Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Στη διαμαρτυρία της Τρίτης στο υπ. Εργασίας για το 16ωρο καλεί η ΟΓΕ


Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που καλεί το ΠΑΜΕ, την Τρίτη, 8 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας.

Kαταγγέλλουμε τις νέες απαράδεκτες ρυθμίσεις που προαναγγέλλει η κυβέρνηση, ενσωματώνοντας την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Οδηγία στο ελληνικό εργατικό "δίκαιο", ακόμα και για 16ωρη δουλειά, ώστε να αυξάνονται τα ματωμένα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αρνούμαστε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοίμασαν και συνεχίζουν να ετοιμάζουν με τα αντεργατικά νομοθετήματα όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων, στοχεύοντας να μας γυρίσουν πίσω στον 19ο αιώνα. Ζητούν την υποταγή μας και μάλιστα με την επίκληση της "ελευθερίας" της επιλογής! Μας καλούν να σκύψουμε το κεφάλι και να επιλέξουμε είτε να δουλεύουμε νύχτα με νύχτα για όσο αντέχουμε, είτε να  λιμοκτονούμε εμείς και οι οικογένειες μας, βουτηγμένες στην ανέχεια, καταδικασμένες στη χαμοζωή.

Οι γυναίκες της βιοπάλης ξεσηκωνόμαστε ενάντια σε κάθε αντεργατική πολιτική,  που μας  θέλει σύγχρονες σκλάβες. Ερχόμαστε αντιμέτωπες με την εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει ΕΕ και κυβερνήσεις, με τη δουλειά "λάστιχο", τα εξουθενωτικά ωράρια και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με μισθούς στα “τάρταρα”, με την ακρίβεια να τσακίζει το πενιχρό μας εισόδημα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Δεν ανεχόμαστε άλλο να γινόμαστε έρμαια της αντιλαϊκής πολιτικής τους, θύματα των καθημερινών εγκλημάτων τους σε κάθε πλευρά της ζωής μας!!!

Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στα κέρδη τους!!!

Παλεύουμε ασυμβίβαστα, γυναίκες και άντρες της βιοπάλης,  διεκδικώντας να εξασφαλιστεί καθολικά η σταθερή εργασία

  • με σταθερό ωράριο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο

  • με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα από Συλλογικές Συμβάσεις

  • με αξιοπρεπείς μισθούς  και δικαιώματα

  • με προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας 

  • με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

  • με ελεύθερο χρόνο για όλες και όλους τους εργαζόμενους

 Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα. Να μη νομιμοποιηθεί το 16ωρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου