Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Οι φαντάροι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ


Την ίδια ώρα που ο λαός της χώρας μας ακόμη θρηνεί τους δεκάδες νεκρούς του από το έγκλημα στα Τέμπη, ένα διαχρονικό έγκλημα που έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου μέχρι σήμερα, ένα άλλο είναι σε εξέλιξη.

Το αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο «Liberty Pride» ξεφορτώνει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve 23» και «Defender Europe 23», με φόντο τον συνεχιζόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, συνεχίζοντας να μπλέκει τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που φέρνουν τη χώρα μας πιο κοντά στην εμπλοκή σε έναν πόλεμο, με σφοδρές συνέπειες για τον λαό και τη νεολαία.

Τι κοινό έχουν τα παραπάνω; Οτι, απλούστατα, είναι κομμάτια της ίδιας ακριβώς πολιτικής. Της πολιτικής που υπερασπίζεται τα κέρδη του κεφαλαίου και που την υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα και κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Μια πολιτική με την οποία ο φαντάρος έρχεται αντιμέτωπος και μέσα στον στρατό από την πρώτη μέρα. Με τις τεράστιες ελλείψεις, τις συνθήκες διαβίωσης, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής να πιάνουν το νήμα από εκεί που το άφησαν η ακρίβεια και οι εργασιακές σχέσεις - λάστιχο. Με το αστείο ποσό των 8,7 ευρώ να έρχεται ως συνέχεια ενός μισθού που τελειώνει στις 18 του μήνα και τα νοικοκυριά να μην ξέρουν πώς θα τη βγάλουν τις άλλες 12 μέρες.

Είναι η ίδια πολιτική που σήμερα μετρά την ανθρώπινη ζωή ως κόστος και αύριο δεν θα διστάσει να τη ρίξει στην κρεατομηχανή του πολέμου, προκειμένου να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο από τη «πίτα» των κερδών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα.

Αυτήν την πολιτική εξυπηρετούσαν διαχρονικά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Γι' αυτό και με τον ίδιο τρόπο που τώρα με μοιρασμένους ρόλους προσπαθούν να συγκαλύψουν τον πραγματικό ένοχο για τη τραγωδία στα Τέμπη, έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης στην όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Ετσι, συνεχίζεται από τη ΝΔ σήμερα η μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, ως αποτέλεσμα των Στρατηγικών Διαλόγων με τις ΗΠΑ που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018, συνεχίζοντας κι αυτοί το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σήμερα οι φαντάροι, παιδιά της εργατικής τάξης, μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα για το ποια είναι η διέξοδος από όλα αυτά. Μαζί με τη διεκδίκηση για τα δικαιώματά τους, που δεν σταματούν στην πύλη ενός στρατοπέδου, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να το ενισχύσουν και στις εκλογές, γιατί το ΚΚΕ με την πρωτοπόρα δράση των μελών του και μέσα στον στρατό ήταν και θα είναι πάντα εκεί, σε κάθε μικρή και μεγάλη διεκδίκηση των φαντάρων.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ενίσχυση απέναντι στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, που την μπλέκει σε επικίνδυνα σχέδια που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση της πατρίδας μας.

Με τη διεκδίκηση λύσης των προβλημάτων μέσα και έξω από το στρατόπεδο, με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, και στις εκλογές, οι φαντάροι να στείλουν μήνυμα πως δεν θα μείνουν σιωπηλοί. Απέναντι στη σαπίλα τους επιλέγουν τον δρόμο της μάχης, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

* Γιώργος Βλόντζος - Συνεργάτης του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου