Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Μην ορέγονται


«Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στους νέους σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της νέας γενιάς στο έργο της κυβέρνησης και την εντολή για ακόμα πιο τολμηρές, γρήγορες μεταρρυθμίσεις». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μετά τις εκλογές. Το πιθανότερο είναι αυτήν τη δήλωση να την είχε έτοιμη εδώ και δυο χρόνια για τις φοιτητικές εκλογές, αλλά φάγανε την κατραπακιά από τις συνεχόμενες πρωτιές της «Πανσπουδαστικής» και τη βάλανε στο συρτάρι, περιμένοντας μια πιο ευνοϊκή συγκυρία.

Για την ιστορία πάντως, θυμίζουμε στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ ότι και την προηγούμενη τετραετία η ΝΔ κυβερνούσε με ποσοστό περίπου 40% και προσπάθησε με «τολμηρές» μεταρρυθμίσεις να χτυπήσει περαιτέρω τα μορφωτικά και ευρύτερα δικαιώματα της νεολαίας, αλλά οι φοιτητές με την πάλη τους έβαλαν εμπόδια, ματαίωσαν ή καθυστέρησαν τα αντιλαϊκά της σχέδια. Οπως με την πανεπιστημιακή αστυνομία, που δεν πάτησε το πόδι της στις σχολές, ή τη ματαίωση της απόσπασης πτυχίου - παιδαγωγικής επάρκειας.

Οι φοιτητές τα κατάφεραν συσπειρωμένοι γύρω από τους συλλόγους τους και το ίδιο θα κάνουν και τώρα, με πιο δυνατή «Πανσπουδαστική», αλλά και με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό τους.

Ας μην φαντασιώνονται λοιπόν η ΝΔ και η Νεολαία της ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έδωσαν «πράσινο φως» για ισοπεδωτικές ανατροπές στις σπουδές και στη ζωή τους. Θα το καταλάβουν άλλωστε με το «καλημέρα», πολύ περισσότερο αν επιχειρήσουν να ανοίξουν θέμα άρθρου 16, αξιοποιώντας και το κλείσιμο του ματιού που τους έκαναν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου