Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Γιατί ΚΚΕ


Από τη θέση μου στο Πυροσβεστικό Σώμα, μέσω της οποίας προσπάθησα να υπηρετήσω το ζητούμενο για τον ελληνικό λαό, που είναι η προστασία του από τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας μας, σκόνταψα πάνω στις αντιλαϊκές και καταστροφικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα. Τα εμπόδια που έβαζαν αυτές οι πολιτικές στο έργο των πυροσβεστών και επιτάχυναν την αποσάθρωση των δομών πυροπροστασίας σε προληπτικό και κατασταλτικό επίπεδο, για όφελος μερικών επιχειρηματικών ομίλων, καταγράφηκαν αλλεπάλληλες φορές και μέσα από τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών.

Είδαμε εξαγγελίες για τα λεγόμενα «φιλέτα» της δασοπυρόσβεσης. Περισσότερα χρήματα δόθηκαν στην «Canadair», στην «Air Tractor», στην «Erickson» και άλλους. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αυξήθηκε το πακέτο της δασοπυρόσβεσης. Δεν είπαν όμως ούτε λέξη για τα έργα πρόληψης και υποδομής που τα 'φαγαν τα «μνημόνια» και οι «πιστωτές». Μεγάλο ρόλο έχει και η πρόληψη που στη χώρα μας έχει δυστυχώς ξεχαστεί και από την κυβέρνηση και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν υπήρχαν λεφτά ούτε για τη στοιχειώδη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα πυροσβεστικά οχήματα. Οι πυροσβέστες μετατέθηκαν στα αεροδρόμια της «Fraport» και στις εταιρείες αυτοκινητοδρόμων. Οι προσλήψεις πυροσβεστικού προσωπικού ελάχιστες, προέχει η πρόσληψη αστυνομικών για τα πανεπιστήμια.

Είδαμε την αστυνομία να επιτίθεται με βάρβαρο τρόπο στους «εποχικούς πυροσβέστες» που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους. Οι «ήρωες», είτε πυροσβέστες είτε γιατροί είτε οποιοιδήποτε άλλοι, όταν διεκδικήσουν έστω και κατ' ελάχιστο τα δικαιώματά τους γίνονται «αποδιοπομπαίοι τράγοι». Κάθε φορά που κάποιοι προσπαθούν να βελτιώσουν έστω και λίγο το βιοτικό τους επίπεδο η απεργία θα κρίνεται «παράνομη και καταχρηστική», την ικανοποίηση των αιτημάτων δεν θα την επιτρέπουν οι «δημοσιονομικές συνθήκες» ή, ακόμα χειρότερα, θα τους επιτίθενται οι «αύρες» και τα ΜΑΤ με ή χωρίς αφορμή. Στη χώρα μας δεν χρειαζόμαστε «ήρωες», χρειαζόμαστε εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα που να εργάζονται σε συνθήκες ασφαλείας.

Δεν αρκούν ο κακοπληρωμένος ηρωισμός των πυροσβεστών και οι ατέλειωτες και συχνά απλήρωτες ώρες εργασίας τους. Δεν αρκούν οι φιλότιμες και ανιδιοτελείς προσπάθειες των εθελοντών. Δυστυχώς χρήματα υπάρχουν μόνο για «επενδυτές», οπότε για όλα τα προβλήματα φταίει και πάλι ο «κακός καιρός», ο «στρατηγός άνεμος», προπαντός η «ατομική ευθύνη» και τώρα προστέθηκε και η «κλιματική αλλαγή», και όχι ότι όλα τα θέματα μπαίνουν στην «κλίνη του Προκρούστη», της ανάλυσης κόστους - ωφελιμότητας και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και των δανειστών. Οταν όλα όσα κατηγορούμε ως αντιπολίτευση τα κάνουμε και με το παραπάνω ως κυβέρνηση γιατί απλά εξυπηρετούμε τα ίδια συμφέροντα. Μόνο αλλάζοντας τον τρόπο ανάπτυξης της χώρας μας, βγαίνοντας από τις λυκοφιλίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες του λαού θα μπορέσουμε στο μέλλον να αποφύγουμε ανάλογες καταστροφές και, πολύ περισσότερο, να μη θρηνούμε θύματα από παρόμοιες καταστάσεις.

Θεωρώ ότι όλοι μας θα πρέπει να καταδικάσουμε αυτήν την πρακτική και να απαιτήσουμε ενιαία Πυροσβεστική Υπηρεσία χωρίς διακρίσεις (μόνιμοι, πενταετείς, εποχικοί κ.ά.) για την προστασία της ζωής του λαού μας από τους κινδύνους που ελλοχεύουν, από τις πυρκαγιές και τις άλλες καταστροφές στις πόλεις, στους εργασιακούς χώρους, στα δάση, στις μεταφορές και στα άλλα δίκτυα. Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η πλήρης αποστρατικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος και η απεμπλοκή του από τις δυνάμεις καταστολής των λαϊκών διεκδικήσεων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών υπήχθη στο τέως υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τα Σώματα Ασφαλείας από τη δικτατορία των συνταγματαρχών το 1968. Η πλήρης αποστρατικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος θα συμβάλει στη χάραξη μιας πορείας καθαρά κοινωνικού προσανατολισμού για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις σε θέματα πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού, οργάνωσης, εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας.

Ολα αυτά, λοιπόν, σε συνδυασμό και με τις συνέπειες που αντιμετώπισα ως οικογενειάρχης από την αφαίμαξη του εισοδήματός μου και των ατομικών και εργασιακών μου δικαιωμάτων, παίρνοντας υπόψη ποια κόμματα είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση συνέβαλαν στην αύξηση των κερδών όλων όσοι πλουτίζουν από το βιος και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, με οδήγησαν να ξεχωρίσω και να εκτιμήσω τη σταθερή, αγωνιστική και υπεύθυνη στάση του ΚΚΕ. Δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου στο ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες που έρχονται και καλώ και όλους τους συναδέλφους μου, απόστρατους και εν ενεργεία, να πράξουν το ίδιο.


Διονύσιος Π. ΒΟΡΙΣΗΣ
Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α.ΔασολόγοςΔιδάκτωρ του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ,τ. πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου