Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

«Εντολή» για «μεταρρυθμίσεις φιλικές στους επενδυτές»


 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Στη συνέχιση της προώθησης των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ

Στην «ανυπομονησία για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σας ως απαραίτητο εταίρο και βασικό ΝΑΤΟικό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών για την προώθηση των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία», αναφέρθηκε χτες βράδυ στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνις, δίνοντας το στίγμα της συνέχισης της εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, συνεχάρη τον Κυρ. Μητσοτάκη, προσβλέποντας «στη συνεργασία μας για ανάπτυξη και προκοπή στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) σχολίασε το «απίστευτο εκλογικό αποτέλεσμα» το οποίο χαρακτήρισε «καθαρή εντολή» που «επιτρέπει τη συνεχή δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας».

Τον Κυρ. Μητσοτάκη συνεχάρη ο Κύπριος Πρόεδρος, Ν. Χριστοδουλίδης, ανακοινώνοντας συνάντηση στις Βρυξέλλες τις επόμενες μέρες και επίσκεψη στην Κύπρο. Η δε πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του για χρόνια κυβερνώντος κόμματος στην Κύπρο, Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, μίλησε για «ιστορική νίκη για την Ελλάδα και για τον φιλελεύθερο χώρο του ρεαλισμού και της προόδου».

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Αντ. Ταγιάνι, συνεχάρη τον Κυρ. Μητσοτάκη, σχολιάζοντας τη νίκη του στις εκλογές ως «ένα σημάδι πολιτικής σταθερότητας για το καλό όλης της Ευρώπης».

Το δίκτυο «Politico» διαπίστωσε την «ηχηρή νίκη» της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι επιστρέφει πιο ισχυρός «για να προωθήσει μεταρρυθμίσεις φιλικές προς τους επενδυτές», ενώ το «Bloomberg» ανέφερε ότι «οι αγορές συσπειρώθηκαν πίσω από την προοπτική μιας ακόμη τετραετούς θητείας του Μητσοτάκη».

Το «Euronews» παρατήρησε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κανένα (βασικό) κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει χάσει με τέτοια απόσταση μετά τη μεταπολίτευση».

Διάφορα ΜΜΕ (όπως το βρετανικό BBC) ξεχώριζαν στο ρεπορτάζ τους και την είσοδο στη Βουλή του ακροδεξιού κόμματος «Σπαρτιάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου