Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

9 Μάη: Οι λαοί δεν πρέπει να ξεχάσουν

 

9 Μαϊου ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ! Οι λαοί δεν πρέπει να ξεχάσουν!

9 του Μάη 1945 οι Σοβιετικοί στρατιώτες ύψωναν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ.

Εκείνη τη μέρα που οι ηττημένοι ηγέτες του ναζισμού υπέγραφαν τη λήξη του πιο αιματηρού πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε επίσημα την 1η Σεπτέμβρη 1939 με την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία. Κράτησε 5 χρόνια, 6 μήνες και 4 μέρες. Κόστισε στην ανθρωπότητα 50 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια τραυματιών και αναπήρων και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές.Μερίδα του λέοντος σ' αυτό τον αιματηρό απολογισμό είχε η Σοβιετική Ενωση, στην οποία ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος - όπως οι Σοβιετικοί τον ονόμασαν - κόστισε 27 εκατομμύρια νεκρούς και τεράστιες καταστροφές της χώρας από τις ναζιστικές ορδές. Μα ήταν η Σοβιετική Ενωση εκείνη που άλλαξε την πορεία του πολέμου με τις επικές μάχες του Στάλιγκραντ και της Μόσχας, οι οποίες έδωσαν το σήμα της αντεπίθεσης κατά του ναζισμού και της τελικής νίκης.

 

Και ο Σοβιετικός λαός δικαιούται να τονίζει τη συμβολή του σ' αυτή. Μια συμβολή που εκφράστηκε στο λόγο του Ι. Β. Στάλιν, ο οποίος στη μεγάλη εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη στη Μόσχα δήλωνε: "... γνωρίζοντας τις "λυκοσυνήθειες" των Γερμανών ηγετών που δε λογαριάζουν συμφωνίες δε δώσαμε βάση στην υπογραφή τους χτες. Σήμερα όμως τα γερμανικά στρατεύματα καταθέτουν τα όπλα...

Οι θυσίες που προσφέραμε δεν πήγαν χαμένες. Στο μέλλον πάνω από την Ευρώπη θα κυματίζει η σημαία της ελευθερίας και της ειρήνης των λαών... η περίοδος του πολέμου στην Ευρώπη τέλειωσε. Αρχίζει η περίοδος της ειρηνικής ανάπτυξης".

 Παιδιά και εγγόνια ελλήνων πολιτικών προσφύγων

2 σχόλια:

  1. Με αφορμη τη σημερινη μερα ας αναλογιστουμε μερικα απο τα γεγονοτα της ιστοριας.Ποια απο τις καπιταλιστικες χωρες (Γαλλια Ολλανδια Βελγιο Πολωνια Αυστρια Ελλαδα) καταφερε να αντισταθει και τελικα να νικησει τη Γερμανικη υπερδυναμη οπως εκανε η ΕΣΣΔ?Ποιοι ηταν αυτοι που συνεργαστηκαν με τους ναζι σε θεσεις-κλειδια μετα το τελος του πολεμου?Εναντιον ποιου στραφηκαν ολοι αυτοι τις επομενες δεκαετιες βαζοντας ως στοχο την καταστροφη των επιτευγματων του σοσιαλισμου?Ειναι αυτοι οι ιδιοι γελοιοι που μετετρεψαν την "Μερα της Νικης των Λαων" σε μια αθλια γιορτη "Μερα της Ευρωπης" μπας και διαγραψουν απο την ιστορικη μνημη των λαων ποιος και με την καθοδηγηση ποιου νικησε το τερας του φασισμου.Και ερχονται τωρα αυτοι οι εγχωριοι αριβιστες να εγκαλεσουν ως ανιστορητο το κομμα που εχυσε τονους αιματος στους αγωνες για ειρηνη και ελευθερια και που ποτε δε ζητησε να κανει ταμειο εξαργυρωνοντας το αιμα με καρεκλες εξουσιας...Αει σιχτιρ πια!
    Crhistos Kazakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημερα 9 Μαιου , ολη η σκεπτομενη ανθρωποτητα τιμα τον Κοκκινο Στρατο , διοτι χωρις αυτον σημερα ολοι θα μιλουσαμε ... γερμανικα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου