Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Ρεβάνς


 Το «γεννάτε με δική σας ευθύνη» του Νοσοκομείου Αργους δεν είναι ένα «μεμονωμένο περιστατικό», αλλά ο κανόνας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που αντιμετωπίζει ως «κόστος» τις ανάγκες του λαού, ακόμη και όταν αυτές αφορούν εγκυμονούσες και βρέφη. 

Θυμίζουμε ότι μια ετοιμόγεννη αναγκάστηκε να υπογράψει δήλωση ότι γεννάει με δική της ευθύνη, επειδή στο νοσοκομείο δεν εφημερεύει παιδίατρος! Κι αν νομίζει κανείς ότι πρόκειται για καμιά πρωτοτυπία, δεν έχει παρά να διαβάσει μια άλλη είδηση που απασχολεί τις τελευταίες μέρες την καρδιά της «ενωμένης Ευρώπης», δηλαδή το Βέλγιο. 

Εκεί, λοιπόν, μια έγκυος - αιτούσα άσυλο, από τη Μαυριτανία, που της «είχαν σπάσει τα νερά», βρέθηκε σε μεγάλο νοσοκομείο των Βρυξελλών (UZ Jette) και ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία του τοκετού, της αρνήθηκαν τη νοσηλεία με την κατάπτυστη δικαιολογία ότι είναι ανασφάλιστη! 

Της ζήτησαν μάλιστα προκλητικά να καταβάλει άμεσα 2.000 ευρώ για να γίνει δεκτή η εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρισκόταν είναι το ότι μισή μόλις ώρα αργότερα γέννησε σε γειτονικό νοσοκομείο.

 Σ' αυτόν τον άθλιο, βάρβαρο και άγριο κόσμο, που εμπορεύεται την Υγεία και μετράει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή με το ζύγι του κέρδους, έφεραν τα παιδιά τους οι δυο μωρομάνες, αφού πρώτα κινδύνεψαν οι ίδιες και τα αγέννητα μωρά τους. 

Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερη «ρεβάνς» από το να γίνουν η γενιά που θα συγκρουστεί με τη βαρβαρότητα για να την ανατρέψει!

«Γεννάτε με δική σας ευθύνη»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου