Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά, «Πανσπουδαστική» πρώτη δύναμη ξανά


 Σαρωτική νίκη της «Πανσπουδαστική ΚΣ»: Πάνω από 2.000 ψήφους η άνοδος

Σαρωτική είναι η νίκη που καταγράφει η «Πανσπουδαστική ΚΣ», η οποία είναι πρώτη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Σαρωτική είναι και η άνοδος σε ψήφους. Με βάση την επίσημη καταμέτρηση σε 212 από 272 συλλόγους πανελλαδικά, η «Πανσπουδαστική ΚΣ», καταγράφει άνοδο κατά 2.134 ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2022, 

Στον πίνακα αποτυπώνονται τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας, έτσι όπως υπογράφονται από τις εφορευτικές επιτροπές.

Συγκεκριμένα, η «Πανσπουδαστική ΚΣ» λαμβάνει 12.376 ψήφους (35,58%). Ακολουθούν η ΔΑΠ με 8.230 ψήφους (23,66%), η ΠΑΣΠ με 3.805 ψήφους (10,94%), το ΔΙΚΤΥΟ με 630 ψήφους (1,81%),  η ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ με 3.489 ψήφους (10,03%) και τα ΕΑΑΚ με 2.150 ψήφους (6,18%).


Το σύνθημα «Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά, Πανσπουδαστική ΚΣ πρώτη δύναμη ξανά», αντήχησε στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, όπου μπροστά από το κτίριο «Αβέρωφ», ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρισμοί για την ανάδειξη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» σε πρώτη δύναμη.

Με πυρσούς και συνθήματα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, έδωσαν την υπόσχεση ότι τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, θα δοθούν όλες οι δυνάμεις, ώστε το σημερινό μήνυμα που έδωσε η νεολαία, να βγει ακόμη πιο δυνατό και από τις κάλπες που έρχονται.


Συγκεντρωτικά αποτελέσματα 2023

 

1 σχόλιο:

  1. Οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα μίλησαν και η φωνή τους ακούστηκε εκκωφαντικά! Αναδεικνύοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας σε πρώτη δύναμη, με σαρωτική άνοδο σε ψήφους και ποσοστό, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενίσχυσης του αγώνα και καταδίκης της πολιτικής των κυβερνήσεων, του διαρκούς «εγκλήματος» στις σπουδές και τη ζωή τους.

    Τώρα είναι η ώρα το βήμα που έγινε στις φοιτητικές εκλογές να ολοκληρωθεί και να μετατραπεί σε “άλμα” στις 21 Μαΐου, στις βουλευτικές εκλογές, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, τη μόνη αντισυστημική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη επιλογή. Για να δυσκολέψουμε κι άλλο αυτούς που κλέβουν το μέλλον της νέας γενιάς, για να κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα, για να έρθουν οι μέρες του φωτός…

    Υ.Γ. Από χθες είναι απεγνωσμένη η προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να αντιστρέψει την πραγματικότητα που βίωσαν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και τα ίδια τα μέλη της ΔΑΠ, τα οποία αναγνώρισαν και υπέγραψαν τα επίσημα αποτελέσματα των εφορευτικών επιτροπών εκατοντάδων Φοιτητικών Συλλόγων, που αποδεικνύουν ότι η Πανσπουδαστική είναι πρώτη δύναμη. Κατανοούμε τον πανικό τους…
    Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου