Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Κουπόνια... εκτός ορίων


Κουπόνια...  

 «Ο,τι έχει ανακοινωθεί, έχει ανακοινωθεί. Αυτή είναι η δημοσιονομική δυνατότητα της οικονομίας μας. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Τον Σεπτέμβριο έρχονται δύο αξιολογήσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί για να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα». Την απάντηση αυτή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας τις προάλλες στην ΕΡΤ, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναφέρει το fuel pass τώρα που οι τιμές των καυσίμων ξαναπήραν την ανηφόρα.

Η απάντηση του υπουργού είναι αποκαλυπτική και αφοπλιστική. Η ερώτηση δεν αφορούσε κάποιο ...ριζοσπαστικό μέτρο, που θα μπορούσε να φέρει πραγματική ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα από τις απανωτές ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά, αλλά την επανάληψη ενός κουπονιού που επιδοτεί με μερικά μόνο λεπτά του ευρώ την τιμή των καυσίμων. Αυτά δηλαδή που διαφήμιζε η κυβέρνηση ως το «ελιξίριο» κατά της ακρίβειας όλη την περασμένη διετία!

... εκτός ορίων

Οπως μας πληροφορεί λοιπόν τώρα ο υπουργός, ακόμα κι αυτά τα ψίχουλα - που το κράτος έπαιρνε από την άλλη τσέπη του λαού - είναι απαγορευμένα για τον προϋπολογισμό, επειδή μπροστά στις «αξιολογήσεις» του Σεπτέμβρη μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την «επενδυτική βαθμίδα»! Η δήλωσή του φανερώνει τα αντιλαϊκά όρια της πολιτικής της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που προτείνουν «πέντε πάνω - πέντε κάτω», για την αντιμετώπιση δήθεν της ακρίβειας, ενώ συντάσσονται και στον στόχο της «επενδυτικής βαθμίδας». Προπάντων, δείχνει ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από αυτό το κράτος, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ακόμα και για να κερδίσει μια μικρή ανάσα, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο. Και αυτό προϋποθέτει σύγκρουση με την πολιτική των «δημοσιονομικών ορίων» και των «αντοχών της οικονομίας», που είναι το τοτέμ του κεφαλαίου και των κομμάτων του.

Ο θεός μάς φύλαξε και δεν έχουμε κομμουνισμό στην Ελλάδα, με κουπόνια θα τρώγαμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου