Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Τσάκαλος...

Κάποιο επικοινωνιακό τσακάλι σκέφτηκε να προτείνει σήμερα στον Αλέξη Τσίπρα να πει το εξής στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Φόρουμ των Δελφών: «Και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 αν υπολείπονται λίγοι βουλευτές (σ.σ. για τον σχηματισμό δήθεν προοδευτικής συγκυβέρνησης) θα πρέπει να πάρουν τη ευθύνη, αν θα "ανοίξουν τον δρόμο στον Μητσοτάκη" να επανέλθει και να συνεχίσει αυτά που έκανε αυτά τα 4 χρόνια».

Προφανώς δεν μας απασχολεί πως θα απαντήσουν οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο ΜέΡΑ25. Προφανώς και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά αυτό που το ΚΚΕ διατυμπανίζει καθαρά και ξάστερα: Ότι δηλαδή δεν πρόκειται να δώσει με κανέναν τρόπο ανοχή ή στήριξη σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση, αντίθετα θα βρεθεί απέναντί της από την πρώτη μέρα. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη και δέσμευση του ΚΚΕ απέναντι στον λαό. Με βάση αυτήν καλεί το λαό να το ενισχύσει και εκλογικά. 

Γιατί λοιπόν το κάνει; Προφανώς για να «θολώσει τα νερά» αφού ένα μεγάλο τμήμα του λαού έχει γυρίσει την πλάτη του στο ΣΥΡΙΖΑ για όσα έκανε όταν ήταν κυβέρνηση αλλά και για «αυτά που έκανε αυτά τα 4 χρόνια», για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του Αλ. Τσίπρα. Άλλωστε και στις
δημοσκοπήσεις καταγράφονται ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως

- 30% λέει ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ.

- 38% λέει ότι και οι δύο έχουν εξαρτήσεις από τα μεγάλα συμφέροντα.

- 32% απαντάει πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του λαού.

- Περίπου 40% πιστεύει πως και οι δύο λένε ψέματα.

Όλα αυτά βέβαια έχουν την εξήγησή τους. Γιατί ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν είναι αφελείς όπως θέλουν να πιστεύουν. Ξέρουν ότι οι μεταξύ τους διαφορές δεν αφορούν τα ουσιαστικά.

Για να φρεσκάρουμε και εμείς λίγο τη μνήμη έχουμε και λέμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τον μισό νόμο Χατζηδάκη, ψήφισε με την ΝΔ την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, των ναυπηγείων Ελευσίνας, την μονιμοποίηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην ενέργεια, την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς (Rafale, Bellhara κ.ά) κ.ά. «Αυτά τα 4 χρόνια» ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να υπερψηφίσει ακόμα και την Δικαστική Αστυνομία, που συγκαταλέγεται κι αυτή στο 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ! Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ απέρριπταν επίσης από κοινού τις τροπολογίες του ΚΚΕ για στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης του λαού από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Ας μην αναρωτιέται λοιπόν ο Αλ. Τσίπρας, ούτε το ποιος άνοιξε τον δρόμο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019, ούτε το ποιοι θα συνεχίζουν να υλοποιούν αντιλαϊκές πολιτικές. Μπορεί να κοιταχτεί απλά στον καθρέφτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου