Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Βούρκος


Από την ώρα που η κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαρροές για τις ναζιστικές παραφυάδες και τη μη συμμετοχή τους στις εκλογές, οι γνωστές αντικομμουνιστικές γραφίδες ανέσυραν όλη την ευρω-σαπίλα και τις άθλιες θεωρίες των «δύο άκρων», θυμίζοντας τα «αντικομμουνιστικά μνημόνια» και τη θέσπιση της 23ης Αυγούστου ως «μέρας μνήμης της ΕΕ για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού», που εξισώνει ανιστόρητα τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό με τον ναζισμό.

Αυτά τα αναμασήματα επιστρατεύουν για να «απαντήσουν» στην ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ, ότι στη ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί επικίνδυνες γενικεύσεις που θα αφήνουν χώρο στην απαράδεκτη θεωρία των «δύο άκρων». Στην πραγματικότητα, τα αντανακλαστικά τους και η επίκληση της πολιτικής της ΕΕ, με την οποία διώκονται σε μια σειρά χώρες Κομμουνιστικά Κόμματα και Νεολαίες, απαγορεύονται τα κομμουνιστικά σύμβολα, επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ για τους κινδύνους που καταγγέλλει.

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουμε ότι υπέγραφε ως κυβέρνηση την περιβόητη ευρωπαϊκή «διακήρυξη του Σιμπίου», που μιλούσε για «Σιδηρούν παραπέτασμα», και ενσωμάτωσε ως κυβέρνηση μια σειρά από ευρωενωσιακές Οδηγίες περί «καταπολέμησης του ριζοσπαστισμού», που η διασταλτική τους ερμηνεία βάζει στο στόχαστρο το εργατικό - λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του.

Αυτός ο βούρκος είναι που μέσω και της εξίσωσης «ξεπλένει» τα ναζιστικά αποβράσματα, τα οποία αμολάει και μαζεύει το σύστημα ανάλογα με τις ανάγκες του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου