Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με το πρόγραμμα που είχε ο Κ. Καραμανλής

"Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πολύ με το πρόγραμμα που είχε ο Κώστας Καραμανλής " 

Ευάγγελος Αντώναρος

''Αφιερωμένο'' σε κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ που τρέφουν αυταπάτες και μιλούν περι δεύτερης φοράς αριστερά και άλλα τέτοια κουραφέξαλα.

 

«Πολλά κοινά στοιχεία» στα προγράμματα Καραμανλή και Τσίπρα

Ομολογίες από τον Αντώναρο, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα στον ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοι βουλευτές του παραδέχονται σε κάθε ευκαιρία το αυτονόητο: Οτι στα βασικά ζητήματα έχουν κοινή στρατηγική με κάθε ...εκδοχή της ΝΔ. Μετά λοιπόν το «δεν έχουμε καμία διαφορά στα σοβαρά ζητήματα», της εκπροσώπου Τύπου, Π. Τσαπανίδου, μετά το «δεν αποκλείω κυβέρνηση με τη ΝΔ», του Ευ. Αποστολάκη, ήρθε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί ΝΔ να δηλώσει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πολύ με το πρόγραμμα που είχε ο Καραμανλής όταν κυβερνούσε.

Και για όσους δεν θυμούνται, η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, μια «κυβέρνηση δολοφόνων», όπως την είχαν χαρακτηρίσει με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008. Τότε, που ο Αντώναρος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, έλεγε ότι δεν υπάρχει «πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία.

Ο Αντώναρος, λοιπόν, σε συνέντευξή του είπε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απηχεί πλήρως τις απόψεις του. Και δήλωσε ότι η ΝΔ κακόπεσε στα χέρια του Μητσοτάκη, καθώς «έφυγε απ' το μεσαίο χώρο που εγώ μαζί με τον Κ. Καραμανλή υπηρετούσαμε». Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτά που θα κάνει, γιατί πιστεύω ότι θα είναι νικητής το βράδυ των εκλογών, απηχούν απολύτως τις απόψεις μου». Εξήγησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, με ανθρώπους που θέλουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, να πάει η οικονομία μπροστά» και επισήμανε ότι «η πολιτική που άσκησε ο Καραμανλής έχει πολλά κοινά στοιχεία με αυτό που προσβλέπει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας»!

Συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή παρέχει «τα εχέγγυα για την διακυβέρνηση της χώρας με τρόπο ουσιαστικό και ευεργετικό», αναγνωρίζοντάς του έτσι τη δυνατότητα να ασκήσει την αστική διαχείριση σύμφωνα με τις επιταγές του εγχώριου κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα που ο Ευ. Αντώναρος παραδεχόταν τα αυτονόητα, ότι δηλαδή είναι κοινό το γήπεδο όπου οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης παίζουν μπάλα για λογαριασμό του κεφαλαίου, γεγονός που επιτρέπει τέτοιου είδους μεταγραφές, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης με αμηχανία σχολίαζε επ' αυτού: Στο ερώτημα «Μετατοπιστήκατε λίγο δεξιότερα;», απάντησε «Ε, κατά τον Βαγγέλη τον Αντώναρο ενδεχομένως. Κοιτάχτε, ο καθένας είναι από πού προέρχεται... Εχουμε επεξεργαστεί το πρόγραμμά μας, το οποίο είναι πολύ προοδευτικό και εκεί όλοι ομνύουμε (...) άρα η κάθε δήλωση του καθενός μας για το πού γεωγραφικά βρίσκεται στην πολιτική γεωγραφία μετράει ως δήλωση του καθένα και αποτιμάται»!

 Αμετακίνητοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου