Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να δώσει απάντηση στα μεγάλα προβλήματα του λαού


Το ΚΚΕ «είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει μια μαχητική απάντηση» στα μεγάλα προβλήματα του λαού, «και μάλιστα με στιγμές ανακούφισης, με στιγμές ανάτασης και με ορισμένες νίκες», σημείωσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και υποψήφιος περιφερειάρχης μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, μόνο την τελευταία εβδομάδα σωματεία και φορείς, μέσα στους οποίους δραστηριοποιούνται τα μέλη του ΚΚΕ, μαζί με βουλευτές του Κόμματος απέτρεψαν 10 πλειστηριασμούς. Επίσης, υπενθύμισε πως με τον σκληρό τους αγώνα, οι εργαζόμενοι της Ζώνης κατάφεραν να γίνει ένα σημαντικό βήμα για να είναι υποχρεωτική σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου η συλλογική σύμβαση, που ένα μεγάλο κομμάτι της αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς «όπως είναι η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη που είχαμε το εργοδοτικό έγκλημα». 

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τους φόρους, ο Γ. Πρωτούλης επισήμανε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα χαράτσι για τα σπίτια του λαού, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι θα το καταργήσει και η ΝΔ ότι θα το περιορίσει, αλλά παραμένει στο ακέραιο. Την ίδια ώρα οι εφοπλιστές απαλλάσσονται από κάθε φόρο. 

Ο Γ. Πρωτούλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άλλο κόμμα, εκτός από το ΚΚΕ, που θα κάνει δομική, στρατηγική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ, γιατί το ΚΚΕ διακρίνεται για τη μαχητικότητά του, αλλά και για τη διαφορετική αντίληψη που έχει για τα πράγματα.

Άλλωστε, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε 70% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ, έβαλαν πλάτη σε κρίσιμα ζητήματα την προηγούμενη τετραετία.

Σε σχέση με τα χρήματα των κοινοτικών κονδυλίων και την απορρόφησή τους, ο Γ. Πρωτούλης ξεκαθάρισε ότι είναι κλοπή του ιδρώτα των Ευρωπαίων εργαζομένων η οποία επιστρέφει για να ενισχύσει τους επιχειρηματικούς ομίλους και δεν πάει σε ενίσχυση της Υγείας, της Παιδείας, της πολιτικής προστασίας, των υποδομών.

Κλείνοντας τόνισε ότι το ποσοστό του ΚΚΕ ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα σε έναν πολύ αρνητικό συσχετισμό που διαμορφώθηκε και πως υπάρχει μεγάλη δυνατότητα το ΚΚΕ να είναι πιο δυνατό και μέσα στη Βουλή, μια δύναμη που θα μεταφραστεί σε στήριξη εργατικών αγώνων απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου