Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα, ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας


Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα
! Tα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Εργαζόμενες –οι, νέες, νέοι,

Καλούμε τα σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο, 9 Σεπτέμβρη, στις 17:30, στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Να μπούμε μπροστά, μαχητικά, να υπερασπιστούμε το δίκιο μας, για να στείλουμε στον αγύριστο τα αντεργατικά τους σχέδια, για να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Η κυβέρνηση για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων προχωρά με νομοσχέδια- εργασιακά εγκλήματα!

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου

  • Ήδη νομοθέτησε δουλειά μέχρι τα 74 για τους χιλιάδες που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη

  • Φέρνει νομοσχέδιο με βάση οδηγία της ΕΕ που επιτρέπει την εργασία 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και μάλιστα προμοτάροντας το σαν ελευθερία για τους εργάτες!

  • Προβλέπει περίοδο «δοκιμής» για τους εργαζόμενους για 6 μήνες, και απόλυση σε αυτό το διάστημα χωρίς αποζημίωση!

  • Εισάγει συμβάσεις ακόμα και μηδενικών ωρών, που σημαίνει δουλειά όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης, χωρίς να ξέρεις πόσο ή αν θα πληρωθείς κάθε μήνα!

  • Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες για 3ωρη απασχόληση, για ειδοποίηση για δουλειά ακόμα και 24 ώρες πριν, μια ζωή λάστιχο για τους εργαζόμενους!

  • Και προφανώς, συμπληρώνει το έκτρωμα Χατζηδάκη, μετατρέποντας σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας, με την απειλή ακόμα και φυλάκισης!

Βάζουν στόχο τον σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας που πάνω σε αυτόν χτίστηκαν, οι μισθοί, η ασφάλιση, οι συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας.

Σε όλα αυτά συμφωνούν τα κόμματα που έχουν ευαγγέλιο τις οδηγίες της ΕΕ και της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τα αντιδραστικά και φασιστικά μορφώματα που βρήκαν θέση στην Βουλή. Άλλωστε η οδηγία της ΕΕ στην οποία στηρίζεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τη ΝΔ και τους  ναζί Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές, και την υπέγραψε φαρδιά-πλατιά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Να ποιο είναι το ευρωπαϊκό «κεκτημένο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, το οποίο εξυμνεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Με την ανακοίνωσή της, που είναι μνημείο αθλιότητας, καλλιεργεί τον εφησυχασμό και κάνει πως δεν ξέρει το περιεχόμενο, όπως έκαναν και με το νόμο Χατζηδάκη, την ώρα που ο ίδιος ο υπουργός επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα. 

Βαφτίζουν τις επιθυμίες των εργοδοτών, «δικαιώματα» και εκσυγχρονισμούς»

  • Δικαίωμα δεν είναι να σακατεύεσαι για το κέρδος του εργοδότη, αλλά να δουλεύεις λιγότερες ώρες, με αξιοπρεπές εισόδημα.
  • Δικαίωμα δεν είναι η απεργοσπασία, αλλά η δυνατότητα να παλέψεις οργανωμένα για να βελτιώσεις τους όρους δουλειάς.
  • Δεν αποτελεί επιλογή κανενός εργαζομένου να δουλεύει σε δυο και τρεις εργοδότες για να συμπληρώσει τον μισθό που παίρνει και να τα φέρει βόλτα ο ίδιος και η οικογένεια του.

Το αληθινά σύγχρονο, στη σημερινή εποχή, που οι παραγωγικές δυνατότητες και η επιστήμη κάνουν άλματα, είναι να μειωθεί ο ημερήσιος εργάσιμος χρόνος, να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και υγιεινή στο χώρο δουλειάς, να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, από τον τεράστιο πλούτο που παράγεται.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλα τα συνδικάτα:

  • Κανείς να μην αποδεχτεί την δουλειά 13 ώρες την ημέρα.

  • Κανείς να μην αποδεχθεί τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου και την ζωή λάστιχο.

  • Κανείς να μην αποδεχθεί την νομιμοποίηση της απεργοσπασίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση

Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές. Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές

Το κυνήγι του κέρδους μετατρέπει τη ζωή του λαού σε εφιάλτη με θύματα σχεδόν κάθε μέρα. Η ανταγωνιστικότητα και οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών μπλέκουν σε νέες επικίνδυνες περιπέτειες την πατρίδα μας μέσα στο ΝΑΤΟ, με την μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, με νέα παζάρια και διευθετήσεις που προωθούν την συνεκμετάλλευση με την Τουρκία για τα κέρδη των μεγάλων ομίλων.

Τα κέρδη τους είναι βαμμένα με το αίμα:

  • Των 57 νεκρών από το έγκλημα στα Τέμπη, γιατί θεωρήθηκε κόστος η ασφάλεια των επιβατών.

  • Με ένα μακελειό διαρκείας να είναι σε εξέλιξη στους χώρους δουλειάς. Ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του στο χώρο εργασίας του κάθε τρεις μέρες. Το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς έχουν χάσει τη ζωή τους 49 συνάδελφοι, οι 7 στη Θεσσαλονίκη. Την περίοδο του καύσωνα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πάτρα από πτώση ετοιμόρροπης γέφυρας, γιατί γίνονταν εργασίες Κυριακή και ένας διανομέας από θερμοπληξία.

  • Των νεκρών συνανθρώπων μας που χάθηκαν γιατί δεν υπήρχαν ασθενοφόρα στην περιοχή τους, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει νέα θύματα με την εγκληματική πολιτική της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ!

  • Εξαιτίας της πολιτικής που μετράει τις ζωές μας στο ζύγι κόστους-οφέλους, ζήσαμε το περιβαλλοντολογικό έγκλημα με τις πυρκαγιές σε δεκάδες περιοχές της χώρας, με κινδύνους από μεγαλύτερης έκτασης ατυχήματα όπως έδειξε και η έκρηξη πυρομαχικών στην Αγχίαλο

Στο ίδιο έργο θεατές;

Τόσα χρόνια η μια κυβέρνηση μετά την άλλη από τα εγκαίνια της ΔΕΘ έπαιξαν την γνωστή κασέτα της ανάπτυξη για όλους ζητώντας συναίνεση από το λαό.

Και να που οδηγηθήκαμε:

  • Πάνω από 1 στους 4 εργαζόμενους αμείβονται με λιγότερα και από τον κατώτατο μισθό!

  • Σημαντική αύξηση στον πληθωρισμό τον Ιούλη, σταθερά πάνω από 10% στα τρόφιμα, εκτοξεύεται ξανά η τιμή της βενζίνης.

  • Συνεχίζεται η φοροαφαίμαξη, νέες μεγάλες ανατιμήσεις έρχονται στο ηλεκτρικό ρεύμα.

  • Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

  • Την ίδια στιγμή, ρεκόρ κερδών κατέγραψαν την περασμένη χρονιά οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, με ενίσχυση πάνω από 303% ή καθαρά κέρδη 10,41 δισ. ευρώ σε έναν μόλις χρόνο!

Με όποια κυβέρνηση, το κράτος πάντα είναι εχθρικό για το λαό

Από την μία είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να περιφρουρήσει το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών για τα κοράκια των funds, κινητοποιώντας ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα.

Από την άλλη φάνηκε «ανήμπορο» και «απροετοίμαστο» να προστατέψει τον λαό από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Ενώ φαίνεται να γνώριζε για την μετακίνηση της φασιστικής συμμορίας που διέσχισε ανενόχλητη όλη την Ελλάδα, δεν πήρε κανένα μέτρο για να εμποδίσει την δολοφονική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή στο Μιχάλη Κατσούρη!

Ούτε μια ώρα αναμονή - Μόνο ο λαός σώζει το λαό!

Όλοι στα σωματεία μας! Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει συναγερμός!

Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να στείλουμε στον αγύριστο τους νόμους που ετοιμάζουν μια νέα κόλαση για τις ζωές μας. Μόνο αυτό φοβούνται κράτος και εργοδότες, για αυτό και φέρνουν νέους κατασταλτικούς νόμους.

Η δύναμη του λαού αν αποφασίσει να παλέψει είναι ανεξάντλητη!

Έχουμε μεγάλη πείρα, με αυτή θα πρέπει να μπούμε μπροστά για να επιβάλλουμε κατακτήσεις και δικαιώματα!

Από το έγκλημα στα Τέμπη, το δολοφονικό ναυάγιο στην Πύλο, μέχρι τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνει πως μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Έτσι σώθηκαν λαϊκές περιουσίες στην Εύβοια, έτσι γλίτωσαν από τις φλόγες οι κάτοικοι και οι τουρίστες στη Ρόδο!

Στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαντάμε άμεσα, χωρίς να χάνουμε χρόνο.

Το αγωνιστικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ να είναι μια ακόμη απάντηση των εργαζόμενων και του λαού απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν την ίδια πολιτική.

Το συλλαλητήριο της ΔΕΘ να είναι ένας μεγάλος σταθμός στον αγώνα μας:

  • Για ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

  • Για 35ωρο - 7ωρο-5νθημερο.

  • Για την προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς

  • Για την εξασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας

  • Για να μην πάει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

  • Για πραγματικά ποιοτική δημόσια και δωρεάν Υγεία

  • Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, για την κατάργηση των έμμεσων φόρων και χαρατσιών, φτηνό ρεύμα για τον λαό.

Ελπίδα μας είναι η οργάνωση, ο αγώνας, η συσπείρωση στα σωματεία μας, η διεκδίκηση των δίκιων μας, των σύγχρονων αναγκών μας.

  • Είναι ο σίγουρος δρόμος που έφερε αυξήσεις σε χώρους δουλειάς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε χώρους και κλάδους.

  • Είναι ο μόνος τρόπος που καταφέραμε να σώσουμε τα σπίτια των φτωχών οικογενειών, για να μην μείνουν στο δρόμο.

  • Είναι η πιο ρεαλιστική επιλογή για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας, για να μην ζήσουμε όλη μας τη ζωή στο φόβο της ανεργίας, της φτώχειας, της δουλειάς μέχρι τον τάφο.

Όλοι στο συλλαλητήριο των Σωματείων και των άλλων μαζικών φορέων, το Σάββατο στις 9 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου