Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Να ακουστεί δυνατά και από τους φαντάρους!

Οι νέοι στρατευμένοι που υπηρετούμε τη θητεία μας θα κληθούμε να ψηφίσουμε στις εκλογές στις 21 Μάη. Ηδη στα στρατόπεδα η κουβέντα δίνει και παίρνει... για το ποιος θα βγει, ποιοι με ποιους θα πάνε, αν θα τα βρουν, πότε θα ξαναψηφίσουμε και πάει λέγοντας...

Η αλήθεια είναι ότι στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας, ξαφνικά όλα τα κόμματα που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουμε μέσα και έξω από το στρατόπεδό μας επιδιώκουν να μας κλέψουν την ψήφο, να θέσουν τα δικά τους διλήμματα, να υποσχεθούν για άλλη μια φορά καλύτερη ζωή. Ενώ όλοι ξέρουμε ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση. Είτε είμαστε μαθητές που μόλις τελειώσαμε το σχολείο και υπηρετούμε αυτήν την περίοδο, είτε είμαστε φοιτητές στα τελευταία έτη των σπουδών μας, είτε πρόσφατα αποφοιτήσαμε, είτε είμαστε νέοι εργαζόμενοι στην Εστίαση, στον Τουρισμό, ντελιβαράδες κ.λπ., η ζωή μας, οι ανάγκες που έχουμε, μπορεί και πρέπει να γίνουν κριτήριο στις ερχόμενες εκλογές.

Οι νέοι άνθρωποι δεν παραιτούμαστε από τη ζωή που μας αξίζει να ζήσουμε. Ο,τι μας απασχολεί και μας προβληματίζει πριν μπούμε, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό μας απασχολεί και μέσα από την πύλη των στρατοπέδων. Πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τόσα έξοδα που φορτωνόμαστε, πώς θα «την παλέψουμε» με τις μετακινήσεις στην επόμενη άδεια, αν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, υγιεινής, αλλά και πιο συνολικά ζητήματα, τι γίνεται με τα Ελληνοτουρκικά, ποια η κατάσταση με την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία και πολλά άλλα...

Οι περισσότεροι φαντάροι λένε: «Δεν ξέρω τι να ψηφίσω, όλες οι κυβερνήσεις τα ίδια λένε, όλες οι κυβερνήσεις τα ίδια θα κάνουν». Και είναι αλήθεια, γιατί όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει ή κυβερνούν τη χώρα έχουν βάλει το καθένα το δικό του λιθαράκι για τη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε. Τα κόμματα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ΜέΡΑ25 (υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ) και Ελ. Λύση (κυβέρνηση 2011 - 2012, έως το 2015 στέλεχος της ΝΔ), είναι αυτά που έχουν περάσει τους νόμους αυτούς που εμείς συναντάμε καθημερινά ως εμπόδια...

Επομένως, ως νέοι στρατευμένοι μπορούμε να πάμε στην κάλπη στις 21 Μάη για να βγάλουμε δυνατές τις δικές μας ανάγκες, να βγάλουμε δυνατές τις δικές μας διεκδικήσεις. Να ψηφίσουμε με κριτήριο το πώς θα είμαστε δυνατοί την επόμενη μέρα και αδύναμοι αυτοί που θα μας κυβερνήσουν. Να ψηφίσουμε ΚΚΕ!

Η ψήφος στο ΚΚΕ συμβάλλει και δυναμώνει το αντίπαλο δέος, δυναμώνουν οι αγώνες ενάντια στους νόμους που μας τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα, ενάντια στις κυβερνήσεις, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, που μόνο κινδύνους και ανασφάλεια φέρνει για τη χώρα και τον λαό μας.

Πάμε μπροστά με ΚΚΕ δυνατό, γιατί το σύνθημα «μόνοι τους και όλοι μας» πρεσβεύει την αλληλεγγύη που νιώθουμε μεταξύ μας και οι φαντάροι.

Μόνοι τους να παζαρεύουν το Αιγαίο, παραχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα και σύνορα, με το απαράδεκτο αφήγημα περί «ΝΑΤΟικών συνόρων στο Αιγαίο». Ολοι μαζί όσοι μοχθούμε για να στέκεται ο λαός και ο τόπος όρθιος. Οσοι αγαπάμε τον λαό και τα δικαιώματά του, υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και την προκοπή, στεκόμαστε δίπλα στους άλλους λαούς που αγωνίζονται, όπως της Γαλλίας και της Γερμανίας, αλλά και λαούς που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι από την εκκωφαντική απουσία του κράτους και της προστασίας της ζωής τους, όπως της Τουρκίας, που λίγους μήνες πριν θάφτηκε κάτω από τα συντρίμμια στους σεισμούς.

Μόνοι τους να δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για τους αιματοβαμμένους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ από τις τσέπες μας, για νέα εξοπλιστικά που δεν έχουν να κάνουν με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας, για νέα οπλικά συστήματα που θα πάνε να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά στην Ουκρανία. Ολοι μαζί εμείς που θέλουμε από τη δουλειά μας να ζούμε αξιοπρεπώς όλο τον μήνα, όχι τις 10 πρώτες μέρες! Που δεν συμβιβαζόμαστε με τους 36.000 νεκρούς από την πολιτική που ακολούθησαν στην πανδημία, που δεν δεχόμαστε να «εξαϋλώνονται» 57 άνθρωποι πάνω σε ράγες του θανάτου!

Μόνοι τους να τσακώνονται στα τηλεοπτικά παράθυρα και μαζί να ψηφίζουν τους νόμους που χαντακώνουν το παρόν και το μέλλον μας, τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας. Ολοι μαζί για να στραπατσάρουμε άδικους, άγριους, αντιδραστικούς νόμους, όπως αυτοί που νομιμοποιούν τους 700.000 πλειστηριασμούς που θα υλοποιήσει και η επόμενη κυβέρνηση ξεσπιτώνοντας χιλιάδες οικογένειες από το σπίτι τους, όπως ο νόμος που ρυθμίζει τον κατώτατο μισθό ανάλογα με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, όπως ο νόμος που καταργεί το 8ωρο, την κυριακάτικη αργία για τους εργαζόμενους και άλλα πολλά.

Το ΚΚΕ λοιπόν πρέπει να το φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά... Για να ανασάνει ο λαός, για να μπουν σε πρώτο πλάνο οι ανάγκες μας!

Ολοι οι φαντάροι να κάνουν το βήμα να ψηφίσουν ΚΚΕ!

Θα το θυμούνται όλη τους τη ζωή, γιατί θα επιβεβαιώνεται περήφανα στα μάτια τους κάθε μέρα!

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ!


Νίκος ΦΑΣΣΑΣ
Στρατιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου