Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Χιλιάδες φοιτητές κάνουμε την ίδια επιλογή ελπίδας, αγώνα, ανατροπής με πολύ δυνατό το ΚΚΕ!


Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών του 2023 σκόρπισε αισιοδοξία και χαμόγελο σε δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και ανθρώπους όλων των ηλικιών!

Η ανάδειξη της "Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας" σε 1η δύναμη σε όλη τη χώρα με σαρωτική επικράτηση και σημαντική αύξηση των ψήφων της αποτελεί ένα πραγματικά ελπιδοφόρο γεγονός.

Αναδεικνύει την αναγνώριση της δράσης και της συμβολής του Κόμματός μας από χιλιάδες νέους, την εμπιστοσύνη χιλιάδων φοιτητών στις δυνάμεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για την αγωνιστική αναζωογόνηση των φοιτητικών συλλόγων, για να σηκώσουν χιλιάδες φοιτητές το κεφάλι ψηλά, να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες!

Η άνοδος της συμμετοχής των φοιτητών στις εκλογές, η ανάδειξη της ΠΚΣ σε πρώτη δύναμη στα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας είναι ατράνταχτη απόδειξη ότι το μήνυμα των φοιτητών ήταν αποστομωτικό και βρήκε αποδέκτες. Εκφράζει μια δυναμική καταδίκη της πολιτικής όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, σε όσους ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα χιλιάδες νέοι.

Μήνυμα ελπίδας, επιλογή αγώνα!

Οι φοιτητές έστειλαν μήνυμα ελπίδας και ανατροπής, έκαναν δική τους επιλογή τον αγώνα και τη διεκδίκηση για όλα όσα σήμερα έχουν ανάγκη! Γι' αυτό και οι φοιτητές:

  • Εδειξαν ότι η στάση του καθένα μετράει! Τελικά αυτό που "μέτρησε" και έκανε τη διαφορά ήταν η αποφασιστική παρέμβαση των φοιτητών στις εξελίξεις. Γιατί με τη συμμετοχή τους έκαναν δική τους υπόθεση το να προκύψει ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα στις φοιτητικές εκλογές που θα μπορεί να μεταφραστεί σε δύναμη για τους ίδιους από την επόμενη μέρα. Οπως με τις συγκλονιστικές τους διαδηλώσεις έκαναν δική τους υπόθεση το να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, όπως έκαναν με τους αγώνες τους δική τους υπόθεση το να αφήσουν στα χαρτιά μια σειρά από ψηφισμένους νόμους που οδηγούσαν σε αρνητικές εξελίξεις για τις σπουδές και τη ζωή τους. Γι' αυτό το αποτέλεσμα αυτό στενοχώρησε όσους θέλουν τους νέους "ήσυχους" παρατηρητές και υποστηριχτές της κυβερνητικής πολιτικής.
  • Εδειξαν ότι σήμερα μπορεί να δυναμώσει το αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική. Οτι μπορεί ο λαός και η νεολαία να δυναμώσουν τη δική τους πλευρά. Οτι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και είναι ρεαλιστικό να δυναμώσει παντού το ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής που μας οδηγεί στο διαρκές "έγκλημα" για τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Να δυναμώσει η μόνη επιλογή που στρέφεται ενάντια στο σύστημα και τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας. Να κάνουν χιλιάδες φοιτητές δική τους υπόθεση στις 21 Μάη να βγει πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ, η μόνη αντισυστημική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη επιλογή!

Οι φοιτητές έκαναν πράξη το σύνθημα "Μόνοι τους και ΟΛΟΙ μας!"

Με τη στάση τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα.

Η παράταξη της ΝΔ, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, ακόμα μια φορά, παρά την επιστράτευση της νοθείας, της εξαγοράς αλλά και της διάδοσης ψευδών αποτελεσμάτων, βρέθηκε στη δεύτερη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι φοιτητές γύρισαν την πλάτη στα σχέδια διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων, έριξαν άκυρο στην αναζήτηση υποστηριχτών της κυβερνητικής πολιτικής.

Την ίδια ώρα άφησαν στην αφάνεια την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Δίκτυο), που επιδίωξε να μετατρέψει την οργή και τις ανησυχίες των φοιτητών σε στάση αναμονής και ανάθεσης ελπίδων σε μια μούφα προοδευτική κυβερνητική εναλλαγή. Γι' αυτό παλεύει με ποσοστό 2,6% να ξεπεράσει τα "λευκά" αφού οι φοιτητές αναγνωρίζουν τις μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και τον ρόλο του στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Με την ψήφο τους οι φοιτητές καταδίκασαν όσους με την πολιτική τους βρίσκονται καθημερινά ως εμπόδιο απέναντί τους, στην προσπάθεια να σπουδάσουν, να μάθουν ολόπλευρα το επιστημονικό τους αντικείμενο, να εργαστούν σε αυτό με σύγχρονα δικαιώματα, να ζήσουν συνολικά όπως αρμόζει σήμερα στον 21ο αιώνα.

Ομως, με την ψήφο τους στήριξαν όσους βρίσκουν δίπλα τους ως στήριγμα και δύναμη στην καθημερινή προσπάθεια για να τα βγάλουν πέρα, για να οργανωθεί η απάντηση των φοιτητών στα σχέδια των κυβερνήσεων, για να δυναμώσει η διεκδίκηση βελτίωσης των όρων σπουδών και ζωής στις σημερινές συνθήκες.

Η πρωτιά της "Πανσπουδαστικής" δυναμώνει το "ΟΛΟΙ μας" και αφήνει "μόνους τους" και πιο αδύναμους όσους θέλουν να βάλουν τους φοιτητές στο χέρι! Είναι ξεκάθαρη και αποφασιστική προειδοποίηση ότι οι φοιτητές δεν θα δείξουν ανοχή στην όποια επόμενη κυβερνητική εκδοχή επιδιώξει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη.

Κάνουμε αυτό που εκφράζει εμάς και τις ανάγκες μας!

Το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, αλλά και η καθημερινή μας δράση, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν προϋποθέσεις σήμερα πολύ περισσότεροι νέοι με τη στάση τους να κάνουν τη διαφορά. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές! Να δυναμώσει η δύναμη της αλήθειας, του αγώνα, της αμφισβήτησης.

Εχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους χιλιάδες νέους και νέες και τους καλούμε τώρα να σκεφτούν επιστρατεύοντας το μυαλό τους, την πείρα τους αλλά και τη καρδιά τους. Οι νέοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από διάφορες κυβερνητικές εναλλαγές, από την εναπόθεση των ελπίδων μας σε δήθεν σωτήρες, ή σε νέες χρεοκοπημένες αυταπάτες για ουσιαστικές αλλαγές χωρίς σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, που ξανασερβίρονται για να υφαρπάξουν νεανικές ψήφους.

Την επόμενη μέρα το κοινό σενάριο του έργου που θα παιχτεί είναι το κοινό πρόγραμμα των αστικών κομμάτων, το Ταμείο Ανάκαμψης, η στρατηγική της ΕΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση, για τα πτυχία, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, το περιεχόμενο της μόρφωσης, οι στόχοι της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων, η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ κ.ά., και ας μαλώνουν για το ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής και ποιος ο κομπάρσος.

Αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι η στάση των χιλιάδων φοιτητών που κάποιοι μάλιστα ψηφίζουν και για πρώτη φορά! Οι χιλιάδες κόκκινες ψήφοι του αγώνα στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών μπορεί να γίνουν ακόμα περισσότερες κόκκινες ψήφοι στο ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές!

Στις 21 Μάη κάνουμε την ίδια επιλογή: Τον δρόμο της αμφισβήτησης και του αγώνα για να έρθουν τα πράγματα "αλλιώς"

Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε, για να βάλουμε εμπόδια σε όσους εμποδίζουν τα όνειρά μας, για να ανοίξουμε παράθυρο στο φως για το μέλλον μας! Κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα, δυναμώνουμε τη δική μας πλευρά, με το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ψηλά!

Ψηφίζουμε ανατρεπτικά, όπως σταθήκαμε απέναντι στα καλέσματα συμβιβασμού και το "έτσι είναι τα πράγματα", στο "σκύψε το κεφάλι", στο "πάμε κι όπου βγει"! Εμείς τώρα ξέρουμε ότι με τη στάση μας "τα πράγματα αλλάζουν!".

Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί αποτελεί τη μόνη ξεκάθαρη ψήφο, συνέπειας δίπλα στον λαό, στη νεολαία, που δεν θα μεταφραστεί σε στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά σε ενίσχυση των δικών μας αναγκών.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ που είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος στην πολιτική όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα. Τους χαλάμε το παιχνίδι. Αμφισβητούμε τους κανόνες τους, με ψήφο στο ΚΚΕ βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Για να είμαστε την επόμενη μέρα πιο δυνατοί εμείς και πιο αδύναμα τα κόμματα του συστήματος! ΟΛΟΙ μας και μόνοι τους!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Κάνουμε τη νύχτα μέρα για να φτάσει παντού, σε κάθε αμφιθέατρο, σε κάθε στέκι νεολαίας, σε κάθε γειτονιά, το κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές.

Τα μέλη της ΚΝΕ είμαστε αισιόδοξοι!

Είναι στο χέρι μας να γίνουν περισσότεροι οι νέοι που με την ψήφο στο ΚΚΕ θα ρίξουν ένα δυνατό χαστούκι στο σύστημα.

Είναι στο χέρι μας να γίνουν περισσότεροι οι νέοι που σήμερα επιλέγουν τον δρόμο της οργανωμένης πάλης για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό"!.

 Αρθρο του Βαγγέλη Μαγνήσαλη, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, από τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13-14 Μάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου