» των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να φτάσουν στην Ουκρανία στα τέλη Μάρτη ή αρχές Απρίλη. Η Πολωνία θα στείλει τα δικά της «Leopards» αμέσως μόλις εκπαιδευτούν οι Ουκρανοί στη χρήση τους, δηλαδή σε «μερικές βδομάδες», σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας.

Η Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη εκτιμάται πως θα στείλουν περίπου 80 «Leopards» στην Ουκρανία, το επόμενο διάστημα.

Περίπου το 63% των Γερμανών αντιτίθεται στην αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στις ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Der Spiegel», ενώ το 26% απάντησε «σίγουρα» ή «μάλλον» υπέρ.

Η Σλοβακία δήλωσε ότι δεν θα στείλει τα δικά της «Leopards 2» στο Κίεβο, καθώς η συμφωνία με το Βερολίνο προβλέπει πως θα λάβει «Leopards 2A4» για να αντικαταστήσουν τα 30 τεθωρακισμένα BMP-1 που έχει ήδη παραδώσει στην Ουκρανία. Πάντως, δήλωσε διατεθειμένη να στείλει στο Κίεβο επιπλέον άρματα μάχης σοβιετικού σχεδιασμού T-72, με την προϋπόθεση ότι κι αυτά θα αντικατασταθούν.

Μόσχα: Αμεση ανάμειξη της Δύσης στη σύγκρουση

Για «άμεση ανάμειξη στη σύγκρουση» των κρατών του ΝΑΤΟ που στέλνουν «διάφορα οπλικά συστήματα, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης», έκανε χτες λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμ. Πεσκόφ, σε μια δήλωση που προοιωνίζεται κλιμάκωση και από την πλευρά της Μόσχας.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ «έχουν ήδη γίνει μέρη της σύγκρουσης» στην Ουκρανία και «σκοπεύουν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για παράταση αυτής της στρατιωτικής σύγκρουσης», σχολίασε από την πλευρά του ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ν. Πατρούσεφ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη στρατηγική γεωπολιτική σημασία της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ανατολική Ευρώπη και την Ευρασία, λέγοντας πως «ακόμη και όταν τελειώσει η "θερμή φάση" της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο αγγλοσαξονικός κόσμος δεν θα σταματήσει τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας και των συμμάχων της».

«Πρώτα έρχονται τα τανκς, μετά έρχονται τα πυρηνικά. Τελειώστε αυτόν τον τρελό πόλεμο τώρα», σχολίασε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ.

Μετά τις αποφάσεις για τα δυτικά άρματα μάχης, η Ρωσία προχώρησε χτες σε μαζικούς βομβαρδισμούς με πυραύλους και drones σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, όπως στο Κίεβο και στο Μικολάιφ, ενώ σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά καταρρίφθηκε σημαντικός αριθμός τους.

Οπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Ντ. Σμιγκάλ, η Ρωσία εκτόξευσε 55 πυραύλους από πολεμικά αεροσκάφη και πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, με στόχο «ενεργειακές εγκαταστάσεις».

Η DTEK, η μεγαλύτερη ουκρανική ιδιωτική εταιρεία παραγωγής Ενέργειας, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έκτακτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Κίεβο, Οδησσό και Ντιπροπετρόφσκ λόγω του αυξημένου κινδύνου πυραυλικών επιθέσεων, ως προληπτικό μέτρο που θα επιτρέψει να αποφευχθούν σημαντικές ζημιές στις ηλεκτρικές υποδομές. Πάντως, τουλάχιστον δυο κρίσιμης σημασίας ενεργειακές υποδομές στην περιφέρεια της Οδησσού υπέστησαν ζημιές.

Στο μεταξύ, η Ρωσία «εντατικοποιεί» τις επιχειρήσεις στην περιφέρεια Ντονέτσκ, ιδίως στην περιοχή του Αρτυόμοφσκ (Μπαχμούτ), καθώς επίσης και στην περιοχή γύρω από τη Βουγλεντάρ, στα νοτιοδυτικά.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν «επιτυχημένες» επιθετικές επιχειρήσεις στο νότιο Ντονέτσκ και στη Ζαπορίζια.

2 σχόλια:

  1. Σχεδόν 35 χρόνια Προτού ακόμη ξεκινήσει η ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.... "κάποιοι" μιλούσαν για: Έναν μοντέρνο και σύγχρονο ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ που χρησιμοποιούσαν τα "ΠΑΛΙΑ" ΝΕΑΝΤΑΡΤΑΛ ΝΑΖΙ (ΜΕ ΣΒΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ώς ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ (βλέπε ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΕΛΛΑΔΑ με την Χρυσή Αυγή/Χ.Α./Χίτλερ Αντολφ/Χ.Α.) για ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟ "ΣΗΜΕΡΑ" ΜΕ ΤΗΝ INSTALL ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ!!
    ΕΓΡΑΦΑΝ: ΓΙΑ ΈΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ NEW DRANG NACH OSTEN!!!
    .... και λέγαν οι υποταγμένοι οι υποτελείς οι υπόδουλοι και οι Πουλημένοι/Γ@μημένοι: ΕΙΣΘΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΖΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ Η ΔΥΣΗ... "ΝΙΚΗΣΕ"!!!!

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟΠΥΡΗΝΙΚΟΧΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!!!!..... ΕΣΕΙΣ ΡΈ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΡΥΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ!!!!

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΟΕΛΙΤ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ "ΙΔΙΑ" ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!!! Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ LEADER/FÜHRER ΕΙΧΑΝ!!!.... Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΛΕΓΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ) Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ/ΣΗΜΕΡΑ ΡΩΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ: DRANG NACH OSTEN!!!!

    ΤΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΛΕΖΩΝ (ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ "ΕΒΑΛΑΝ" ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ π.χ. SPD) ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ!!!

    ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑ: Η SPD ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ"/ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ "ΠΡΑΣΙΝΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ (Βλ. Δολοφονία Πέτρα Κέλυ και του Γερμανού στρατηγού Μπάστιαν!)... και ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ NEW DRANG NACH OSTEN!!! (ΟΙ "ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΕΙΤΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ/ΓΙΟΣΚΑ ΦΙΣΕΡ)


    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΈΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ NEW DRANG NACH OSTEN!!!

    .....φάτε... ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ για εξοικείωση όταν θα 'ρθουν τα ΠΕΛΩΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ....ώστε να μπορέσετε χωνέψε τα ΠΕΛΩΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ... ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΏΣ ΤΣΟΜΠΙΕΣ!!!

    ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ/ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ/ ΕΞΟΥΣΙΑ/ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 72 ΩΡΩΝ ΝΑ ΞΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

    ΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο EINSTEIN: ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΟΠΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΕΠΌΜΕΝΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ!!!

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΏΣ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΠΑΊΖΑΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ!!! ΕΣΕΙΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Η πάλη για αγορές και η καταλήστευση ξένων χωρών, η τάση να καταπνίξουν το επαναστατικό κίνημα του προλεταριάτου και της δημοκρατίας στο εσωτερικό των χωρών, η τάση να αποβλακώσουν, να διασπάσουν και να εξοντώσουν τους προλετάριους όλων των χωρών σπρώχνοντας τους μισθωτούς σκλάβους ενός έθνους ενάντια στους μισθωτούς σκλάβους ενός άλλου έθνους προς όφελος της αστικής τάξης, αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο, το μοναδικό πραγματικό νόημα του πολέμου».

      Β. Ι. Λένιν, τ. 26, σελ. 1.
      https://gkagkarin.blogspot.com/2022/04/blog-post_52.html

      Η Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία:

      1. Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον λαό της Ουκρανίας.
      .... 2. Τα γεγονότα αυτά 30 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της ΕΣΣΔ αποτελούν τραγικές, ζωντανές αποδείξεις του ιστορικού πισωγυρίσματος που συντελέστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αυτό το κοσμοϊστορικό πισωγύρισμα για τους λαούς εκεί, αλλά και για την εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

      Το ΚΚΕ είχε εκτιμήσει και επιβεβαιώθηκε τραγικά ότι η καπιταλιστικοποίηση, εκτός των άλλων, θα έφερνε διαμελισμούς λαών και κρατών, όπως συνέβη στη Γιουγκοσλαβία, στην Τσεχοσλοβακία, λόγω του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων στον έλεγχο αγορών, πρώτων υλών, γεωστρατηγικών θέσεων, μεταφορικών οδών.
      ...3. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που διεξάγεται σήμερα στην Ουκρανία δεν είναι τίποτε περισσότερο, παρά ένας ακόμη κρίκος σε αυτήν την αιματηρή αλυσίδα των πολέμων και των ανταγωνισμών, που δυνάμωσαν ιδιαίτερα μετά το 1991, έχασαν τον προηγούμενο ιδεολογικό μανδύα τους ως δήθεν υπεράσπιση του «δυτικού ελεύθερου κόσμου» από τον «κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό». Το καινούργιο είναι ότι τώρα ξαναεπεκτείνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, αφού δεν υπάρχει σοσιαλιστική ασπίδα.
      https://www.902.gr/eidisi/politiki/289147/i-apofasi-tis-ke-toy-kke-gia-ton-imperialistiko-polemo-stin-oykrania

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου