Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Οπου θα υπάρχει αδικία, όπου θα υπάρχει αγώνας το ΚΚΕ θα είναι εκεί


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΕΡΙΦΗΣ*

-- Γιατί αποφασίσατε να στηρίξετε το ΚΚΕ και ως υποψήφιος βουλευτής; Τι είναι αυτό που κρίνεται στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές;

-- Να πω, αρχικά, τι δεν κρίνεται. Δεν κρίνεται κάποια κοσμοϊστορική αλλαγή όσον αφορά τις τύχες της εργατικής τάξης, ότι θα αλλάξει δηλαδή ριζικά η ζωή της.

Αυτό που κρίνεται, όμως, είναι το κατά πόσο θα δυναμώσει η φωνή των κομμουνιστών, αυτών δηλαδή που θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων, της νεολαίας στα προβλήματα και στους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Οπου θα υπάρχει ανάγκη, όπου θα υπάρχει αδικία, όπου θα υπάρχει αγώνας το ΚΚΕ θα είναι εκεί. Κρίνεται επομένως πώς θα είναι το ΚΚΕ πιο ισχυρό, για να δώσει από καλύτερους όρους μαζί με τον λαό τη μάχη απέναντι στη λαίλαπα των αντεργατικών ρυθμίσεων, των αντιλαϊκών νομοθετημάτων, στην πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή ότι είμαι υποψήφιος με το ΚΚΕ. Το ίδιο μεγάλη τιμή θεωρούσα και τα προηγούμενα χρόνια που συνέβαλλα στη μάχη ως υποψήφιος σε δημοτικές, περιφερειακές εκλογές. Αποτελεί και υποχρέωση να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε περισσότερο, και μάλιστα απευθυνόμενοι σε έναν χώρο όπως είναι οι καλλιτέχνες, που το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις.

-- Πράγματι, είναι μια περίοδος που οι καλλιτέχνες παλεύουν για αναβάθμιση των σπουδών τους, να μπορούν να ζουν μέσα από την Τέχνη τους...

-- Το πόσο πλήττεται ο κλάδος των καλλιτεχνών δείχνει και πόσο η σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία υπολογίζει στο κομμάτι του πολιτισμού και πόσο τη φοβίζει η δύναμή του. Γι' αυτό και βλέπουμε στη θέση του πολιτισμού να κυριαρχούν πολιτιστικά υποπροϊόντα, τηλεσκουπίδια, η κουλτούρα της εφήμερης και προσωπικής δόξας μέσα από τα social media.

Εμείς έχουμε μια θέση εντελώς διαφορετική με διαχρονικές αξίες. Αλλωστε, το ΚΚΕ σε όλα τα χρόνια της Ιστορίας του είναι πρωτοπορία και στον τομέα του πολιτισμού. Η Τέχνη μπορεί να συμβάλει στο να ανέβει η ποιότητα της ζωής του ανθρώπου. Το να τίθενται οι άνθρωποι του πολιτισμού σε δεύτερη μοίρα, είναι σαν να στέλνεις ένα μήνυμα κυρίως στη νέα γενιά, ότι δεν έχει από κάπου να πιαστεί για να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα με το στυγνό πρόσωπο.

Οσον αφορά αυτό που γίνεται τώρα... Μιλάμε για έναν κλάδο που έχει πληγεί αφάνταστα όλα αυτά τα χρόνια από τα πρώτα μνημόνια, τα capital controls, την πανδημία του κορονοϊού και έρχεται τώρα αυτό το ΠΔ να πει ότι σε έναν χώρο που δεν υπάρχουν συμβάσεις θα μειωθεί ακόμα περισσότερο ο μισθός με βάση το γράμμα του νόμου. Τι τους λέει; Οτι αυτό που έχετε σπουδάσει, που έχετε ιδρώσει, πληρώσει για 10, 12, 15 χρόνια, δεν το υπολογίζουμε. Εμείς δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτήν τη μάχη, παλεύοντας παράλληλα και για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

-- Σε μια συναυλία σου σε σταματά ένας 18άρης. Τι θα του έλεγες για την πρώτη του ψήφο;

-- Οι νέοι μέσα από τις εκλογές μπορούν να πάρουν έστω και ένα «κομμάτι» από το μέλλον στα χέρια τους. Σε αυτήν την πραγματικότητα που μας σερβίρεται, είτε με τον μανδύα του οπισθοδρομικού και «παραδοσιακού», είτε με τον μανδύα του δικαιωματισμού και του «μοντέρνου», που στην ουσία δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει, εμείς τους καλούμε να δουν το μέλλον τους διαφορετικά.

Θέλουν και θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία που να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες μας, να είμαστε ελεύθεροι να εκφράζουμε τα θέλω μας... Δυναμώνοντας, λοιπόν, το ΚΚΕ δυναμώνουν τη θέση τους και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι το αύριο δεν θα είναι το ίδιο...

* Ο Βαγγέλης Σερίφης,γεννήθηκε στις 22 Δεκέμβρη 1974, καθηγητής φιλόλογος και μουσικός με το nick name DJ Rico.

Στο παρελθόν είχε διδάξει σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης. December 22, 1974 (age 46 years)

Στις 25 Αυγούστου 2018 παντρεύτηκε, την Κατερίνα Στικούδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου