Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Σταθμός στην πάλη για τους μισθούς, για μέτρα προστασίας, κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία


 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

«Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν»: Με το σύνθημα αυτό, το ΠΑΜΕ μαζί με εκατοντάδες εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις πρωτοφανείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με τις δύο μεγάλες απεργίες μέσα στον Μάρτη, με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και με το κουράγιο από τις πρωτοφανείς απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη, η φετινή 1η Μάη αποτελεί σταθμό έντασης της δράσης για το εργατικό κίνημα.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώνονται σε μια σειρά από πόλεις σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα δράσης των συνδικάτων στην «αντίστροφη μέτρηση» περιλαμβάνει συνελεύσεις και συσκέψεις, στάσεις εργασίας και εκδηλώσεις, που θέτουν στην ημερήσια διάταξη την πάλη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινα ωράρια, για μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, για τη στελέχωση και χρηματοδότηση των δημόσιων δομών Υγείας.

Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας σε εργοτάξια

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίστηκαν και χτες οι συγκεντρώσεις σε εργοτάξια από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μεταφέροντας στους εργάτες το αγωνιστικό κάλεσμα για την απεργία της Πρωτομαγιάς. Σε ένα ακόμα τέτοιο εργοτάξιο, στο κέντρο της Αθήνας, ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση. Τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η μαχητικότητα των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, για το έγκλημα στα Τέμπη, όπου φάνηκε η δυναμική της εργατικής τάξης, ώστε το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί. Ο Γ. Αναγνώστου υπογράμμισε ότι με την ίδια μαχητικότητα και μαζικότητα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και για να στελεχωθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο έχει μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Επισήμανε στους εργαζόμενους ότι τώρα, προεκλογικά, τα κόμματα θα τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι πρέπει να θυμηθούν πως όσα έχει κερδίσει μέχρι σήμερα η εργατική τάξη, τα έχει κερδίσει με τον αδιάκοπο αγώνα της, χωρίς να περιμένει από κανέναν υποσχέσεις. «Οι εργάτες συσπειρωμένοι στο σωματείο μας μπορούμε να κερδίσουμε ό,τι μας ανήκει, χωρίς κανέναν "σωτήρα". Εχει αποδειχθεί άλλωστε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Οι στάσεις εργασίας σε εργοτάξια συνεχίζονται ως εξής: Σήμερα, Τετάρτη, στις 12 μ., στο εργοτάξιο της «ΤΕΜΕΣ» στο πρώην ξενοδοχείο «HILTON». Αύριο, Πέμπτη 27 Απρίλη, στις 12 μ., στο εργοτάξιο της «LAMDA» στο Ελληνικό. Την Παρασκευή 28 Απρίλη, στις 12 μ., στο εργοτάξιο της «ΕΘΝΟΚΑΤ» στη συμβολή Σταδίου και Εδουάρδου Λω.

ΟΒΣΑ: Η συμμαχία μας το μοναδικό αντίπαλο δέος

Κάλεσμα στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση απευθύνουν επίσης σωματεία και ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ, με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) να δίνει «σήμα» για συνέχιση του αγώνα «για τις κοινές ανάγκες και διεκδικήσεις» με την εργατική τάξη.

«Αρνούμαστε τη ζωή - λάστιχο, χωρίς δικαιώματα. Η "απελευθέρωση" του ωραρίου που επιβάλλουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και νομοθετούν οι κυβερνήσεις, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, είναι σκλαβιά. Δεν τη δεχόμαστε», σημειώνει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της. «Ενώνοντας τη φωνή μας με όλους όσοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα - τους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τη μικρομεσαία αγροτιά - μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό. Η δική μας συμμαχία, του κόσμου της δουλειάς, είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος ενάντια στο μαύρο μπλοκ μονοπωλίων - κυβερνήσεων - ΕΕ», καταλήγει η ΟΒΣΑ.

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Δυναμώνουμε τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες

«Κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα, δυναμώνουμε τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες! Δεν δεχόμαστε τον 21ο αιώνα να αντιμετωπίζουμε φραγμούς και εμπόδια στις σπουδές μας, ανασφάλεια για την εργασιακή μας προοπτική και τη ζωή μας που συνθλίβεται στην ακρίβεια, στους μισθούς πείνας που τελειώνουν στα μέσα του μήνα», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά.

ΟΓΕ: Η Πρωτομαγιά μάς δείχνει τον δρόμο του αγώνα

«Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς μάς δείχνει και σήμερα τον δρόμο: Τίποτα δεν χαρίζεται - Ολα κατακτιούνται με τη συλλογική οργανωμένη δράση μας», σημειώνει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, ξεχωρίζοντας στις διεκδικήσεις της τη σταθερή δουλειά με σταθερό ωράριο, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, κατοχυρωμένα από Συλλογικές Συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, με προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ελεύθερο χρόνο για όλες τις εργαζόμενες.

Μαζί με τους εργαζόμενους ετοιμάζονται να διαδηλώσουν την 1η Μάη και οι συνταξιούχοι. «Ημαστε και θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Καλεί σε αγώνα ενάντια στο «εφιαλτικό μέλλον που μας υπόσχονται αυτοί που φιλοδοξούν να γίνουν κυβέρνηση», με νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, νέες περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας κ.λπ.

Δεμένα τα βαπόρια

Στην απεργία της Πρωτομαγιάς συμμετέχουν οι ναυτεργάτες. Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση τη Δευτέρα 1 Μάη, στις 5.30 π.μ. (πλοία «Blue Star») και στη συνέχεια στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πασαλιμάνι.

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες των σωματείων

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής οργανώνει εκδήλωση καλωσορίσματος των νέων μελών του σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, Αθήνα).

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων καλεί τα μέλη του σε εκδήλωση - συζήτηση αύριο, Πέμπτη 27 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1), με θέμα την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Αύριο, Πέμπτη 27 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Ιλίου η Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας μαζί με μαθητές και μαθήτριες της περιοχής θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση τιμής με ποιήματα, δρώμενα και εργατικά τραγούδια. Συμμετέχουν οι «DUDDETES» και οι «Υπεραστικοί».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους στην εκδήλωσή του το Σάββατο 29 Απρίλη, στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία του (Χρυσάφη 10, Ηλιούπολη) με θέμα: «Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν». Επίσης, την Παρασκευή 28 Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, προγραμματίζει εξορμήσεις - περιοδείες στα αμαξοστάσια των δήμων Αθήνας και Πειραιά.

Το Σάββατο 29 Απρίλη, στις 10 π.μ., ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» οργανώνει ξενάγηση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Με καθημερινές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς τα εργατικά σωματεία στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας μεταφέρουν το κάλεσμα αγωνιστικής κλιμάκωσης της πάλης με την απεργία της 1ης Μάη. Καλούν σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε κάθε πόλη.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, σήμερα, Τετάρτη 26 Απρίλη στις 7 μ.μ., στην Ελιά στη Βέροια, οργανώνει εκδήλωση για την πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και δικαιώματα.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, οργανώνει σύσκεψη για την οργάνωση και την ενημέρωση των μελών του.

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία» θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση αύριο, Πέμπτη (Α' πάροδος Βότση 1).

Το Σωματείο Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Β. Ελλάδος προγραμματίζει σύσκεψη με εργαζόμενους από τα BODY, στις 29/4.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας προγραμματίζει εκδήλωση με θέμα: «Εργατικά ατυχήματα και μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς», στις 30/4.

Στη Θεσσαλία

Στη Λάρισα, σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., παρέμβαση θα γίνει στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου για το ζήτημα της ασφάλειας του πληθυσμού από τη διέλευση κεντρικών οδικών αξόνων (Βόλου, Καραμανλή) και σιδηροδρόμου (αφύλακτες διαβάσεις). Την Παρασκευή 28 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει παρέμβαση από διοικήσεις των σωματείων στο ΣΕΠΕ για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Επίσης, σωματεία και μαζικοί φορείς της Ελασσόνας διοργανώνουν συναυλία το Σάββατο 29 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία με τα συγκροτήματα «ARGON» και «ΒΛΑΜΗΔΕΣ».

Στον Βόλο, σήμερα, θα γίνει εκδήλωση στη Νέα Ιωνία, μπροστά από το σπίτι του συνδικαλιστή Μήτσου Παπαρήγα (στην Ευαγγελίστρια, δίοδος 4, μεταξύ των οδών Ειρήνης και Εφέσου), για την πορεία του ταξικού εργατικού κινήματος στην πόλη. Ακόμα, από αύριο, Πέμπτη 27 Απρίλη, θα λειτουργήσει στον Θόλο (στο κτίριο Παπαστράτου) έκθεση φωτογραφίας για την ιστορία του εργατικού κινήματος στην περιοχή.

Στην Καβάλα και άλλες πόλεις

Στην Καβάλα, τα σωματεία συνεχίζουν τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς, συζητώντας μεταξύ άλλων για το κουράγιο που παίρνουν οι εργαζόμενοι από την πρόσφατη δικαίωση του αγώνα στα «Πετρέλαια Καβάλας», όπου κρίθηκε νόμιμη η επίσχεση εργασίας.

Το Σωματείο Επισιτισμού -Τουρισμού Καβάλας - Θάσου πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες περιοδείες σε μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης και σε επισιτιστικά καταστήματα. Τα κύρια ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι ήταν τα ατελείωτα ωράρια και η τουριστική σεζόν που θα ξεκινήσει με όρους ακόμα μεγαλύτερης εντατικοποίησης της δουλειάς. Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη οργάνωσης της πάλης για την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.

Στις περιοδείες που πραγματοποίησε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας συζήτησε με εμποροϋπαλλήλους για την κυριακάτικη αργία και το 24ωρο ωράριο εργασίας που προσπαθούν να επιβάλουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία στις τουριστικές περιοχές, ενώ το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε στην Ξάνθη την Κυριακή προγραμμάτισε περιοδείες σε χώρους δουλειάς όλης της περιφέρειας.

Στο Αγρίνιο, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων καθώς και της Ενωσής τους καλούν σε σύσκεψη ενημέρωσης, οργάνωσης, συντονισμού και αγωνιστικής διεκδίκησης με θέμα «Σχολική στέγη, αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και άλλα προβλήματά τους», στο Εργατικό Κέντρο, σήμερα, Τετάρτη στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, το ΕΚ έχει απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στους συλλόγους διδασκόντων και τα πρωτοβάθμια σωματεία τους (Β' ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ Αγρινίου - Θέρμου), καθώς και στα 15μελή μαθητικά συμβούλια. Πρόκειται για πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού φορέα στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με σύνθημα: «Οι ζωές μας έχουν αξία - οι ζωές μας δεν είναι κόστος».

Επιπλέον, με τίτλο «Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον», το ΕΚ Αγρινίου οργανώνει συναυλία - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά, την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Καλαμάτα, σε προβολή ταινίας για την Εργατική Πρωτομαγιά θα προχωρήσει το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας, αύριο, Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στο «Brooklyn Live Stage» (Ιθώμης 5, Ιστορικό Κέντρο).

Επίσης, σε λαϊκό γλέντι στο Πάρκο Λιμενικού της πόλης, καλούν τους εργαζόμενους και τον λαό, μετά την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς (10 π.μ., κεντρική πλατεία) και την πορεία που θα πραγματοποιηθεί, τα Σωματεία Υπαλλήλων στον Ιδιωτικού Τομέα, Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Το Σάββατο η εκδήλωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους της Γαλλίας


Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους της Γαλλίας και τον πολύμηνο αγώνα που δίνουν, με απεργίες, πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις, οργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 29 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει πολυμελής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γαλλία. Θα χαιρετίσουν ο Ολιβιέ Ματό, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Ματιέ Μπολ Ρεντάτ, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Σιδηροδρομικών Βερσαλλιών, και ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Ακόμα, η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών από τη Γαλλία θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Συγκινητικό «ευχαριστώ» από τους Γάλλους εργάτες

Στο μεταξύ, ένα συγκινητικό μήνυμα - βίντεο από τους απεργούς της Λιόν, που στη διάρκεια της Συνέλευσής τους θέλησαν να ευχαριστήσουν τους εργάτες της Ελλάδας και όλων των χωρών που στέκονται στο πλευρό τους στον πολύμηνο αγώνα τους, έφτασε χτες στο ΠΑΜΕ.

Το βίντεο ξεκινά με την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, συνεχίζει με τραγούδια και συνθήματα, με πικέτες που γράφουν μηνύματα σε πολλές γλώσσες και «ευχαριστώ» στα Ελληνικά. Περιλαμβάνει επίσης ένα σύντομο μήνυμα εργάτριας από τη Γαλλία που ευχαριστεί αλλά και εκφράζει την αλληλεγγύη των εργατών της Γαλλίας στους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου για «ένα μέλλον όπου ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν»!

 

Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα προγραμματίζονται απεργιακές συγκεντρώσεις τη Δευτέρα, για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οι εξής συγκεντρώσεις:

  • Αθήνα: Στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.
  • Πειραιάς: Στις 11 π.μ. στο Πασαλιμάνι.
  • Θεσσαλονίκη: Στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
  • Πάτρα: Στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.
  • Αγρίνιο: Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Αίγιο: Στις 10.30 π.μ. στην Τρίγωνη πλατεία.
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο.
  • Αλιβέρι: Στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα του Λιγνιτωρύχου
  • Άμφισσα: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Λαού.
  • Άρτα: 10.30 π.μ. Εργατικό Κέντρο
  • Βέροια: Στις 10.30 π.μ. πλατεία Δημαρχείου.
  • Βόλος: Στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου.
  • Γιάννενα: 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Γιαννιτσά: Στις 11 π.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ - πεζόδρομος.
  • Έδεσσα: Στις 11 π.μ. στους Μικρούς Καταρράκτες.
  • Ελασσόνα: Στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Ελευσίνα: Στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Ευμολπιδών (Ηρώων Πολυτεχνείου και Νικολαΐδου).
  • Ζάκυνθος: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου.
  • Ηγουμενίτσα: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.
  • Ηράκλειο: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Θάσος: Στις 10.30 π.μ. πλατεία Ηρώων, Λιμένας.
  • Ικαρία: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.
  • Ιστιαία: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Καβάλα: Στις 10.30 π.μ. στον Δημοτικό κήπο.
  • Καλαμάτα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Καρδίτσα: Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Κάρυστος: Στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Κατερίνη: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Καστοριά: Στις 10.30 π.μ., στην Αντιπεριφέρεια.
  • Κέρκυρα: Στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Κεφαλονιά: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου.
  • Κιλκίς: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης.
  • Κοζάνη: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Κομοτηνή: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Κόρινθος: Στις 11 π.μ. στα Περιβολάκια.
  • Κως: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Λαμία: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Πάρκου.
  • Λάρισα: Στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Λαύριο: Στις 11 π.μ. στο άγαλμα των Μεταλλωρύχων 
  • Λέσβος: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς.
  • Λευκάδα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγ. Μηνά.
  • Μαντούδι: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία.
  • Μέγαρα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ηρώων (Εργατικό Κέντρο)
  • Μεσολόγγι: Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Νάουσα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Ναύπακτος: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Κεφαλόβρυσου.
  • Ναύπλιο: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Καποδίστρια.
  • Πολύγυρος: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ηρώων.
  • Πτολεμαΐδα: Στις 10.30 π.μ. στο παλιό πάρκο.
  • Ρέθυμνο: Στις 10 π.μ. στο Δημαρχείο.
  • Σάμος: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ.
  • Σέρρες: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Σπάρτη: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Τρίκαλα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
  • Τρίπολη: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Πετρινού.
  • Τύρναβος: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Φλώρινα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία (κανόνια).
  • Χαλκίδα: Στις 10:30 π.μ. μπροστά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.
  • Χανιά: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς
  • Χίος: Στις 11 π.μ. στην πλ. Βουνακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου