Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Το κάθε μέλος του Κόμματος είναι υπεύθυνο για το Κόμμα και το Κόμμα είναι υπεύθυνο για το κάθε μέλος του και για τον λαό


Το ΚΚΕ έχει ακλόνητους και αδιάσπαστους δεσμούς με τον λαό, με φίλους και οπαδούς, στηρίζεται πλατιά στις εργατικές γειτονιές, σε βιομηχανικές περιοχές αστικών κέντρων, στους βιοπαλαιστές αγρότες, στους νέους επιστήμονες. Στηρίζεται ιδιαίτερα στη νεολαία των εργαζομένων, στους φοιτητές και μαθητές. Ολοι στη μάχη οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος!

Την ώρα που «χτυπάει την πόρτα του κόσμου» μια νέα διεθνής οικονομική κρίση, που μεγαλώνει ο κίνδυνος μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, που τα αδιέξοδα του καπιταλισμού που σαπίζει πνίγουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές και όνειρα. Που γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους διεξάγεται μια πραγματικά λυσσαλέα επίθεση στα μυαλά του λαού μας ώστε να βάλει πλάτη στη σταθερότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης, να μην αγκαλιάσει τις ιδέες του ΚΚΕ.

Αυτή η ώρα για τα μέλη του Κόμματος, τους ΚΝίτες, τις ΚΝίτισσες, τους οπαδούς και συμπορευόμενους, σημαίνει ένταση της προσπάθειας και της προσφοράς, απαίτηση για ξεπέρασμα στην πράξη και των όποιων αδυναμιών ξέρουμε ότι έχουμε, αφιέρωση στη μάχη της διαφώτισης, της πολιτικής ισχυροποίησης του Κόμματος της εργατικής τάξης. Μάχη που προϋποθέτει ταυτόχρονα την αδιάλειπτη φροντίδα και ενίσχυση των οικονομικών του Κόμματος.

 Ενίσχυση της δράσης του Κόμματος

Η οικονομική δουλειά των μελών και φίλων του Κόμματος σημαίνει ενίσχυση της δράσης του, διασφαλίζει την παρέμβασή του σε όλα τα μέτωπα με πολύμορφους τρόπους, τη διάδοση των θέσεών του μέσα από την εφημερίδα και τις εκδόσεις του ΚΚΕ.

Ετσι, σε αυτές τις δύσκολες για τον λαό συνθήκες, όπου η οξυμένη επίθεση της αστικής τάξης εκφράζεται και μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό, με την προβολή λ.χ. προτύπων που ορίζει και αποφασίζει το επιχειρηματικό κέρδος, το Κόμμα με τη συμβολή του λαού συνεχώς δημιουργεί εστίες πολιτισμού μέσα από πολιτιστικά στέκια, συναυλίες και εκδηλώσεις, φεστιβάλ όπως της ΚΝΕ, πλέον το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός για τη νεολαία της χώρας μας. Με τον τρόπο αυτό, η οικονομική δουλειά και προσφορά εκφράζεται σε Τέχνη που αφυπνίζει και ανησυχεί τη σκέψη, σε δύναμη με πολλαπλασιαστική ισχύ.

Αβυσσος χωρίζει το ΚΚΕ από αυτούς που δένονται με το κεφάλαιο με χίλια νήματα, που στηρίζουν τη δημοκρατία των λόμπι. Αυτών που είναι συνδεδεμένοι με σάπιες ιδέες και περιστατικά, τα οποία εναλλάσσονται στην επικαιρότητα. Χρηματισμός, σκάνδαλα, σαπίλα, όλα στο εύφορο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων.

Απέναντι, το ΚΚΕ και οι υποψήφιοί του μπαίνουν μπροστά για να φωτίσουν τον μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για τον λαό. Η οικονομική συμβολή στο ΚΚΕ είναι αναγκαία για να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις των πολιτικών αναμετρήσεων και εκλογικών μαχών. Να διασφαλίσει την πολιτική παρουσία του με περιοδείες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, με την έκδοση προπαγανδιστικών - ενημερωτικών φυλλαδίων.

Πάνω απ' όλα, όμως, για το Κόμμα της εργατικής τάξης, δηλαδή των παραγωγών του πλούτου, που εκπροσωπεί το νέο και προοδευτικό και σε αυτήν την κατεύθυνση κατατίθενται όλες του οι δυνάμεις, η οικονομική ενίσχυση συνιστά εργατικό - λαϊκό όπλο που τροφοδοτεί τον αγώνα κατάργησης της κοινωνίας της εκμετάλλευσης.

Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός

Δεν είναι τυχαίο ότι η ένταση της καταστολής και η επίθεση στο Κόμμα στοχεύουν ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και στα οικονομικά του, με την επιταγή τήρησης του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων.

Μακριά λοιπόν η επανάπαυση και ο εφησυχασμός. Δουλειά για την ενδυνάμωση του ΚΚΕ, για την επαφή του με ακόμη περισσότερους εργαζόμενους που αντιδρούν, που στήνουν αυτί να ακούσουν τις προτάσεις του. Αυτή είναι η απάντηση που φοβίζει, γιατί έτσι ξέρουν ότι «το ΚΚΕ δεν το βάζουν στο χέρι».

Το ΚΚΕ έχει βαθιά πείρα από τις κάθε είδους μεθόδους επίθεσης του αστικού κράτους. Εχει ακόμη πείρα απ' το πώς σε όλη την Ιστορία ζωής του, μέσα και στις πιο σκοτεινές στιγμές, η ενίσχυση και η προσφορά του λαού από το υστέρημά του δεν διακόπηκε ποτέ, αλλά μεταφράστηκε από εφημερίδες και βιβλία, γραφεία και αφίσες έως ρούχα, τρόφιμα, στήριξη στους εξόριστους και τις οικογένειές τους κ.ο.κ. Το μήνυμα από την πείρα αυτή είναι πως, κόντρα σε κάθε δυσκολία, ενισχύονται οι πολιτικοί, αγωνιστικοί, οικονομικοί δεσμοί του ΚΚΕ με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Απέναντι στη «βαρυχειμωνιά» της ακρίβειας, μόνο το ΚΚΕ έχει μπει μπροστά για την προστασία και ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, ώστε ο λαός να μη συμβιβαστεί με την ανέχεια, με το να ζει με λιγότερα από αυτά που μπορεί. Με προτάσεις και στη Βουλή για ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, οι οποίες απορρίφθηκαν από τα υπόλοιπα κόμματα.

Το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα σε σειρά παρεμβάσεων και Ερωτήσεων για να διευκολυνθεί ο κόσμος να πάει να ψηφίσει, όπως για δωρεάν μετακίνηση με όλα τα μέσα, δωρεάν διέλευση από τα διόδια, εξασφάλιση της ψήφου των εποχικά εργαζόμενων κ.ο.κ. Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν τις έκανε δεκτές.

Το ΚΚΕ ακλόνητος βράχος αμφισβήτησης και προοπτικής

Οργανώνουμε λοιπόν γι' αυτό με όλες μας τις δυνάμεις την οικονομική δουλειά, όπως αναφέρει στο Κάλεσμά της η ΚΕ.

Χιλιάδες κόσμου σκέφτονται και εκφράζονται, όπως λέγεται, «αντισυστημικά». Αιτία τα αμέτρητα προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους και για τα οποία ευθύνεται το αστικό κράτος. Από χίλιες μεριές σχηματίζεται όλο και πιο καθαρά η εικόνα του πραγματικού αντιπάλου των εργαζομένων, αυτού που εχθρεύεται τις ανάγκες και τα συμφέροντά τους.

Γι' αυτό ο λαός θέλει να στείλει μήνυμα. Γι' αυτό 2,5 εκατομμύρια συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Τέμπη. Γι' αυτό τόσο οι πρόσφατες δύο απεργίες όσο και αυτή του περασμένου Νοέμβρη σημαδεύτηκαν από τη σημαντικά αυξημένη συμμετοχή, συσπείρωση και οργάνωση εργαζομένων, σωματείων και Ομοσπονδιών που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και δεκάδες πόλεις της χώρας, κλείνοντας εκατοντάδες χώρους εργασίας.

Κοινό σημείο που τους συνδέει, η αμφισβήτηση. Μόνο το ΚΚΕ στέκεται σταθερά, ακλόνητος βράχος, απέναντι στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, μπροστά για τις διεκδικήσεις και το καλύτερο αύριο του λαού. Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί, τα μέλη, οι φίλοι, οι συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ, να δώσουμε τη μάχη, να κάνουμε τη νύχτα μέρα για την αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος!

 Της Μαριάννας Δίπλα, δικηγόρου, μέλους της Ομάδας Νομικής Στήριξης του ΚΚΕ 

 Να στηριχτεί και οικονομικά το Κόμμα μπροστά στις εκλογικές μάχες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου