Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Μαζικές εξορμήσεις - παρεμβάσεις για το έγκλημα στα Τέμπη


Σε μαζική μαχητική παρέμβαση για το έγκλημα στα Τέμπη μετατράπηκαν οι σημερινές κινητοποιήσεις που είχε προγραμματίσει η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Τούμπα, στη Λαϊκή της Βούλγαρη, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, παρά τη βροχή, πραγματοποίησαν μαζικές εξορμήσεις - παρεμβάσεις, ενημέρωναν τον λαό για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και τον καλούσαν να μην επιτρέψει να ξεχαστεί, να κάνει τη θλίψη και την οργή του δύναμη και απόφαση αγώνα για να μπει τέρμα στην πολιτική που λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή ως κόστος.

Με οδηγό το σύνθημα «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!», με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στο χέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι δυνάμεις του ΚΚΕ έκαναν παρέμβαση στην κεντρική αγορά, στην Άθωνος, στο Καπάνι και στο Μοδιάνο. Από την ντουντούκα διάβαζαν την ανακοίνωση του Κόμματος και μοίρασαν πλατιά το ενημερωτικό υλικό.

Με τα συνθήματά τους σάλπιζαν ξεσηκωμό. «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή. Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» βροντοφώναξαν.


Σε μια στάση στο Καπάνι μίλησε ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Όπως είπε, για να φτάσει πραγματικά το μαχαίρι στο κόκκαλο πρέπει να μπει στο στόχαστρο της πάλης του λαού αυτή η πολιτική. Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων και όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν ανθρώπινα λάθη.

«Αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο ότι ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτε καλό από δήθεν κυβερνητικούς σωτήρες. 

Αποδείχθηκε ότι και στο θέμα της απαξίωσης, της απελευθέρωσης, της κερδοσκοπικής λειτουργίας των σιδηροδρόμων, η μία κυβέρνηση συνεχίζει το εγκληματικό έργο της προηγούμενης. Οτι η αναμονή για μια λίγο καλύτερη κυβέρνηση μας οδηγεί στα χειρότερα.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος», σημείωσε.

Και τόνισε ότι «θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις όχι μόνο για να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια του εγκλήματος στα Τέμπη, όχι μόνο για να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι όπως το αξίζει. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε χώρο που σπουδάζει η νεολαία, σε κάθε γειτονιά, για να γίνουν η οργή και η αγανάκτηση ένα φουσκωμένο ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα. Για να δυναμώσει ένα πανίσχυρο πανελλαδικό εργατικό - λαϊκό, νεολαιίστικο κίνημα, που θα σαρώσει αυτό το σάπιο σύστημά τους και θα επιβάλει ριζικές αλλαγές και ανατροπές για μια κοινωνία άλλη, για ένα κράτος πραγματικά φιλολαϊκό, εργατικό, που θα προστατεύει τους ανθρώπους του και δεν θα τους σκοτώνει. Γιατί το χρωστάμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας, να μεγαλώσουν, να ζήσουν σε μια κοινωνία που δεν θα πνίγονται, δεν θα καίγονται, δεν θα σκοτώνονται για τα κέρδη των λίγων. Να ζήσουν σε μια κοινωνία που το χαμόγελο θα έρθει ξανά στα χείλη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου