Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Γιατί ενίσχυση του ΚΚΕ


Ο ορίζοντας της κυβερνητικής θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη μικραίνει και ο κύκλος μιας ακόμα αστικής διακυβέρνησης για τον ελληνικό λαό κλείνει. Το διαβόητο επιτελικό κράτος ξεγυμνώθηκε με τον πλέον δυσάρεστο και ηχηρό τρόπο για τον λαό, που τους επόμενους μήνες θα κληθεί με την ψήφο του να κάνει τις επιλογές του για την επόμενη μέρα.

Είναι βέβαιο ότι από κυβερνητικής πλευράς, και όχι μόνο, θα επιστρατευτούν θεμιτά και συγκεκαλυμμένα αθέμιτα μέσα, για να εξαπατηθεί και να χειραγωγηθεί ο ελληνικός λαός ώστε να υφαρπάξουν την ψήφο του. Οι σύγχρονες μορφές προπαγάνδας, με απόκρυψη της αλήθειας για τα πραγματικά προβλήματα του λαού, με μισές αλήθειες και επικοινωνιακά τερτίπια, από τα καλοταϊσμένα συστημικά ΜΜΕ και τους περισπούδαστους επικοινωνιολόγους, έχουν μπροστά τους πεδίο δόξης λαμπρόν. Θα προσπαθήσουν να τον αποπροσανατολίσουν, για να ελέγξουν κατά το δυνατό τη συλλογική κοινωνική συνείδηση.

Από κοντά και τα λοιπά αστικά πολιτικά κόμματα και οι εφεδρείες του συστήματος, οι δούρειοι ίπποι, ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας, χρησιμοποιώντας ίδιες και ανάλογες μεθόδους, θα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και θα ανταγωνίζονται στον πλειστηριασμό της υποταγής και πιστότητας στα αφεντικά τους για το ποιο θα διασφαλίσει την καλύτερη διαχείριση και τη λεγόμενη «κυβερνητική σταθερότητα» για την υποταγή του λαού, ώστε το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο να εξακολουθήσει ανενόχλητο την απομύζηση του εθνικού πλούτου που παράγεται με το αίμα και τον μόχθο των εργαζομένων.

Σε αυτήν τη χρονική συγκυρία τα πράγματα όμως δυσκολεύουν αφόρητα για την αστική άρχουσα τάξη. Το εκκωφαντικό «επιτελικό» προδιαγραμμένο έγκλημα των Τεμπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μιας αλληλουχίας εγκλημάτων, που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια σε βάρος του λαού. Προστέθηκε στο έγκλημα των καταστροφικών πυρκαγιών του 2021 στην Εύβοια. Στο έγκλημα της κακοκαιρίας στην Αττική τον Γενάρη του 2022. Στο έγκλημα των ανύπαρκτων μέσων, υποδομών και ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση και της Covid, με χιλιάδες νεκρούς. Στο έγκλημα των ελλιπών μέσων ασφαλείας και κακοσυντηρημένων υποδομών στα σχολεία. Στο έγκλημα της κερδοσκοπίας στην Ενέργεια που οδήγησε στον θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας από το κρύο και τις κακουχίες. Στο έγκλημα της συρρίκνωσης των εισοδημάτων των λαϊκών νοικοκυριών που τους οδήγησε στην υποβάθμιση της ζωής τους, στη φτωχοποίηση, στην εξαθλίωση, στην πείνα. Στο έγκλημα του ξεσπιτώματος φτωχών λαϊκών οικογενειών με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών τους. Στο έγκλημα του θανάτου από εργατικό ατύχημα ενός εργάτη κάθε 3 μέρες. Στο έγκλημα... στο έγκλημα... και τελειωμό δεν έχει. Εγκλήματα, που η αφετηρία τους χάνεται πίσω στον χρόνο, με τη διάπραξη άλλων παρόμοιων, μεγαλύτερων ή μικρότερων, εγκλημάτων και από τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, που η μία παρέδιδε στην άλλη τη σκυτάλη στον δρόμο του τρόμου.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των εγκλημάτων είναι ο καπιταλισμός. Δηλαδή το κεφάλαιο και το κέρδος του, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών, η λογική κόστους - οφέλους. Το όφελος του λαού και η αξία της ζωής του δεν έχουν θέση σε αυτήν την εξίσωση. Το κεφάλαιο επιδιώκει αποκλειστικά και πάνω από όλα το κέρδος και σύμφωνα με τον Μαρξ το τρομάζει η έλλειψη κέρδους ή το πολύ μικρό κέρδος: «Οταν το κεφάλαιο έχει το ανάλογο κέρδος γίνεται τολμηρό. Με δέκα τοις εκατό (10%) κέρδος αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς παντού, με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνεύσει να το πράξει».

Για όλα τα παραπάνω, ενδεικτικώς αναφερόμενα εγκλήματα, το «επιτελικό» προδιαγραμμένο έγκλημα των Τεμπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έγινε η σπίθα που αφύπνισε τον λαό, ο οποίος ξεχύθηκε στους δρόμους. Αναψε και φούντωσε η οργή. Με συνθήματα «Φτάνει πια, στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή», «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», ο λαός, και ιδιαίτερα η νεολαία, βγήκε στους αγώνες. Φτάνει πια! Ο λαός αφυπνίζεται και ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Το ΚΚΕ, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια παραμένει σταθερό στις αξίες του, μπροστά στους αγώνες και πάντα δίπλα στον λαό και στους εργαζόμενους, χωρίς δεσμεύσεις απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και συμμαχίες, με τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του να εργάζονται άοκνα και συστηματικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού, έβλεπε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες των εγκλημάτων. Εβλεπε τη νομοτελειακή τους κατάληξη και φώναζε, τις περισσότερες φορές σε ώτα μη ακουόντων, για τα κακά που έρχονταν. Αγωνιζόταν μαζί με τους εργαζόμενους για την αποτροπή των εγκλημάτων. Για αρκετά τα κατάφερε, για άλλα, δυστυχώς για τον λαό, επαληθεύτηκε. Αφήνει όμως μια παρακαταθήκη. Κανένας πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε. Κανένας πλέον δεν μπορεί να κουνήσει το δάχτυλο και να πει «κινδυνολογείτε» και κανένας από τους υπεύθυνους δεν μπορεί να πείσει τον λαό περί του αντιθέτου, με κροκοδείλια δάκρυα και προσχηματικές συγγνώμες. Γι' αυτή τους δε την επαναλαμβανόμενη «ύβρη» των αρχαίων να καρτερούν τη Νέμεση, που θα τους οδηγήσει στην Ατη και στην Τίση.

Γιατί λοιπόν ΚΚΕ;

Γιατί πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του λαού.

Γιατί υπερασπίζεται σταθερά τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα και τα δικαιώματα σε όλες τις συνθήκες.

Γιατί στηρίζει τους λαϊκούς αγώνες και τις διεκδικήσεις και παλεύει για τις λαϊκές ανάγκες.

Γιατί συγκρούεται με τις αιτίες των προβλημάτων και αναδεικνύει ότι ζούμε σε έναν σάπιο και γερασμένο κόσμο που πρέπει να αλλάξει.

Γιατί το ΚΚΕ δεν μεταλλάσσεται, δεν πρόκειται να στηρίξει ή να δείξει ανοχή σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση και να έχει και δεν θα προδώσει την εργατική τάξη.

Γιατί ο σοσιαλισμός «χτυπά την πόρτα της ανθρωπότητας».

Αλλά και οι συνάδελφοί μου εν ενεργεία και αποστρατεία λιμενικοί πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ γιατί:

  • Διαχρονικά στήριξε και στηρίζει τον συνδικαλισμό στο ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ., όταν άλλοι μεθόδευαν τη διάλυσή του.
  • Στήριξε όλα τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού με κάθε τρόπο και δεκάδες Ερωτήσεις στη Βουλή.
  • Κράτησε τη μόνη «καθαρή» λύση για το προσφυγικό πρόβλημα, που εναντιώνεται στην απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, η οποία οδηγεί πολλούς από τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας να χάνουν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου.
  • Εναντιώνεται στην απαράδεκτη πολιτική των «επαναπροωθήσεων», της ΝΔ, όπως και στη χρήση του προσωπικού ως κατασταλτικού μηχανισμού απέναντι στους γονείς και τα αδέρφια του, απέναντι στον αγωνιζόμενο για το δίκιο του λαό.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει δύναμη για τον λαό.

Σημαίνει αντίσταση σε αυτούς που κλέβουν τη ζωή μας, τα όνειρα της νεολαίας μας, που όταν δεν τη διώχνουν στην οικονομική προσφυγιά ή δεν την δολοφονούν στα τρένα της ντροπής, τη δέρνουν στις ειρηνικές τους διαμαρτυρίες.

Σημαίνει τον ερχομό της άνοιξης στην κοινωνία μας που θα μας δώσει πίσω την αξιοπρέπειά μας.


Αργύριος ΣΜΥΡΝΗΣ
Πλοίαρχος ΛΣ (ε.α.), υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Μεσσηνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου