Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Μαζί με τον λαό και τους αγώνες του!


ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κάλεσμα για ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια

 Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού!

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε σε Περιφέρεια και δήμους «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Δυναμώνουμε την πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, τη δική μας φωνή!

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ και στην Κεντρική Μακεδονία, η ανάδειξή του σε 3η δύναμη στην Α΄ Θεσσαλονίκης, έδειξε ότι υπάρχει ένα ελπιδοφόρο ρεύμα αμφισβήτησης που τώρα μπορεί να ενισχυθεί.

Καμιά ανοχή απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που ενισχύεται μετά τις εκλογές! Καμιά εμπιστοσύνη σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα που ασκούν συστημική, συναινετική αντιπολίτευση και συμφωνούν σε όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Στις εκλογές του Οκτώβρη είναι ανάγκη να γίνει ακόμα ένα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις ανακούφιση και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και στην Περιφέρειά μας!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η δυνατή φωνή των εργαζομένων μέσα στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια.

Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» απαντάμε: Οι ζωές μας!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας αξίζουν!

Στηρίζουμε σταθερά τα δίκαια αιτήματα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, είμαστε δίπλα στους αγώνες:

-- Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, για πραγματική στήριξη των ανέργων και όλες τις απαραίτητες προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς, στήριξη των υπηρεσιών της Περιφέρειας, αρκετές εκ των οποίων είναι υποστελεχωμένες.

-- Για μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.

-- Για ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με αξιοπρεπείς κατώτερες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, για πραγματική κάλυψη της παραγωγής από φυσικές καταστροφές και αρρώστιες.

Διεκδικούμε έργα και υποδομές που τώρα είτε δεν θεωρούνται «επιλέξιμα» από την ΕΕ και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα - ΕΣΠΑ είτε «κόβονται και ράβονται» στα μέτρα ενός προϋπολογισμού της Περιφέρειας που δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες. Οσα γίνονται, κατασκευάζονται συνήθως καθυστερημένα, αποσπασματικά και όχι στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ενώ τα χρυσοπληρώνουμε.

Οχι άλλες κούφιες υποσχέσεις και χαμένες τετραετίες.

Διεκδικούμε όλα τα απαραίτητα έργα και υποδομές με γνώμονα τις μεγάλες λαϊκές ανάγκες στην Περιφέρειά μας

- Αντιπλημμυρικά έργα, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που να καλύψουν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσ/νίκης.

- Αντισεισμική θωράκιση με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολείων και ενίσχυση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας σε όλα τα επίπεδα.

- Προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βιομηχανικής ρύπανσης και της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη και αλλού. Να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ που συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων και οξύνει την ενεργειακή φτώχεια.

- Αντιπυρική προστασία και ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία και αναβάθμιση όλων των δασικών οικοσυστημάτων.

- Μέτρα και ένταση των ελέγχων για να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, η αποκομιδή απορριμμάτων, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή. Ταυτόχρονα, να μη χρυσοπληρώσουμε μέσω αυξημένων δημοτικών τελών τη λειτουργία των νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων που ανήκουν σε ιδιώτες.

- Ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος και των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων σε όλες τις ΠΕ, σωστή λειτουργία αυτών. Ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων για επάρκεια σε φθηνό και ποιοτικό νερό παντού. Είμαστε απέναντι στην προσπάθεια περαιτέρω εμπορευματοποίησης του νερού και ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, για νερό πραγματικό κοινωνικό αγαθό.

- Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, μεγάλα τμήματα του οποίου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Αναβάθμιση, με την απαραίτητη χρηματοδότηση, του οδικού δικτύου σε όλες τις ΠΕ. Ολοκλήρωση βασικών οδικών συνδέσεων μεταξύ μεγάλων πόλεων της Περιφέρειάς μας. Να μην παραχωρηθεί η Εγνατία Οδός σε ιδιώτες, να καταργηθούν όλα τα διόδια.

- Ολοκλήρωση αναγκαίων έργων όπως το μετρό και οι επεκτάσεις του προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και προς την Τούμπα και τις όμορες περιοχές του δήμου Πυλαίας. Να μην παραχωρηθούν η λειτουργία και η συντήρησή του σε ιδιώτες, να μη χρυσοπληρώνουμε τη λειτουργία του με ακριβά εισιτήρια και υψηλή φορολογία.

- Αμεση βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες με ενίσχυση των γραμμών, σύγχρονα λεωφορεία, οδηγούς, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μείωση του εισιτηρίου.

- Εργα για την ανάπτυξη των υποδομών Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, χωρίς ΣΔΙΤ που αποδεδειγμένα κοστίζουν πολλαπλάσια σε σχέση με τον συμβατικό τρόπο δημοπράτησης και κατασκευής.

- Στήριξη των υποδομών Υγείας και όλων των κοινωνικών δομών με σταθερή κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις στο ύψος των αναγκών και όχι με τα ψίχουλα που κατευθύνονται μέσω του ΕΣΠΑ.

- Αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, αξιοποίηση των όποιων ελεύθερων χώρων και χώρων πρώην στρατοπέδων, απομάκρυνση στρατοπέδων από τον αστικό ιστό.

- Ο χώρος της ΔΕΘ να μη μετατραπεί σε επιχειρηματικό συνεδριακό κέντρο αλλά σε έναν μεγάλο πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής! Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης να μην παραδοθεί ως «φιλέτο» στους επενδυτές αλλά να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού!

Αυτά έθεσαν στην πρώτη γραμμή οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τα προηγούμενα 4 χρόνια.

Την περίοδο 2019 - 2023 άνοιξε η ψαλίδα ανάμεσα στο πώς μπορούν να ζουν οι εργαζόμενοι και στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και στο πώς ζουν.

Η ανάπτυξη για τους λίγους δημιουργεί προβλήματα για τους πολλούς

Κυβέρνηση και διοίκηση Τζιτζικώστα - ΝΔ, παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, άλλων κομμάτων, εθνικιστικών και φασιστικών μορφωμάτων είναι συνυπεύθυνοι για τα προβλήματα αλλά και τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει σε όλες τις πλευρές της ζωής της η κοινωνική πλειοψηφία στην περιοχή μας:

  • Στηρίζουν την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους και προωθούν την εξειδίκευσή της στο περιφερειακό επίπεδο. Εχουν συνυπογράψει μνημόνια, αντιλαϊκούς νόμους, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Περιφέρειας και των δήμων, την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες.
  • Στηρίζουν μια ανάπτυξη που έχει στο επίκεντρο την κερδοφορία των λίγων και ως γενικές προϋποθέσεις την ένταση της εκμετάλλευσης και τη φοροληστεία για τους πολλούς.
  • Στηρίζουν στην πράξη τη λεγόμενη «απελευθέρωση» της Ενέργειας, συνολικά έναν ενεργειακό σχεδιασμό που έχει εκτινάξει την ενεργειακή φτώχεια σε όλη την ευρύτερη περιοχή και έχει πολλαπλές επιπτώσεις στο περιβάλλον μέσω της άναρχης επέκτασης φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων.
  • Η έλλειψη σημαντικών έργων υποδομής και πολιτικής προστασίας έχει τη σφραγίδα τους, όπως και η παράδοση της ΔΕΘ και του παραλιακού μετώπου στα μεγάλα συμφέροντα.
  • Στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό, τη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα του λιμανιού της σε κόμβο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και άρα σε μαγνήτη κινδύνων για τον λαό της περιοχής.

Με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να ενισχυθεί και το πραγματικό αντίπαλο δέος στα εθνικιστικά και φασιστικά κόμματα και μορφώματα που βγάζουν «λάδι» το σύστημα της εκμετάλλευσης και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της ανατροπής

Για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Γιατί σήμερα είναι εφικτό:

- Να εκτοξευτούν η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία μεταποίησης, άλλοι δυναμικοί κλάδοι στους οποίους υπάρχει παραγωγική υποδομή στην Περιφέρεια.

- Να απογειωθούν η βασική και συνδυασμένη έρευνα, η καινοτομία, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και σύνδεση με τις ανάγκες της κοινωνικής παραγωγής και όχι με τις εφήμερες ανάγκες της αγοράς.

- Να αναπτυχθούν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες της εποχής μας οι κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας.

- Να βρουν σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα χιλιάδες εργαζόμενοι, επιστήμονες από όλες τις ειδικότητες, με αξιοπρεπές εισόδημα και διασφαλισμένο ελεύθερο χρόνο και μάλιστα έχοντας στην ευθύνη τους τον σχεδιασμό, την υλοποίηση, τον έλεγχο της παραγωγής.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες ώστε ο λαός της περιοχής μας να ζήσει καλύτερα, στο ύψος των δυνατοτήτων του 21ου αιώνα.

Πιο δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια και σε όλους τους δήμους.

Για να δυναμώσουν ο αγώνας, η ελπίδα, ο δρόμος της ριζικής ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου