Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Γραμμές στο χιόνι...


«Μια απ' τα ίδια». Αυτό καταγράφουν, ως γενικευμένη αίσθηση μιας πολύ σημαντικής μερίδας του λαού απέναντι σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα δε με τις μετρήσεις - με όλη τη σχετικότητα που αυτές έχουν - σε αυτό συντείνουν η «απογοήτευση από την προεκλογική δραστηριότητα και τα ψηφοδέλτια» των τριών, τα προγράμματά τους, που είναι «χωρίς όραμα», η «ασυνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων».

Δεν είναι λοιπόν ανεξήγητο ούτε το ζόρι των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, ούτε οι αστείες «πιρουέτες» με τις οποίες προσπαθούν να χαράξουν «διαχωριστικές γραμμές» στο χιόνι. Ούτε, πάνω απ' όλα, το άγχος τους πίσω από τα εκβιαστικά διλήμματα που επιστρατεύουν για να «μπουζουριάσουν» ξανά τη λαϊκή δυσαρέσκεια στη στρούγκα του συστήματος και του κοινού τους προγράμματος.

Δεν είναι ανεξήγητη, όμως, ούτε η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει διαρκώς στο «είσαστε ίδιοι», που ακούγεται ολοένα και περισσότερο, με δεδομένη και την επώδυνη εμπειρία από την «πρώτη φορά αριστερά». Ορισμένα επιχειρήματα αγγίζουν μάλιστα τα όρια της γελοιότητας, όπως ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαφέρει έστω και λεκτικά στην υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών», «οι ψηφοφόροι του αυτοχαρακτηρίζονται στην πλειοψηφία τους αριστεροί» και «προέρχονται από διαφορετική κοινωνική βάση σε σχέση με τη ΝΔ». Με τέτοιες σαχλαμάρες και χωρίς να λένε τίποτα για την ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στην ουσία της οικονομικής πολιτικής, την προσήλωση στους ΝΑΤΟικούς στόχους και στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, προσπαθούν να πείσουν ότι «δεν είναι ίδιοι»!

Τα ψέματα όμως τελείωσαν! Ο λαός έχει πλέον την πείρα να δει καθαρά ότι αυτά που τους χωρίζουν δεν κρίνουν τη ζωή του, σε αντίθεση με αυτά που τους ενώνουν. Γι' αυτό η επόμενη κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, με οποιονδήποτε συνδυασμό. Μόνο την ψήφο του στο ΚΚΕ θα τη βρει εκεί ο λαός και την επόμενη μέρα: Στον αγώνα του για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για να ανοίξει δρόμο προοπτικής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου