Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Έφθασαν στην Ουκρανία τα πρώτα αμερικανικά συστήματα Patriot


Ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε τα πρώτα αμερικανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, που θα βοηθήσουν το Κίεβο να προστατευθεί από τις ρωσικές επιδρομές, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρέζνικοφ, σε μια ακόμη κίνηση που επιβεβαιώνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία διεξάγεται ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την Ρωσία. 

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας έσπευσε να ευχαριστήσει τις ΗΠΑ, την Γερμανία και την Ολλανδία που «κράτησαν τον λόγο τους».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

 

 Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας ανακοίνωσε ότι απέτρεψε δολιοφθορά σε ενεργειακή μονάδα της Κριμαίας


Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη ενός Ρωσοουκρανού πολίτη, με την υποψία ότι ήθελε να προκαλέσει «δολιοφθορά» σε μονάδα ενεργειακών εγκαταστάσεων στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

«Στην πόλη Κερτς, η FSB απέτρεψε την προετοιμασία δολιοφθοράς σε μονάδα του ενεργειακού συστήματος της χερσονήσου», δήλωσαν οι ρωσικές αρχές ασφαλείας χωρίς να κατονομάζουν τη μονάδα αυτή ούτε να δίνουν διευκρινίσεις για το είδος της υποδομής αυτής. «Συνελήφθη ένας πολίτης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, γεννηθείς το 1971, που εμπλέκεται στον σχεδιασμό του εγκλήματος αυτού», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την FSB, ο άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, που κατηγορείται για τον σχεδιασμό σαμποτάζ και την κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών, ήταν σε επαφή «με εκπρόσωπο των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών, που συντόνιζε τις εγκληματικές του ενέργειες». Αυτές οι κατηγορίες επισύρουν ποινή από 20 χρόνια κάθειρξης έως ισόβια, σύμφωνα με τον Ρωσικό Ποινικό Κώδικα.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου