Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Οι φαντάροι ψηφίζουν ΚΚΕ!


Οσα έγιναν από το έγκλημα στα Τέμπη και μετά δεν άφησαν κανέναν ανεπηρέαστο μέσα στο στρατόπεδο. Πολλοί από εμάς, που το τρένο περνά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μας και το χρησιμοποιούμε συχνά, είχαμε αγωνία. Ειδικά από την πρώτη στιγμή, αν είναι κάποιος συγγενής μας ή κάποιος στρατιώτης στο τρένο. Η αγωνία όμως όσο περνούσαν οι ώρες μετατράπηκε σε αγανάκτηση και οργή για το πώς εν τέλει αντιμετωπίζουν το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι τον άνθρωπο, τη ζωή μας. Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που διαδήλωσαν ενάντια στο κράτος, στην κυβέρνηση και στην εταιρεία, η πλειοψηφία των οποίων ήταν νέοι όπως κι εμείς, εξέφρασαν και τα δικά μας αισθήματα.

Οσοι υπηρετούμε στην παραμεθόριο και χρησιμοποιούμε συχνά το τρένο για να μετακινηθούμε, τώρα μπαίνουμε μέσα με μεγαλύτερη ανασφάλεια απ' ό,τι πριν, γιατί ξέρουμε ότι τα δρομολόγια ξεκίνησαν χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα! Λες και περιμένουμε τα επόμενα «Τέμπη»...

Στην Αλεξανδρούπολη, την επονομαζόμενη από τους Αμερικανούς «Σούδα του Βορρά», είναι σε μόνιμη βάση κέντρο μεταφοράς ΝΑΤΟικών οχημάτων και εξοπλισμού. Βλέπουμε συχνά να περνούν τρένα που φορτώνουν πολεμικό υλικό από το λιμάνι με προορισμό την Ουκρανία. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε από τις ειδήσεις, πριν κάποιο διάστημα είχαμε εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε πολεμικό υλικό των Αμερικανών και από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς! Ολοι σκεφτήκαμε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν κάποιο από τα δεκάδες τρένα, αεροπλάνα, καράβια που για λογαριασμό των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ μεταφέρουν πολεμικό υλικό εμπλακεί σε κάποιο δυστύχημα, ή γίνει στόχος αντιποίνων, τι θα σημάνει για τους κατοίκους και ολόκληρο τον λαό της χώρας.

Προβληματιζόμαστε για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, πολέμου όπου και οι δύο πλευρές, ΝΑΤΟ - Ρωσία, δηλώνουν έτοιμες να αξιοποιήσουν ακόμα και πυρηνικά όπλα για να πάρουν αυτά που θέλουν, με τον ουκρανικό και τον ρωσικό λαό να πληρώνουν το μάρμαρο μέχρι τώρα.

Προβληματιζόμαστε γιατί σε όλα αυτά η Ελλάδα με ευθύνη των κυβερνήσεων συμμετέχει έμπρακτα, έχει μετατραπεί σε μια τεράστια ΝΑΤΟική βάση, συμμετέχει σε κοινές ασκήσεις και στρατιωτικές επιχειρήσεις, στρέφοντας εν τέλει όλο και περισσότερο εχθρικά βλέμματα πάνω της.

Δεν γίνεται από τη μια να ζούμε με το απαράδεκτο ποσό των 8,62 ευρώ τον μήνα, που δεν φτάνει ούτε για μισή έξοδό μας, να πληρώνουμε από την τσέπη μας σχεδόν όλες τις μετακινήσεις μας, να καλύπτουμε το κόστος ακόμα και για απαραίτητα υλικά της υπηρεσίας μας, και από την άλλη να μαθαίνουμε ότι η χώρα μας έδωσε 6,5 δισ. ευρώ μόνο πέρυσι για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ.

Αυτά πρέπει να γίνουν κριτήριο για κάθε φαντάρο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές. Για τη ζωή, τις ανάγκες μας, την αξιοπρέπεια με την οποία θέλουμε να ζήσουμε πλέον, γνωρίζουμε πως θα τα καταφέρουμε με αγώνα και με το ΚΚΕ δίπλα μας.

Και στη θητεία μας μόνο το ΚΚΕ έχουμε συντροφιά μας στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, όταν κανείς άλλος δεν αναρωτιέται «πώς περνάμε, πώς τη βγάζουμε». Κάποιοι τώρα, που μυρίζονται ψήφους, θυμήθηκαν να «ψάξουν» τους φαντάρους και να τάζουν με λόγια του αέρα... Αλλά οι φαντάροι ξέρουμε ποιον έχουμε δίπλα μας.

Γι' αυτό κι εγώ επιλέγω να στηρίξω το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που σήμερα δεν διαλέγει στρατόπεδο ληστών αλλά στέκεται ανοιχτά ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της χώρας μας. Το μόνο κόμμα που ανοιχτά τοποθετείται με το συμφέρον των πολλών, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας, όταν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πίνουν νερό στο όνομά τους.

Του Κώστα ΚΟΥΡΕΛΑ, Στρατιώτη (ΠΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου